Skidåkning i Zell am See

Solig glaciärskidåkning 3000 m ö h

Skidåkning i Zell am See

Zell am See passar både skidåkare och snowboardåkare och oavsett om du är proffs eller nybörjare så får den som åker hit valuta för pengarna.

Fortsätt till:
» Pistkarta
» Längdskidåkning

De tre bergen i Zell am See erbjuder olika typer av åkning; Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn ger dig omväxlande pister men här finns möjligheter för den mer avancerade åkaren med branter och spektakulära utförsåkningar. Maiskogel och Schmittenhöhe är perfekt alternativ för familjer. 

Gillar du offpiståkning eller freestyle? Kitzsteinhorn garanterar opreparerade pister, djupsnö och spektakulära Funparks för alla nivåer.

Skidbussen transporterar dig snabbt mellan bergen (30 min) – och med giltigt skidpass är det till och med helt gratis. Är du inget skidproffs ännu? Besök en av de många skidskolor i Zell am See. I skiduthyrningen hittar du samtidigt rätt utrustning.

Nytt för säsongen 2019/2020: Inför årets vintersäsong kommer en ny lift stå klar som sammankopplar Saalbach med Zell am See. Därför har du i år 4 skidområden att tillgå när du reser till Zell am See. De fyra skidområden som ingår i Zell am See-är; Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn, Maiskogel samt Saalbach.

Pistkarta för Zell am See

Pister

408

km pist

53 liftar

13 23 21

Höjd över havet 757 m

Högsta åkhöjden 3029 m

Största fallhöjd 1240 m

Transfertid 1h 15 min

Gästbetyg
4,3 / 5
1215 omdömen
Gästrecensioner

”Återigen en fantastisk leverans av STS Alpresor, TACK! Zell am See var toppen. ” William, Örebro - mar 2019

”Bekvämt att flyga med er, har bara kört bil själv innan till Alperna. Mycket bra hotell, fin service och mycket bra mat. Trevligt att få information av reseledaren på bussen till resmålet.” Åsa, Löberöd - jan 2019

”Mycket nöjda med STS. Skönt att kunna slappna av under semestern, Alpresor ordnar det mesta. Tack för en toppenresa, som gick för fort.” Hanna, Varberg - mar 2019

”Jag har haft en toppenvecka med mycket skidåkning. Bra reseledare med engagemang. ” David, Stockholm - mar 2019

”Stort tack Kira för att du är så bra som reseledare och förebild. Min son siktar nu på att bli reseledare på STS när han vuxit upp!” Björn, Onsala - mar 2019

”Återigen en fantastisk leverans av STS Alpresor, TACK!” William, Gävle - mar 2019

”Mycket nöjda med STS. Skönt at kunna slappna av under semestern och låta er ordna det mesta!” Hanna, Göteborg - feb 2019

”Grymt bra skidåkning i Zell och på glaciären.” Arne, Västerås - jan 2019

”Jag har haft en toppenvecka med mycket bra skidåkning. Bra reseledare med engagemang!” David, Nynäshamn - mar 2019

Längdskidåkning i Zell am See

Ett stort sammanhängande system med en mångfald av intryck.  

Längdskidåkningen i Zell am See erbjuder en stor variaton av sportiga längdskidspår, lugna rundor, fantastiska landskap och fantastisk utsikt över den omgivande bergsmiljön och Zeller See. Klassisk eller skate, valet är ditt.  Det finns totalt 107 km längdåkningspår i regionen som tar dig mellan Zell am See, Kaprun, Piesendorf, Niedernsill, Bruck, Fusch, Maishofen och även i riktning mot Saalfelden.

Se spårkartor för Zell am See.

Längdspår i Zell am See - Kaprun

Längdspår Längd Typ av åkning
Castle (Kaprun) Totalt 5,2 km Klassisk och skating
Kitz Totalt 1,9 km Klassisk och skating
Tauern SPA Totalt: 3,5 km Klassisk och skating