Aktiviteter i Cervinia

 

Stort utbud av aktiviteter!

Runt hela dalen finns det ett stort utbud av aktiviteter under sommaren. Här kan du uppleva alltifrån klättring, tennis, bad och forsränning till mäktig sommarskidåkning på Plateau Rosas soliga glaciär (3 500 m ö h). Liftarna är öppna för skidåkning mellan den 29/6-9/9.

Boka våra populära arrangemang

 

Pubquiz - frågesport på Casa Montana

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz. Temat för kvällens frågor kan exempelvis vara Alperna, musik, kända personer etc. Vi samlas i baren på Casa Montana (mittemot Hotel Marmore) och njuter av något gott att dricka samtidigt som vi tävlar. 

 

 

Valdostansk afton - njut av lokala delikatesser

På vår halvpensionsfria-dag (onsdagen) arrangerar vi en Valdostansk afton på den mysiga bergshyttan Royaume du Cervin. Under kvällen serverar familjen Maquignaz som äger hyttan en läcker buffé gjord på lokala råvaror från sin egen gård. Njut av hemmtillverkade ostar, charkuterier, äkta italiensk pizza och regionens populära köttgrytor med polenta. Förutom all den goda maten ingår även dessert och dryck under kvällen. Hyttan ligger ca 25 minuters promenad från Cervinia centrum. Vid fint och klart väder bjuds du på en magisk solnedgång på vägen upp till restaurangen. Önskar du inte att promenera upp till hyttan kan vi ordna med transport både upp och ner.

 

Två-dagars guidad vandring

Cervinia är verkligen ett vandringsparadis och vi rekommenderar alla att uppleva området på hög höjd. Om du inte vill följa med på en hel veckas vandring så erbjuder vi ett två-dagars program med guide. I vandringarna ingår förutom transporter och proffessionell guidning även tre goda luncher. Läs mer och se hela vandringsprogrammet här >>

 

Vinprovning på Les Crêtes

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - en av Aosta-dalens främsta vinhus. Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia.  Här har familjen Charrère odlat vin i ett par hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionaltypiska sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet (alla röda) som tillsammans med Petit rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika sorter av vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion. Innan vi åker tillbaka till Cervinia tillbringar vi eftermiddagen i Aosta stad som är "huvudstaden" i regionen Aostadalen. 

Lägg till i bokning

Veckoschema för våra utflykter & aktiviteter

Observera att våra arrangemang på resmålet kan vid lågt deltagarantal eller oväntat väder komma att ställas in eller byta dag.
Dag Aktivitet Information
Söndag Guidad rundtur i Cervinia Promenad med reseledare
Måndag Pubquiz Frågesport på Casa Montana
Tisdag Turin Heldagsutflykt
Onsdag Aosta Stad, Valdostansk Afton Dagsutflykt, Kvällsarrangemang
Vinprovning på Les Crêtes och besök i Aosta Stad Heldagsutflykt
Torsdag Comosjön Heldagsutflykt
Fredag Coumayeur/Punta Hellbronner Heldagsutflykt
Vill du lägga till en aktivitet på din resa?
Ring oss på 0771-20 20 20 eller logga in på Min resa.
Du vet väl att du kan spara upp till 100 kronor per person om du förbokar arrangemang och utflykter inför resan?