Aktiviteter i Bad Gastein

Stort utbud av aktiviteter i Bad Gastein

I Bad Gastein finns det massor att uppleva och vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som passar både stora som små. I sommarens program hittar du allt från vin- och snapsprovning till klättring och forsränning.

Vinprovning – söndag

Österrike bedöms idag av många som en av världens främsta producenter av vitt vin. Under senare tid har även de röda vinerna fått allt större inflytande på marknaden och på vår vinprovning får vi tillfälle att provsmaka 6 olika viner, både vita och röda.

Observera att provningen hålls på engelska.

Pubquiz – måndag

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz! Vi samlas på Silver Bullet Bar för att mäta våra kunskaper samtidigt som vi njuter av något gott att dricka. Frågorna är varierade och kan exempelvis handla om vandring, Alperna eller Österrike.

Klättring – måndag 

Tillsammans med utbildade klättringsledare erbjuder vi dig möjlighet att lära dig klättra mitt i centrala Bad Gastein. Under två timmar får du prova på att ta dig upp och ner för en klättervägg. Vi använder säkrade klätterväggar och utrustning såsom linor, hjälm och skor ingår och finns på plats.

Canvas & Cava – tisdag

Njut av en konstnärlig stund och varva ner efter vandringsdagen tillsammans med en canvasduk, målarfärg, pensel och ett glas mousserande vin (eller valfri alkoholfri dryck). Här får den konstnärliga själen fria tyglar med Alpernas magiska vyer som inspirationskälla. 

För barn erbjuder vi Canvas & Cola.

Snapsprovning – tisdag 

Upplev lokalt producerade snapsar gjorda på närodlade råvaror. På Brenneri Durzbauer får vi lära oss allt om bränneriets snapskonst från processen till råvarorna och smaken. Tillsammans med tilltugg får vi även smaka på några olika snapsar.

Forsränning – fredag

Utrustade med våtdräkt, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach. Vi åker tillsammans med en certifierad båtförare. För att kunna åka med måste man vara simkunnig och ha bra kondition, man behöver även ha med sig badkläder och handduk. Vi lämnar Bad Gastein efter frukost och efter forsränningen äter vi en lättare lunch innan vi beger oss hemåt igen.

Ingår: Bussresa, utrustning, rafting, guide och lättare lunch.

Lägg till i bokning