Canazei
Milslånga pister och unika naturupplevelser
Canazei –charmig by i världens största skidområde
I Canazei dyrkar man bergen och solen, och besökare från hela världen kommer hit för att uppleva fantastisk skidåkning och vacker natur. Canazei är en favorit bland svenskar tack vare sin charmiga by, utmärkta matkultur och skidåkning i världsklass. Byn ligger mitt i Dolomiti Superski, världens största skidsystem med över 1 200 km pist.
Varierad skidåkning och fantastiska vyer
Canazei är känt för sina långa, breda och välpreparerade pister, vilket gör det populärt för skidåkare på alla nivåer. Det moderna liftsystemet gör det enkelt att snabbt ta sig runt i området. Skidområdet ovanför Canazei har milda pister, perfekt uppvärmning innan man utforskar resten av skidsystemet.
Dolomiti Superski erbjuder inte bara skidåkning i världsklass utan också fantastiska vyer. Dolomiternas bergskulisser är så imponerande att de är listade som ett UNESCO-världsarv, så glöm inte att höja blicken för att njuta av den makalösa naturen.
Charmig by med skön atmosfär och god mat
Canazei är en charmig by med en avslappnad atmosfär, vackra små trähus och pittoreska gator kombinerat med modernare inslag. Gästfriheten och den härliga stämningen gör att man vill återvända hit gång på gång.
Matkulturen är en stor anledning till att många besökare återkommer år efter år. Både i backen och nere i byn finns mysiga restauranger, små pizzerior och trevliga vinbarer som serverar lokala delikatesser och internationella rätter. Trots att byn är liten finns här många pärlor att upptäcka.
Varmt välkommen till mat- och skidparadiset Canazei!
4 favoriter i Canazei
Rifugio Fienile Monte – mitt i backen ligger denna prisbelönta pärla. Här serveras högklassig italiensk mat och lokala viner.
Sella Ronda – världsberömd skidrutt på 42 km genom ett makalöst vackert landskap genom de 4 dalarna.
Apres Ski Paradis – här får du fartfylld afterski med skummande öl, Aperol och bra musik – the place to be.
El Pael – här serveras allt från fantastisk pizza och pasta till lyxig hjortcarpaccio och friterad ravioli.