Utflykter från Cervinia

Spännande dagsutflykter till vingårdar, städer & slott!

Aosta stad & Aymavilles slott  onsdag

Aosta stad, eller "Lilla Rom" som det ibland kallas, är huvudstad i Aostadalen. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket, vilket är märkbart i den moderna stadsdelen. Under förmiddagen går vi en guidad promenad i den romerska stadsdelen, och på eftermiddagen beger vi oss vidare till Aymavilles slott. 

Barolo, Piemonte vinutflykt – onsdag

Under en heldag besöker vi två välkända vingårdar i ett av italiens mest omtalade vinområden, Barolo i Piemonte. Några av de mest kända vinerna från regionen är Barolo och Barbaresco, som tillverkas på druvorna Nebbiolo och Barbera. Vi kommer att djupdyka i distriktets vintillverkning och avnjuta en trevlig avsmakningslunch i vackra Serralunga d'Alba.

Mont Blanc vinutflykt – onsdag

Följ med på en unik vinprovning hos två av vintillverkarna vid foten av Europas högsta berg, Mont Blanc. Vi gör vårt första stopp i Morgex, och sedan tar vi oss vidare till Courmayeur. Under dagen får vi lära oss mer om områdets vintillverkning och provsmaka viner gjorda på den lokala druvan Prié Blanc. 

Forte di Bard – torsdag

På torsdagen besöker vi det medeltida fortet Forte di Bard som ligger på en höjd vid ingången till vackra Aostadalen. Fortet är från 1800-talet och byggdes av den kungliga dynastin Savoy.  Vi tar panoramaliftarna upp på höjden för att utforska fortet och dess omgivningar innan vi fortsätter ner till byn Bard med dess små gränder och hus.