Spa & wellness i Bad Gastein

Avkoppling och välmående i Gasteinerdalen

Lämna vardagens stress hemma och ge kroppen en skön paus. Avkoppling och välmående infinner sig naturligt i kurorten Bad Gastein med sina många termalbad. De naturliga källorna uppe i bergen sägs ha läkande effekt, och redan på 1790-talet var orten världsberömd bland kungligheter och dåtidens celebriteter som kom hit för att njuta av ren alpluft, god mat och kurbad. Flera hundra år senare är Bad Gastein fortfarande ett mecka för avkoppling, välmående och återhämtning. 

PS! Du vet väl att gäster på Hotel Salzburger Hof, Villa Orania och Hotel Post har fri tillgång till två lyxiga spa-avdelningar?

Felsentherme – Bad Gastein

Mitt i centrala Bad Gastein ligger Europas mest miljövänliga bad- och spaanläggning, Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastus, ångbad, relaxområden, gym, vattenrutschkanor och uppvärmda pooler; både inne och utomhus.

Vattnet på spa-anläggningen Felsentherme kommer direkt från de underjordiska källorna uppe i bergen, och är rikt på mineraler vilket har en välgörande effekt på både kropp och själ. Det helande termalvattnet tillsammans med den friska alpluften och utsikten över de omkringliggande bergen gör ett besök på Felsentherme till en magisk upplevelse.

Läs mer

Alpentherme – Bad Hofgastein

I grannbyn Bad Hofgastein ligger Alpentherme, ett 36 000 m² stort spa-anläggning med 100% thermalvatten. Med olika typer av bassänger, relaxområdet, spa-avdelningar och bastur erbjuder Alpentherme allt du önskar dig för en avkopplande upplevelse. 

Läs mer