Aktiviteter i Cervinia

Stort utbud av aktiviteter i Cervinia

I Cervinia finns det massor att uppleva och vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter under sommaren. Här kan du uppleva allt från cykling och golf till sommarskidåkning på Plateau Rosas soliga glaciär (3 500 möh). 

Observera att byn är som livligast juli-augusti. 

Painting & Prosecco – måndag

Njut av en konstnärlig stund och varva ner efter vandringsdagen tillsammans med en canvasduk, målarfärg, pensel och ett glas mousserande vin (eller valfri alkoholfri dryck). Här får den konstnärliga själen fria tyglar med Alpernas magiska vyer som inspirationskälla. 

För barn erbjuder vi Painting & Pepsi.

pris per person

fr 230 kr
Lägg till i bokning

Pubquiz – tisdag

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz! Vi samlas i baren på Casa Montana för att mäta våra kunskaper samtidigt som vi njuter av något gott att dricka. Frågorna är varierade och kan exempelvis handla om vandring, Alperna eller Italien.

pris per person

fr 120 kr
Lägg till i bokning

Valdostansk afton – onsdag

Varje onsdag arrangerar vi en Valdostansk afton på bergshyttan Royaume du Cervin. Familjen Maquignaz som äger hyttan dukar upp en stor buffé gjord på lokala råvaror från sin egen gård. Förutom äkta italiensk mat som hemmagjorda ostar, charkuterier och pizza ingår även dessert och dryck.

pris per person

fr 465 kr
Lägg till i bokning
NYHET!

Sommarskidåkning med guide – onsdag

Ta chansen att åka skidor mitt i sommaren – en upplevelse man aldrig glömmer! Tillsammans med guide beger vi oss ut på en halvdag med härlig sommarskidåkning på den soliga glaciären Plateau Rosa (3 500 möh). Priset inkluderar guidning, liftkort, hyra av skidor, pjäxor och stavar.

pris per person

fr 1 395 kr
Lägg till i bokning

Mountainbike

Cervinia och området kring Matterhorn är känt för att vara ett cykelmecka. Här samlas cykelentusiaster från hela världen för att uppleva det enorma utbudet av leder som sträcker sig från byn över bergsbeklädda kullar hela vägen upp till den snötäckta glaciären Plateau Rosa.

Golf

2 050 möh vid foten av Matterhorn ligger Italiens högst belägna 18-håls bana, Golf Club Cervinio. Att följa golfbollen mot bergen är en mäktig känsla som ger en helt ny dimension åt golfspelet. Vill man spela på fler banor i närområdet så finns här även golfbanan Le Betulle, ca 1,5 h utanför Cervinia.

Sommarskidåkning

Ingenstans i Alperna och Europa finns högre liftburen skidåkning än i Cervinia och Zermatt. På den soliga glaciären Plateau Rosa (3 500 möh) kan du åka skidor året runt i hela 25 km pist. Den höga höjden garanterar bra snöförhållanden, och snön förblir kall och lättåkt även på sommaren.