Utflykt till Aostadalen

Aosta stad & Fontina ostgrottor i San Bernado

Aosta stad eller "Lilla Rom" som det ibland kallas, är huvudstad i Aostadalen. Här finner man världens näst största lämningar efter Romarriket, vilket gör staden till en riktig kulturskatt. Under förmiddagen går vi en guidad promenad i den romerska stadsdelen, som liknar ett stort öppet museum. På eftermiddagen fortsätter vi mot San Bernardo där vi får lära oss allt om den unika Fontina-osten.

Efter frukost lämnar vi Cervinia och färdas i ca 1 timma innan vi anländer till Aosta stad.  Tillsammans med en guide kommer vi att promenera genom stadens romerska delar där man bland annat kommer se den mäktiga triumfbågen l’Arco d’Augusto som byggdes år 25 f.Kr, den välbevarade muren, bevakningstornen, teatern och den gamla katedralen. Efter rundvandringen finns det möjlighet att äta lunch på någon av alla de mysiga restauranger som finns i staden.

Fontina osgrottor i San Bernardo

På eftermiddagen fortsätter vi vår resa med buss till de gamla koppargruvorna i San Bernardo. Här kommer en expert lära oss allt om tillverkningen av den lokala Fontina-osten, som har en helt unik tillverkningsprocess och som endast kan framställas här. Vi kommer få smaka på de olika ostarna och lära oss mer om dess spännande historia. När ostprovningen är klar tar vi oss gemensamt tillbaka till Cervinia.

Höjdpunkter under dagen:

  • Upplev "Lilla Rom" huvudstad i Aostadalen
  • Guidad promenad i den romerska stadsdelen

Tillval:

  • Provsmakning i Fontina ostgrottor

Pris: 755 kr/person (Fontina Ostgrottor + 115 kr)