Skidåkning i Ischgl

Toppmodernt skidsystem med snabba liftar

Skidåkning i Ischgl

Silvretta Arena är ett stort skidsystem som också tar dig över gränsen till den schweiziska taxfree-orten Samnaun. Liftsystemet är förmodligen Alpernas mest moderna.

Fortsätt till:
» Pistkarta
» Ny världsrekordsättande lift till 2018/19
» Längdskidåkning

En av huvudliftarna i Ischgl, Pardatschgratliften blev helt ombygd inför vintern 2014/15. Varje gondol har plats för 28 personer och den nya Pardatschgrafliften är i sin klass den gondol som har högst höjdskillnad i Alperna på 1 251 m ö h. 

Breda utförslöpor i soligt läge blandas med branta och medelsvåra backar. Här finns också en av Österrikes största snowboardparker. Stora delar av liftsystemet är helt nybyggt och har en kapacitet på 91 000 åkare i timmen. De senaste åren har drygt en miljard svenska kronor investerats i skidanläggningarna vilket gör liftköer ovanliga och transporter bekväma. Här finns till och med en tvåvånings kabinbana och gondoler med värme i sitsarna.

Från byn tar du en bekväm tunnel med rullband direkt till gondolen som fortsätter till toppstationen Idalp. Därifrån kommer du lätt vidare till de övriga dalarna Alp Trida, Höllboden, Gampen Alp och Samnaum.

Nordliggande branter, hög höjd och 500 snökanoner garanterar välpreparerade backar från november till maj. Pist 33 är en oslagbar svart pist från toppen av Palinkopf, där det ofta är lite folk. Pist 80 som sträcker sig hela vägen från Palinkopf ned till Samnaun med en fallhöjd på över 1 000 meter är en annan favorit. I den Schweiziska byn Samnaun kan du köpa skattefria varor billigt. Alp Bella som också ligger på den schweiziska sidan är perfekt för soldyrkare som föredrar härligt böljande backar. Greitspitz är den högsta toppen i systemet på 2872 meter över havet och i Höllboden bjuds med fin manchester­åkning ända in på eftermiddagen, drömpister för en carving-fantast.

Pistkarta för Ischgl

Pister

234

km pist

45 liftar

11 40 14

Höjd över havet 1377 m

Högsta åkhöjden 2872 m

Största fallhöjd 1502 m

Transfertid 1 tim 30 min eller 3 tim*

Gästbetyg
4,6 / 5
6534 omdömen
Gästrecensioner

”Mycket trevliga reseledare. Väldigt bra afterski. Fonduekvällen var super. Tack för en otroligt trevlig vecka!” Henrik, Uppsala - feb 2019

”Jättebra resa till jättebra ort! Bra liftsystem, fina liftar och tydlig skyltning i backarna. Rekommenderar verkligen Ischgl. ” Ella, Hässleholm - mar 2019

”Trevlig vecka, roliga arrangemang och mycket bra organiserat.” Linda, Göteborg - feb 2019

”Mkt bra skidåkning och bra liftsystem. Hotel Alpina var ett fantastiskt bra hotell med mkt god mat och bra service. ” Niklas, Stockholm - jan 2019

”Åter en fantastisk vecka med STS Alpresor :) ” Henry, Malmö - mar 2019

”Pension Hubertusheim var fantastiskt med bra service, familjärt och välkomnande, varma rekommendationer.” Anna, Limhamn - feb 2019

”Jättebra resa till jättebra ort! Tydliga skyltar i backen och bra liftsystem med fina liftar.” Ay, Limhamn - mar 2019

”En av de bästa alpresorna jag åkt på någonsin, bra service av reseledarna, god mat och mycket trevligt bemötande. Skidåkningen var som alltid jättebra i Ischgl och afterskin helt fantastisk. Åker tillbaka igen!” Johan, Lidingö - mar 2019

”Fantastiskt bra hotell (Alpina) med mkt god mat och bra service. Mycket bra skidåkning och bra liftsystem. Toppen helt enkelt! ” Niklas, Öresjö - mar 2019

”Vill sammanfatta vår resa som mycket bra. Trevlig skidort med bra skidåkning.” Jörgen Hjort, Värnamo - jan 2020

Världsrekordsättande 6-stolslift

Förra vintern invigdes en ny 6-stolslift i Ischgl. En expresslift med världsrekordbrytande höjdskillnad. 924 meter på under 8 minuter gör den till en av Alpernas mest effektiva sittliftar.

Den föregående liften, som byggdes 1988, var då det största projektet som liftbolaget Silverettabahn AG hade gjort.  Den var då den längsta sittliften som någonsin hade konstruerats i Österrike.  Den nya toppmoderna liften kommer inte bara bli en av de snabbaste liftarna i Alperna. Den blir också en av de tystaste och bekvämaste, med uppvärmda och ergonomiska säten.

Snabbfakta om nya liften

  • 924 meters fallhöjd
  • Maximal kapacitet på 2 800 personer/h
  • Starthöjd 1 924 m ö h
  • Toppstation 2 848 m ö h

Läs mer om nya liften här >>

Blogg

Årets största liftnyheter

En rad olika orter i Alperna har inför säsongen satsat stora pengar på att bygga nya toppmoderna liftar. Med större kapacitet och i högre hastighet får vi nu uppleva mer av skidorten och mindre av liftkön. Vi har listat de fyra största liftnyheterna inför säsongen.

Längdskidåkning i
Ischgl

Ett stort nätverk av längdspår!

Ischgl har många olika spår runt om i dalen som ingår i ett långt sammansittande nätverk. Det finns även en del långa bergsspår runt om Galtür. Till dessa spår tar man sig med skidbuss. 

Se spårkartor för Ischgl och Galtür.

Längdspår i Ischgl

Längdspår Längd Typ av åkning
Ischgl Totalt 5 km Klassisk och skating
Mathon Totalt 6 km Klassisk och skating
Forest Trail Totalt: 8 km Klassisk och skating

Längdspår i Galtür

Längdspår Längd Typ av åkning
Tschaffein Totalt 3 km Klassisk och skating
Galtür Wirl Totalt 6,5 km Klassisk och skating
Silverettal Totalt: 18 km Klassisk och skating