Utflykter i Cervinia

Dagsutflykter till några av Italiens vackraste platser!

Vi erbjuder ett trevligt utflyktsprogram som ger dig möjlighet att följa med på dagsutflykter till flera av Italiens vackraste plaster. 

Vill du lägga till en utflykt eller aktivitet på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.

Aosta stad - Onsdag

Aosta, eller "Lilla Rom" som det ibland kallas, är huvudstad i Aostadalen och ligger bara en dryg timme från Cervinia. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket vilket är märkbart i den moderna stadsbilden. Redan vid infarten till centrum hittar vi den mäktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr. Vi går en guidad promenad i den romerska stadsdelen förbi den väl bevarade muren, bevakningstornen, teatern och gamla katedralen. Efteråt finns tid för trevlig shopping och naturligtvis ett besök på någon av stadens alla glassbarer innan återresa till Cervinia.  

Pris: 505 kr /person (inkl. buss t/r, guidad stadstur, reseledarservice)

395 kr /barn (2-17år)

Vinprovning på Les Crêtes - Onsdag

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - Aostadalens främsta vinhus.  Här har familjen Charrère odlat vin i flera hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionala sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet som tillsammans med Petit Rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion.  Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia. Innan vi åker tillbaka till Cervinia tillbringar vi eftermiddagen i historiska Aosta, "Lilla Rom", som är huvudstaden i regionen. 

Pris: 815 kr /person (inkl. buss t/r, vinprovning med ett flertal olika viner, stadsrundtur i Aosta, reseledarservice)

Comosjön - Torsdag

Vackra Lago Di Como är Italiens tredje största sjö och ligger belägen strax norr om Milano. Den smaragdgröna alpsjön med sina palatsliknande "villor" bjuder på en flärdfull atmosfär och fantastiska vyer. Här bor flera Hollywoodstjärnor och Comosjön var också ett kärt resmål för bl.a. presidentfamiljen Kennedy.  Ta en promenad längs strandkanten, njut av en Café Americano på någon av uteserveringarna eller gå på den lokala marknaden. Efter vår läckra lunch med lokala specialiteter kan du åka med på en båttur upp till den lyxiga staden Bellagio (kostar ca. 16€ per väg). Bussen går åter från Como till Cervinia klockan 16.00 och vi anländer till hotellet lagom till den goda middagen. 

Pris 990 kr /person (inkl. buss t/r, reseledarservice)

695 kr /barn (2-17år)

Courmayeur/Punta Hellbronner - Fredag

Följ med på en dagsutflykt till den charmiga lilla gränsstaden Courmayeur som ligger nedanför Europas högsta berg: Mont Blanc. I den mysiga byn finns det gott om trevliga restauranger och bra shopping med fina varumärken. Under ett besök i Courmayeur rekommenderar vi alla som inte är höjdrädda ett besök på Punta Hellbronner (3 466 m ö h). Hit tar man sig med den nybyggda Skyway-liften, en hisnande roterande åktur med 360 graders panoramautsikt. Väl på toppen kan du njuta av den fantastiska utsikten, en god lunch eller vinprovning. Åter i Cervinia lagom till den goda middagen.

Pris: 630 kr /person (inkl. buss t/r, reseledarservice)

530 kr /barn (2-17år)