Aktiviteter i Val Gardena

Aktiviteter i ett unikt bergslandskap

Att uppleva Val Gardena i sommarskrud är något utöver det vanliga. Tack vare Val Gardenas unika samt omväxlande landskap är utbudet av aktiviteter enormt. Här finns något för alla smaker, nivåer och åldrar. Prova några av världens bästa mountainbikeleder, klättra uppför varierande bergsväggar, upplev landskapet från ovan eller avnjut regionens utsökta viner. 

Vandra i Val Gardena

Vandringsmöjligheterna i Val Gardena är oändliga och ett måste för den som söker en aktiv semester. Det är något speciellt med naturen i Dolomiterna, den är som tagen ur en sagovärld, det finns ingen plats på jorden som liknar detta UNESCO-världsarv.

Vi vandrar 5 dagar på olika vandringsleder med våra kunniga svensktalande guider. Oavsett nivå och tidigare kunnskaper så hittar du garanterat vad du söker med oss i Val Gardena!

Läs mer

Vinprovning

Vad är en vecka i ett av världens största vinländer utan en vinprovning? På Nives Restaurant & Winebar arrangerar vi varje vecka vinprovning. Vinprovningen hålls av sommeliern Alex Linder, som under en timme passionerat berättar om Val Gardena och dess vinkultur. Vi får provsmaka två glas vitt vin och två glas rött vin och till detta serveras lättare tilltugg.

Lägg till i bokning

Pubquiz

Avsluta torsdagen med ett roligt och utmanande loungequiz på hotellets bar! När vi fått in första drycken och bildat lagen startar quizet. Det blir varierande frågor och ämnen samt ett antal bildfrågor. Totalt är det cirka 20–25 frågor och till vinnaren har vi naturligtvis ett pris! Första drycken och vinsten ingår i arrangemangspriset.

Lägg till bokning

Mountainbike

De senaste åren har Val Gardena förvandlats till ett eldorado för cykelfantaster. Det varierande bergslandskapet bjuder upp till olika typer av terräng, både för mountainbike men även för landsvägscykling. Upplev utmanande eller mer avkopplande cykelleder runt om i dalen, njut av den fantastiska utsikten och känn adrenalinet pumpa. Här finns något för alla nivåer, proffs som nybörjare, alla är välkomna att prova Val Gardenas fantastiska cykelutbud.  

Guide & cykeluthyrning

Vi rekomenderar att hyra en professionell guide för att få den absolut bästa upplevelsen. Runt om i byn finns en rad olika cykelguider samt uthyrning av olika typer av cyklar. En heldag med guide kostar ca. 80 € per person. 

 

 

Bergsklättring

Bergsklättring är ett magiskt sätt att uppleva Alperna på och just Val Gardena är ett paradis för denna aktivitet. Tack vare Val Gardenas skyddade klättringsleder "via ferrate" är det ett säkert sätt att prova dina färdigheter inom bergsklättring. Sportklättring är en annan typ av klättring som erbjuds här, "city of stones" är ett av världens bästa område för just sportklättring. Här finns verkligen något för alla nivåer, krita fingrarna, spänn bålen och njut av lanskapets hissnande vyer. 

Bergsguide

Vi rekommenderar oerfarna klättrare och familjer att hyra en professionell bergsguide på plats. Välj bland olika klättringskurser samt klättringsleder beroende på nivå. Pris för bergsguide en halvdag, ca. 50 € per person.

 

Höghöjdsbana & äventyrspark

Utmana dig själv och familjen i en utmanande och adrenalinpumpande höghöjdsbana. En annorlunda upplevelse bland trädtopparna i Val Gardenas sagolika skog. Ett äventyr för alla åldrar! 

 

En ryttares paradis

Att få rida i detta lanskap är som taget ur en film, en frihetskänsla utöver det vanliga. Det finns en rad olika ridskolor som erbjuder olika typer av rutter för alla nivåer. 

 

Skärmflygning

En avsats, ett par steg, total frihet. Skärmflygning är ett måste för den våghalsige, upplev Val Gardena från ovan och bara njut. Du har självklart en instruktör som styr dig säkert över bergstopparna.