Skidåkning i Ischgl

Toppmodernt skidsystem med snabba liftar

Skidåkning i Ischgl

Silvretta Arena är ett stort skidsystem som också tar dig över gränsen till den schweiziska taxfree-orten Samnaun. Liftsystemet är förmodligen Alpernas mest moderna.

Fortsätt till:
» Pistkarta och snörapport
» Ny världsrekordsättande lift till 2018/19
»
Liftkort
» Längdskidåkning

En av huvudliftarna i Ischgl, Pardatschgratliften blev helt ombygd inför vintern 2014/15. Varje gondol har plats för 28 personer och den nya Pardatschgrafliften är i sin klass den gondol som har högst höjdskillnad i Alperna på 1 251 m ö h. 

Breda utförslöpor i soligt läge blandas med branta och medelsvåra backar. Här finns också en av Österrikes största snowboardparker. Stora delar av liftsystemet är helt nybyggt och har en kapacitet på 91 000 åkare i timmen. De senaste åren har drygt en miljard svenska kronor investerats i skidanläggningarna vilket gör liftköer ovanliga och transporter bekväma. Här finns till och med en tvåvånings kabinbana och gondoler med värme i sitsarna.

Från byn tar du en bekväm tunnel med rullband direkt till gondolen som fortsätter till toppstationen Idalp. Därifrån kommer du lätt vidare till de övriga dalarna Alp Trida, Höllboden, Gampen Alp och Samnaum.

Nordliggande branter, hög höjd och 500 snökanoner garanterar välpreparerade backar från november till maj. Pist 33 är en oslagbar svart pist från toppen av Palinkopf, där det ofta är lite folk. Pist 80 som sträcker sig hela vägen från Palinkopf ned till Samnaun med en fallhöjd på över 1 000 meter är en annan favorit. I den Schweiziska byn Samnaun kan du köpa skattefria varor billigt. Alp Bella som också ligger på den schweiziska sidan är perfekt för soldyrkare som föredrar härligt böljande backar. Greitspitz är den högsta toppen i systemet på 2872 meter över havet och i Höllboden bjuds med fin manchester­åkning ända in på eftermiddagen, drömpister för en carving-fantast.

Pistkarta för Ischgl

Gästbetyg

4,6 / 5

(6534 omdömen)
Väder & snödjup Väder & webcameror

ons 24 apr - 12:01

5°C

Fint

140 cm

Snödjup

Höjd över havet 1377 m

Högsta åkhöjden 2872 m

Största fallhöjd 1502 m

Transfertid 1 tim 30 min

Pister

234

km pist

45 liftar

11 40 14

Världsrekordsättande 6-stolslift

Förra vintern invegs en ny 6-stolslift i Ischgl. En expresslift med världsrekordbrytande höjdskillnad. 924 meter på under 8 minuter gör den till en av Alpernas mest effektiva sittliftar.

Den föregående liften, som byggdes 1988, var då det största projektet som liftbolaget Silverettabahn AG hade gjort.  Den var då den längsta sittliften som någonsin hade konstruerats i Österrike.  Den nya toppmoderna liften kommer inte bara bli en av de snabbaste liftarna i Alperna. Den blir också en av de tystaste och bekvämaste, med uppvärmda och ergonomiska säten.

Snabbfakta om nya liften

  • 924 meters fallhöjd
  • Maximal kapacitet på 2 800 personer/h
  • Starthöjd 1 924 m ö h
  • Toppstation 2 848 m ö h

Läs mer om nya liften här >>

Blogg

Årets största liftnyheter

En rad olika orter i Alperna har inför säsongen satsat stora pengar på att bygga nya toppmoderna liftar. Med större kapacitet och i högre hastighet får vi nu uppleva mer av skidorten och mindre av liftkön. Vi har listat de fyra största liftnyheterna inför säsongen.

Längdskidåkning i
Ischgl

Ett stort nätverk av längdspår!

Ischgl har många olika spår runt om i dalen som ingår i ett långt sammansittande nätverk. Det finns även en del långa bergsspår runt om Galtür. Till dessa spår tar man sig med skidbuss. 

Se spårkartor för Ischgl och Galtür.

Längdspår i Ischgl

Längdspår Längd Typ av åkning
Ischgl Totalt 5 km Klassisk och skating
Mathon Totalt 6 km Klassisk och skating
Forest Trail Totalt: 8 km Klassisk och skating

Längdspår i Galtür

Längdspår Längd Typ av åkning
Tschaffein Totalt 3 km Klassisk och skating
Galtür Wirl Totalt 6,5 km Klassisk och skating
Silverettal Totalt: 18 km Klassisk och skating