Val Gardena

1 563 – 2 520 m ö h

Solsäker by i världens största skidområde

Val Gardena är en charmig alpby belägen i hjärtat av bergskedjan Dolomiterna. Orten är en del av skidsystemet Dolomiti Superski - världens största skidområde med 1220 km pist och 450 liftar.  Här trivs både gourmanden och soldyrkaren som vill njuta av långa pister, fantastiska bergskulisser, god italiensk mat och över 300 soldagar.

  • Världens största skidområde
  • Mat i världsklass
  • 1 200 km pist i liftkortet
  • Skidåkning för alla

Vi är glada att som enda svensk arrangör kunna presentera vackra Val Gardena, en charmig alpby i hjärtat av Dolomiterna. Tillsammans med elva andra orter tillhör Val Gardena - världens största skidområde. Området är framförallt känt för sina breda, välpreparerade backar, fantastiska vyer och trevliga atmosfär. Här erbjuds underbar skidåkning för alla, från nybörjaren till den riktigt rutinerade. 

Störst, bäst och vackrast 

Dolomiterna bjuder på något alldeles unikt med sina dramtastiska bergskulisser.  Bergskedjan är så vacker att den numera står med på UNESCO:s världsarvslista. 

Val Gardena är samlingsnamnet på dalen med byarna Selva, St. Christina och Ortisei. Att bo i byn Selva är det perfekta utgångsläget, då detta är Val Gardenas port till Dolomiti Superski. STS Alpresor har därför valt att endast erbjuda hotell här. Byn är gemytlig och smart byggd och var du än bor har du nära till liften.

Här finns ett stort utbud av mysiga restauranger och caféer med det bästa från både det österrikiska och italienska köket. Detsamma gäller afterskin: välj mellan pjäxdans på borden till tyrolermusik eller avslappnat häng på en av alla vinbarer. 

Såväl gourmanden, som soldyrkaren och längdskidåkaren kommer trivas här: Val Gardena bjuder på mat i världsklass, 300 soldagar per år och över 80 kilometer välpreparerade längdspår. 

3 måsten under ditt besök i Val Gardena

  • Sella ronda – världsberömd skidtur där man under den 42 km långa turen passerar fem byar. Räkna med en heldag på skidor i ett hisnande vackert landskap. 
  • Stora liftkortet – vi rekommenderar verkligen våra gäster att välja det liftkort som ger tillgång till hela Dolomiti Superski. Med vårt Alp Inclusive-paket ingår 1220 kilometer pist, 12 skidorter och 450 liftar. 
  • La Bula – äkta italiensk restaurang som drivs av en trevlig familj. Njut av den hemmagjorda läckra pastan eller vår favorit: lasagnen. 
Gästbetyg

4,7 / 5

(5317 omdömen)
Väder & snödjup Väder & webcameror

ons 24 apr - 01:01

4°C

Molnigt

0 cm

Snödjup

Höjd över havet 1563 m

Högsta åkhöjden 2520 m

Största fallhöjd 1275 m

Transfertid 1 tim 45 min

Pister

1200

km pist

450 liftar

122 727 366

Vinnare av World Ski Awards - Italiens bästa skidort 2018!

Våra hotell i Val Gardena

Sortera efter

Förhandsboka vintern 2020

Säkra nästa års skidresa redan nu!

Förhandsboka här

Karta över Val Gardena