Val Gardena

 

Val Gardena - Dolomiternas vandringspärla

Tack vare sin vackra natur, goda mat och utbud av aktiviteter är Val Gardena en riktig favorit bland skandinaver. Många som söker efter en aktiv semester med guldkant återvänder hit år efter år för att njuta av den unika bergsmiljön och rika matkulturen. 

Läs mer om aktiviter i Val Gardena >>
Se våra utlykter från Val Gardena >>
Mat, nöje & restauranger >>

Val Gardena består av ett antal vackra alpbyar, alla värda ett besök. Våra resor går till Selva di Valgardena där också våra hotellalternativ finns. Här hittar man många trevliga butiker som säljer allt från mode och inredning till italienska delikatesser. Här finns gott om caféer, restauranger och barer där man gärna njuter av en aperitif efter dagens vandring. Från Selva tar du dig enkelt mellan de övriga orterna i dalen: St Christina ligger ca 20–30 minuters promenadavstånd bort och till St Ulrich tar du dig med lokal buss på 25 minuter.

Läs: Guidens 5 bästa tips i Val Gardena >>

Underbar mat och goda viner

Val Gardena ligger på Alpernas solsida i sydtyrolen vilket inte minst avspeglar sig i köket. På restaurangernas menyer hittar man en perfekt kombination av Österrike och Italien och det är inte ovanligt att bli serverad både Gulaschsuppe och Antipasti. Sydtyrolska viner är kända långt utanför den egna regionen och druvsorterna Gewürztraminer och Lagrein har sitt ursprung här.

Val Gardena - en unik bergsvärld

Val Gardena är en del av det råa och trotsiga Dolomiterna, som idag tillhör Unesco World Nature Heritage och har sitt namn efter dess utforskare, den franske geologen Dolomieu. Bergen är formade av fossilerade alger och korallrev som växte för 250 millioner år sedan på Tethys havets botten. Idag bildar dessa avlagringar de mest fascinerande formationer och beroende på hur solljuset träffar bergen skiftar de  karaktär och förvandlas från grått till orange så att de nästan tycks glöda i solnedången.

Varför välja Val Gardena?

✔︎︎ Storslagna vandringar
✔︎︎ 300 soldagar/år
✔︎︎ Ett eldorado för fotografer
✔︎︎ Mat i världsklass
✔︎︎ Paradis för cykelentusiaster
✔︎︎ UNESCO-världsarv
✔︎︎ Ett stenkast från Gardasjön
✔︎︎Vinbarer med lokala viner
Gästbetyg

4,7 / 5

(2053 omdömen)

Höjd över havet 1563 m

Högsta vandringshöjden 2500 m

Vandringsleder 300 km

Transfertid 3 tim

Hotell i Val Gardena

Sortera efter

Karta över Val Gardena