Dagsutflykt till Aostadalen

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30/4 ingår alla resans middagar.

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30/4 ingår alla resans middagar.

Boka före:

30/4

Aosta stad & Aymavilles slott

Aosta stad eller "Lilla Rom" som det ibland kallas, är huvudstad i Aostadalen. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket, vilket är märkbart i den moderna stadsdelen. Under förmiddagen går vi en guidad promenad i den romerska stadsdelen, och på eftermiddagen beger vi oss vidare till Aymavilles slott. 

Efter frukost lämnar vi Cervinia och färdas i ca. 1 h innan vi anländer till Aosta stad.  Tillsammans med en guide kommer vi att promenera genom stadens romerska delar där man bland annat kommer se den mäktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr, den välbevarade muren, bevakningstornen, teatern och den gamla katedralen. Efter rundvandringen finns det möjlighet att äta lunch på någon av alla de mysiga restauranger som finns i staden.

Efter lunch beger vi oss vidare till Aymavilles slott. Slottet är från 1200-talet och har under århundradena växt och förändrats med familjerna som bott där. Det är mycket välbevarat och idag är det ett fantastiskt museum. År 2000 skedde stora restaureringar av slottet och en hel del nya fynd gjordes som idag finns i museet. Efter en guidad rundtur genom slottet tar vi oss gemensamt tillbaka till Cervinia.