Skidåkning i Champoluc

Unik offpist och underbar manchester

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla veckoresor vintern 23/24.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till 31/8 på alla veckoresor vintern 23/24.

Öppet köp till:

31/8

Skidåkning i Champoluc

Lite turism, massor av snö. Som en del av Monterosa Ski erbjuder Champoluc allt från nypistad manchester till utmanande offpist. Detta är de passionerade skidåkarnas paradis. Dyk ner i Alpernas mest underskattade puderområde. 

Fortsätt till:
» Längdskidåkning

Varje år vallfärdar skidfantaster till Champoluc. Här hittar du familjevänliga, lite lättare backar, men också långa röda och tuffa svarta pister. Främst är orten känd för sin grymma offpist, som både är utmanande och lättillgänglig. Detta är många svenskars favoritort, därför är det lite av en gåta varför inte fler turister väljer att åka hit. Monte Rosamassivet är faktiskt känt som Alpernas mest underskattade skidområde. Kanske vill dock många skidåkare att Champoluc ska förbli lite av en gömd pärla, så att all fantastisk lössnö fortsätter ligga orörd. Möjligheterna till heliskiing och grym offpist är dock oändliga.  

Tillsammans med Gressoney och Alagna bildar Champoluc skidsystemet Monterosa Ski. Området bjuder på många fina och långa åk. 

Det bästa morgonåket tar du från Colle Bettaforca ned till Sant’Anna. Backen är bred och lång och ligger i solläge på morgonen. Här har du fina möjligheter att träna på carvingtekniken. 
En annan skön långkörare startar från Sarezza, 2702 meter över havet. Ner till Champoluc färdas du genom 1122 mjölksyrealstrande höjdmeter. Ett av de längsta åken i systemet finns från toppen av Passo Salati ner mot Alagna, med 1 770 fallhöjdsmeter och en mil pist!
Den högsta punkten i systemet som det går att ta sig till med lift är Punta Indren. Härifrån utgår det häftiga offpist-åket Canal Grande. Flera andra offpistleder startar också här. 

Heliskiing i Champoluc

Tillsammans med de lokala bergsguiderna i Champoluc erbjuder vi en rad olika helikopterturer. Colle del Lys är ett av Europas högsta helikopterdrop på nästan 4 300 meters höjd över havet. I närheten ligger både Lyskamm-glaciären och Monterosa massivets högsta topp Punta Dufour. Från Colle del Lys kan du ta dig ända till Zermatt. Väljer du att stanna kvar på italiensk mark tar du dig istället tillbaka ned till Ayasdalen eller till Staffal i Lysdalen. Rutterna kan variera, men garanterat är att man avverkar minst 2 500 höjdmeter och får en oförglömlig skidupplevelse. 

Sedan den 1/1/2022 måste alla skidåkare i Italien ha en ansvarsförsäkring som täcker vid skada eller olycka som involverar en annan skidåkare. Kontrollera om din hem/-reseförsäkring har ett ansvarsskydd. Om den inte har det kan du komplettera din resa med ERV’s reseförsäkring som omfattas av ansvars- och rättsskydd.

Pistkarta för Champoluc

Pister

200

km pist

35 liftar

12 52 25

Höjd över havet 1579 m

Högsta åkhöjden 3260 m

Största fallhöjd 1759 m

Transfertid 1 tim 45 min

Gästbetyg
4,6 / 5
4343 omdömen
Gästrecensioner

”Champoluc är en underbar skidort för oss som gillar att lägga många slalomsvängar i och utanför pisten. Vänligt och glatt italienskt mottagande. Vällagad mat och gott kaffe. Lätt att ta sig till backen samt superbra med skid- och pjäxförvaring på Tako Ski.” Elisabeth, Sollentuna - mar 2019

”Arrangemanget med er på Alpresor var så otroligt bra att jag kommer vilja åka med er i fortsättningen. Konceptet med Alp inclusive är suveränt. Tusen tack för denna toppenfina resa!” Anna, Helsingborg - mar 2019

”Fantastiskt vecka i Champoluc. Pisterna och vädret kunde inte bli bättre. Duktiga reseledare som genomförde en excellent pistvistning. Skidförvaring på Tako var förträffligt.” Anders, Södertälje - mar 2019

”Maten var strålande, kul med olika restauranger. Fin service från början till mål.” Fritz, Falun - jan 2019

”Champoluc och Hotel Petit Tournalin var väldigt trivsamt, vi återkommer gärna.” Fam Hedberg - feb 2019

”Amanda var en strålande trevlig och duktig reseledare som gav oss en mycket positiv start på svår alpvecka.” Jan, Värnamo - feb 2019

”Mycket bra hjälp från reseledarna och grym offpiståkning.” Ingela, Stockholm - jan 2019

”Tack för en på alla sätt trevlig, upplevelserik, punktlig och professionellt ledd skidresa! Vi var i Champoluc med STS för 10 år sedan och är jättenöjda med vår comeback.” Gabriella, Nyköping - jan 2020

”Superfin vecka i Champoluc . Fantastisk skidåkning och härlig med snö och underbara vyer. Toppenservice av reseledaren David.” Thomas, Gunnilse - feb 2020

Längdskidåkning i Champoluc

Här åker du på världscupbanorna i Brusson, 20 minuter med skidbussen från Champoluc.

Spåren finns i flera olika svårighetsgrader och utgår från 1300 meters höjd för att sedan löpa genom natursköna miljöer, i skog och längs vatten.