Aktiviteter i Bad Gastein

Stort utbud av aktiviteter i Bad Gastein

I Bad Gastein finns det massor att uppleva och på sommaren erbjuder vi ett stort utbud av aktiviteter som passar både stora som små. I sommarens program hittar du allt från pubquiz till vin- och snapsprovning, klättring och forsränning. 

Fortsätt till:
» Aktiviteter
» Att göra i byn

Canvas & Cava – måndag

Njut av en konstnärlig stund och varva ner efter vandringsdagen tillsammans med en canvasduk, målarfärg, pensel och ett glas mousserande vin (eller valfri alkoholfri dryck). Här får den konstnärliga själen fria tyglar med Alpernas magiska vyer som inspirationskälla. 

För barn erbjuder vi Canvas & Cola.

pris per person

fr 180 kr
Lägg till i bokning

Pubquiz – måndag

Testa dina kunskaper tillsammans med ditt resesällskap i vårt populära Pubquiz! Vi samlas på Silver Bullet Bar för att mäta våra kunskaper samtidigt som vi njuter av något gott att dricka. Frågorna är varierade och kan exempelvis handla om vandring, Alperna eller Österrike.

pris per person

fr 120 kr
Lägg till i bokning

Vinprovning – tisdag

Österrike bedöms idag av många som en av världens främsta producenter av vitt vin. Under senare tid har även de röda vinerna fått allt större inflytande på marknaden och på vår vinprovning får vi tillfälle att provsmaka 6 olika viner, både vita och röda.

Observera att provningen hålls på engelska.

pris per person

fr 595 kr
Lägg till i bokning

Morgonyoga – tisdag

Börja dagen på bästa sätt med en halvtimmes avkopplande morgonyoga i Hotel Salzburger Hofs uppvärmda spa. Medan vi stretchar ut våra kroppar njuter vi av soluppgången över bergstopparna genom de stora panoramafönstren. Yogan är speciellt utformad för vandrare och ingen tidigare erfarenhet krävs, alla åldrar är välkomna!

pris per person

fr 150 kr
Lägg till i bokning

Klättring – torsdag 

Tillsammans med utbildade klättringsledare får du möjlighet att lära dig klättra mitt i centrala Bad Gastein. Under två timmar får du prova på att ta dig upp och ner för en klättervägg. Vi använder säkrade klätterväggar och utrustning såsom linor, hjälm och skor ingår och finns på plats.

pris per person

fr 640 kr
Lägg till i bokning

Snapsprovning – torsdag

Upplev lokalt producerade snapsar gjorda på närodlade råvaror! På Brenneri Durzbauer får vi lära oss allt om bränneriets snapskonst från processen till råvarorna och smaken. Tillsammans med tilltugg får vi även smaka på några olika snapsar.

pris per person

fr 495 kr
Läs mer & boka

Forsränning – fredag

Utrustade med våtdräkt, hjälm, flytväst och paddel beger vi oss ut på en två timmar lång tur i den strida floden Salzach. Vi åker tillsammans med en certifierad båtförare. För att kunna åka med måste man vara simkunnig och ha bra kondition, man behöver även ha med sig badkläder och handduk. Vi lämnar Bad Gastein efter frukost och efter båtturen äter vi en lättare lunch innan vi beger oss hemåt igen.

Ingår: Bussresa, utrustning, rafting, guide och lättare lunch.

pris per person

fr 895 kr
Lägg till i bokning

Spa & wellness

Lämna vardagens stress hemma och ge kroppen en skön paus. Avkoppling och välmående infinner sig naturligt i kurorten Bad Gastein med sina många termalbad. Mitt i byn ligger Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning; Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastus, ångbad, relaxområden, vattenrutschkanor och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.

Läs mer

Golf

Inom en radie på en timme från Bad Gastein kan du välja mellan 10 fantastiska golfbanor, däribland Bad Gasteins Keith Preston-designade 18-hålsbana. Bad Gastein Golf Club grundades 1960 och är en av de äldsta och mest traditionsrika golfklubbarna i Österrike. Golfklubben ligger i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern, bara 5 minuter med bil från våra hotell i Bad Gastein.

Läs mer

Ridning

Upptäck Gasteinerdalen från hästryggen i sommar! I Bad Gastein och Bad Hofgastein finns tre olika stall med hästar, ponnys och islandshästar. Här kan man rida både inomhus och utomhus beroende på vädret. Den mer erfarne ryttaren kan boka både turer i naturen eller ridlektioner med instruktörer. Här finns även möjlighet att träna både dressyr och hoppning, antingen i grupp eller med privatlektioner.

Läs mer