Utflykter i Cervinia

Dagsutflykter till några av Italiens vackraste platser!

Lägga till utflykter och aktiviteter genom att logga in på Min resa.

Nyhet

Piemonte, Barolo vintur - Onsdag

Piemonte, som betyder ”landet vid bergets fot”, är känt för sin goda mat och inte minst för sina fina viner, som många anser vara landet bästa. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco. Under vår heldag besöker vi två välkända vingårdar där vi får en djupdykning i distriktets vintillverkning.

La Spinetta One Liter Club Winery
Vårt första stopp gör vi på familjen Rivettis vingård La Spinetta som ligger belägen vackert i Grinzane Cavour. Här provar vi, tillsammans med gårdens sommelier, mousserande årgångsvin från Contratto, som är Italiens äldsta producent av mousserande viner. Deras vin var det självklara valet för Vatikanstaten och många Europeiska kungahus i början på 1900-talet.

Avsmakningslunch i Serralunga d’Alba
Lagom till lunch anländer vi till den gamla medeltidsstaden Serralunga d’Alba och vingården Sukula. Gården drivs bl a av Jyrki Sukula som är en av Finlands mest kända kockar. Vi börjar med en aperitif bland vinrankorna innan vi slår oss ner och njuter av Jyrkis fantastiska avsmakningslunch tillagad på lokala råvaror från regionen. Till maten provar vi gårdens berömda viner som görs på Nebbiolo och Barbera. En oförglömlig upplevelse.

Aosta stad - Onsdag

Aosta, eller "Lilla Rom" som det ibland kallas, är huvudstad i Aostadalen och ligger bara en dryg timme från Cervinia. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket vilket är märkbart i den moderna stadsbilden. Redan vid infarten till centrum hittar vi den mäktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr. Vi går en guidad promenad i den romerska stadsdelen förbi den väl bevarade muren, bevakningstornen, teatern och gamla katedralen. Efteråt finns tid för trevlig shopping och naturligtvis ett besök på någon av stadens alla glassbarer innan återresa till Cervinia.  

 

Inkluderar buss t/r, guidad stadstur, reseledarservice

Vinprovning på Les Crêtes - Onsdag

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - Aostadalens främsta vinhus.  Här har familjen Charrère odlat vin i flera hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionala sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet som tillsammans med Petit Rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion.  Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia. Innan vi åker till den tillbringar vi förmiddagen i historiska Aosta, "Lilla Rom", som är huvudstaden i regionen. 

Inkluderar buss t/r, vinprovning med ett flertal olika viner, stadsrundtur i Aosta, reseledarservice

Comosjön - Torsdag

Vackra Lago Di Como är Italiens tredje största sjö och ligger belägen strax norr om Milano. Den smaragdgröna alpsjön med sina palatsliknande "villor" bjuder på en flärdfull atmosfär och fantastiska vyer. Här bor flera Hollywoodstjärnor och Comosjön var också ett kärt resmål för bl.a. presidentfamiljen Kennedy.  Ta en promenad längs strandkanten, njut av en Café Americano på någon av uteserveringarna eller gå på den lokala marknaden. Efter vår läckra lunch med lokala specialiteter kan du åka med på en båttur upp till den gemytliga staden Bellagio (kostar ca. 16€ per väg). Bussen går åter från Como till Cervinia klockan 16.00 och vi anländer till hotellet lagom till den goda middagen. 

Courmayeur/Punta Hellbronner - Fredag

Följ med på en dagsutflykt till den charmiga lilla gränsstaden Courmayeur som ligger nedanför Europas högsta berg: Mont Blanc. I den mysiga byn finns det gott om trevliga restauranger och bra shopping med fina varumärken. Under ett besök i Courmayeur rekommenderar vi alla som inte är höjdrädda ett besök på Punta Hellbronner (3 466 m ö h). Hit tar man sig med den nybyggda Skyway-liften, en hisnande roterande åktur med 360 graders panoramautsikt. Väl på toppen kan du njuta av den fantastiska utsikten, en god lunch eller vinprovning. Åter i Cervinia lagom till den goda middagen.