Utflykter i Cervinia

Fri ombokning - 15 dagar före avresa

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa. Gäller alla våra sommar- och vandringsresor.

Fri ombokning

Boka om din resa fram till 15 dagar före avresa. Gäller alla våra sommar- och vandringsresor.

Dagsutflykter till några av Italiens vackraste platser!

Vi erbjuder ett trevligt utflyktsprogram som ger dig möjlighet att följa med på dagsutflykter till flera av Italiens vackraste plaster. 

Vill du lägga till en utflykt eller aktivitet på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.

Aosta stad - onsdag

Aosta Stad är "huvudstaden" i regionen Aostadalen och ligger bara en dryg timme från Cervinia. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket vilket fortfarande är märkbart i den moderna stadsbilden. Redan vid infarten till centrum träffar vi på den präktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr. Vi gör en guidad promenad i den romerska stadsdelen förbi den bevarade muren, bevakningstornen, teatern och katedralen. Det finns också tid för trevlig shopping och naturligtvis ett besök på någon av stadens glassbarer innan återresa till Cervinia.  

Pris 505 kr /person

395 kr /barn(2-17år)

Vinprovning på Les Crêtes - Onsdag

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - en av Aosta-dalens främsta vinhus. Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia.  Här har familjen Charrère odlat vin i ett par hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionaltypiska sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet (alla röda) som tillsammans med Petit rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika sorter av vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion.  Innan vi åker tillbaka till Cervinia tillbringar vi eftermiddagen i Aosta stad som är "huvudstaden" i regionen Aostadalen. 

Pris 815 kr /person

Comosjön - Torsdag

Vackra Lago Di Como ligger beläget strax norr om Milano. Den smaragdgröna alpsjön med sina palatsliknande "villor" bjuder på en flärdfull atmosfär och fantastiska vyer. I Como finns det mycket att göra. Ta en promenad längs den vackra sjön, gå på den lokala marknaden eller ta en 2-timmars båttur upp till den lyxiga staden Bellagio (kostar ca. 16€ per väg). Bussen går åter från Como till Cervinia klockan 16.00. 

Pris 990 kr /person

695 kr /barn(2-17år)

Courmayeur/Punta Hellbronner - Fredag

Följ med på en dagsutflykt till den charmiga lilla gränsstaden Courmayeur som ligger nedanför Europas högsta berg: Mont Blanc. I den mysiga byn finns det gott om trevliga restauranger och bra shopping med fina varumärken. Under ett besök i Courmayeur rekommenderar vi alla som inte är höjdrädda ett besök på Punta Hellbronner (3 466 m ö h). Hit tar man sig med den nybyggda Skyway-liften, en hisnande roterande åktur med 360 graders panoramautsikt. Väl på toppen kan du njuta av den fantastiska utsikten, en god lunch eller vinprovning. Åter i Cervinia lagom till middag.

Pris 630 kr /person

530 kr /barn(2-17år)