Aktiviteter i Bad Gastein

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30 april ingår alla resans middagar.

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din sommarresa före 30 april ingår alla resans middagar.

Stort utbud av aktiviteter i Bad Gastein

I Bad Gastein finns det massor att uppleva och vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som passar både stora som små. I sommarens program hittar du allt från vin- och snapsprovning till sportklättring och forsränning.

Gratis

Guidade promenader i byn

Tre dagar i veckan, med start kl 10:00, kan du helt kostnadsfritt följa med på guidade promenader i Gasteinerdalen. Du behöver inte ha kängor utan promenadskor räcker gott då underlaget består av asfalt och grusvägar utan svår lutning. Alla vandringar avslutas i närliggande hytter där den som vill kan köpa en god lunch. Veckans promenader inleds på söndagen med en lugn historisk rundvandring i Bad Gasteins centrum. På tisdag och torsdag ökas tempot med några av dalens vackraste promenadleder. För de som vill går det att ta buss tillbaka till hotellet.

Observera att denna aktivitet ej är att rekommendera för de som vill vandra.

 

Pubquiz – måndag

Under vårt populära Pubquiz får man tillfälle att lära känna sina reskamrater bättre. Vi samlas i baren på Silver Bullet Bar för att mäta våra kunskaper samtidigt som vi avnjuter någon av barens drycker. Temat för kvällens frågor kan till exempel vara Alperna. Det går givetvis jättebra att förboka Pubquiz redan innan avresan.

Lägg till bokning

Vinprovning – tisdag

Österrike bedöms idag av många som en av världens främsta producenter av vitt vin. Under senare tid har även de röda vinerna fått allt större inflytande på marknaden och på vår vinprovning får vi tillfälle att provsmaka 6 olika viner, både vita och röda.

Observera att provningen hålls på engelska.

Lägg till bokning

Snapsprovning – tisdag 

Upplev lokalt producerade snapsar gjorda på enbart lokala råvaror. Hans Durzbauer, bränneriets ägare, går igenom bränneriets snapskonst. Med lite tilltugg får vi därefter smaka på några olika snapsar. Smakerna varierar mellan sötare likörer, som skogsbär & aprikos till mer högprocentiga snapsar såsom Zirben och Hasselnuss. Efter provningen kan man om man vill köpa med sig någon flaska från Hans butik. 

Lägg till bokning

Sportklättring – tisdag 

Tillsammans med utbildade klättringsledare erbjuder vi dig möjligheten att lära dig sportklättra i Bad Gastein. Under en 2 timmar-kurs får du under sakkunnig ledning prova på att ta dig upp för en klättervägg och ner igen. Vi använder väl säkrade sportklätterväggar och all utrustning såsom linor, hjälm och skor finns på plats.

Ingår: Linor, hjälm, skor och kurs med utbildade, handledning av lokala klättringsledare.

Lägg till bokning

Forsränning – onsdag eller fredag

Utrustade med en våtdräkt och skor, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss tillsammans med en certifierad båtförare ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach. För att kunna åka med måste man vara simkunnig och ha bra kondition. Man behöver ha med sig badkläder och handduk.

Ingår: Bussresa, utrustning, rafting, guide och lättare lunch.

Lägg till bokning