Schladming

745 – 2 700 m ö h

Klassisk VM-ort med modernt liftsystem

Breda carvingbackar, utmanande puckelpister och upplysta backar för kvällsåkning. I Schladming-Dachstein står skidåkning i fokus. Den mysiga österrikiska byn är synonymt med vintersport och här finns det saker att göra från morgon till kväll.

  • Toppmodernt skidsystem
  • Familjevänligt
  • Stort aktivitetsutbud i byn
  • Kvällsskidåkning

Efter flera decennier med världscuparrangemang sticker Schladming-Dachstein nu ut mer än någonsin. 2013 var orten värd för alpina VM och det investerades många miljoner euro i skidsystemet och infrastrukturen runt omkring. 

Toppmodernt system

Schladming-Dachstein är en del av Ski amadé som erbjuder över 760 km fantastisk skidåkning i ett och samma liftkort. Schladmings skidsystem består av fyra berg.  Ett tips till dig som gillar skön och avslappnad carvingåkning är att testa Rittisberg, Fageralm, Galsterbergalm, Stoderzinken, Riesneralm och Planneralm. 

I Schladming-Dachstein finns mycket roligt att göra både i och utanför pisterna. Fritidslivet är mycket rikt med World Cup-tävlingar, kvällsskidåkning, isklättring, rodelbanor, upplevelsebad, bra shopping och ett hejdlöst partyliv. 

Familjevänligt

Schladming är ett riktigt familjeparadis. En familjesemester här innebär variation, nöje och avkoppling för hela familjen. Vi kan framförallt rekommendera familjer till att bo på Sporthotel Royer. Här kan barnen springa runt och leka och njuta av nya upplevelser, samtidigt som du kan koppla av i den stora spaavdelningen. Även i skidbacken finns det barnvänliga områden och Fun Parks.

Fun facts: Schladming är hemort till Arnold Schwarzeneggers och våra två längdåkningslegender Gunde Svan och Thomas Wassberg har sina favoritspår i grannbyn Ramsau.

Gästbetyg

4,4 / 5

(4066 omdömen)
Väder & snödjup Väder & webcameror

ons 24 apr - 01:01

9°C

Fint

0 cm

Snödjup

Höjd över havet 745 m

Högsta åkhöjden 2700 m

Största fallhöjd 1306 m

Transfertid 1 tim 15 min

Pister

125

km pist

81 liftar

8 73 27

Hotell i Schladming

Sortera efter

Förhandsboka vintern 2020

Säkra nästa års skidresa redan nu!

Förhandsboka här

Karta över Schladming.