Studentresor till Alperna

Upplev Alperna med dina klasskompisar

Häng med på en minnesvärd vecka till Alperna och njut av fantastisk skidåkning och fartfylld afterski. STS Alpresor Student Weeks hjälper din skola eller studentgrupp att skräddarsy en resa som passar alla era önskemål. 

 • Studentanpassade priser
 • Centralt boende på de bästa orterna
 • Erfarna guider som visar er grym skidåkning
 • Fartfylld afterski och roliga aktiviteter på orten

Varje år hjälper STS Alpresor Student Weeks över 1000 studenter att skräddarsy deras drömresa till Alperna. I våra studentresor ingår alltid smidigt direktflyg och kort transfer, centralt boende med hög standard, god mat, fantastisk skidåkning och fartfylld afterski. Självklart till ett förmånligt pris! 

Alla våra studentgrupper tilldelas en kontaktperson som hjälper till med planering, bokning och genomförande av resan och aktiviteter nere på orten. Boka in en rolig sittning, följ med på en pubrunda i byn eller picknick i backen. 

Gästrecensioner

”Denna resa har varit fantastisk från början till slut. Allt gick enligt plan, och det var väldigt lätt att prata med vår kontaktperson från STS Alpresor. Hon fixade allt vi önskade. Nere i Österrike blev vi väl bemötta av guiderna, alla var trevliga och många har vi fortsatt kontakten med efter att vi rest hem. Utsikten från backarna i Bad Gastein var underbar och något som alla borde uppleva. Alla 72 studenter var väldigt nöjda med resan, och vi i Alpestyret planerar gärna nästa års resa med STS Alpresor.” Oslo Tekniker Samfund - jan 2023

”Att resa som student till Bad Gastein med STS Alpresor var helt fantastiskt! Det var som att hoppa in i en snöig vinterdröm där man kunde åka skidor eller snowboard hela dagen, äta god mat, och umgås med nya vänner på kvällarna. Minnena från resan kommer alltid att vara speciella och det var verkligen en upplevelse för livet!” Stockholm Universitet - jan 2023

”Vi har haft en fantastisk vecka i härliga Bad Gastein med oförglömliga minnen, fantastiskt umgänge och varierande skidmöjligheter.” Aalto University - jan 2023

Bad Gastein

– Home of Student Weeks

Österrikiska Bad Gastein är studenternas absoluta favoritort i Alperna. Skidsystemet omfattar 210 km pist över fem skidområden med åkhöjder upp till 2 700 m ö h. Här finns något för alla, både för erfarna skidåkare och nybörjare. Förutom fantastisk skidåkning är Bad Gastein känt för sitt legendariska nöjesliv med ett stort utbud av restauranger, afterski och barer. Studenter som reser med STS Alpresor Student Weeks får ett studentarmband med grymma rabatter på de bästa barerna i byn, bland annat Silver Bullet Bar!

Prisvärda hotell med hög standard

Vi erbjuder prisvärda boendealternativ på våra egna hotell i Bad Gastein. Hotel Eden Rock***+ och Ski Lodge Reineke***+ är våra mest populära hotell för studenter som reser med STS Alpresor Student Weeks. Hotellen ligger centralt i byn ca 500 m från liften och håller hög standard på både boende och mat. För större studentgrupper finns det möjlighet att få ett av hotellen helt för sig själva!

Populära skidorter för studentgrupper

Bad Gastein

Därför ska du välja Bad Gastein:

 • Stort o& varierat skidsystem
 • Moderna & prisvärda hotell
 • Legendariskt nöjesliv med bra rabatter

Cervinia

Därför ska du välja Cervinia:

 • Skidåkning på hög höjd (3.900 m.ö.h)
 • Sol- & snösäkert
 • Fantastisk mat- & vinkultur

Saalbach

Därför ska du välja Saalbach:

 • Passar för mindre studentgrupper
 • Breda carvingpister
 • Grym afterski & nattliv