Dagsutflykter från Bad Gastein

Dagsutflykter från Bad Gastein!

Bad Gastein ligger perfekt beläget, ca 10 mil söder om Salzburg, mitt i hjärtat av Europa med närhet till trevliga städer och dess mångsidiga kulturliv. Vi erbjuder ett stort utflyktsprogram som ger dig möjlighet att åka på dagsutflykter till flera av Europas främsta sevärdheter.

Lägg till på bokningen före avresa för garanterad plats och billigare pris. Läs mer om utflykterna nedan!

Salzburg - måndag

Följ med på en guidad tur genom Österrikes fjärde största stad, Salzburg. Det blir en dag i historien, musiken och arkitekturens tecken där vi strosar genom stadens barockinspirerade gator och torg.

Grossglockner - tisdag

3 798 m ö h i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern får vi en naturupplevelse utöver det vanliga. Grosslockner är Österrikes högsta berg, toppen bestegs första gången 1799 och har sedan dess hänfört människor med dess pampiga panoramavy.

Venedig - onsdag

Upplev kanalerna i staden på vattnet. Detta italienska världsarv kännetecknas av kärlek, kultur och självklart den karaktäristiska gondolen. I Venedig finns mycket att uppleva och under dagen kommer våra guider visa dig alla dess smultronställen. 

Zell am See – onsdag

Mellan de majestätiska Alptopparna vid roten av den kristallblåa sjön Zeller finner du ett sommarparadis utan dess like, Zell am See. Dagens utflykt bjuder på stadsvandring blandat med shopping, god mat och ett besök i nationalparken Hohe Tauern.

Slottskonsert i Salzburg - Torsdag kväll

I borgen Hohens kammare kommer ni få avnjuta en kväll i musikens tecken.  Konserten äger rum högst upp i tornsalen där det sägs att Mozart på sin tid höll sina framträdanden för adelsfolket. 

Hohen Werfen - fredag

Fästningen från 1000-talet med imponerande historia. 600 m ö h, bara en halvtimme från Bad Gastein kommer vi under torsdagen facineras av "Örnnästet", eller Hohen Werfen som denna medeltida fästning egentligen heter. En historia du sent kommer glömma.

Salzkammergut - fredag

Avkopplande dag i området med ett otroligt vacker landskap. Sjöarna i kombination med bergen ger en spektakulär vy som vi ges möjligheten att beskåda i en avlappnad miljö. Självklart blir det en båttur till kända St Wolfgang med det berömda värdshuset "Vita Hästen, känt från operetten med samma namn.

Läs mer här!