Skidåkning i St Anton

350 kilometer pist och 97 liftar i 3 skidsystem

Skidåkning i St Anton

St Anton tillhör skidområdet Arlberg. Här har du tillgång till 300 kilometer pist och 97 liftar fördelade på tre system med högsta åkhöjd på 2 650 meter över havet. Största fallhöjd är på 1 507 meter och längsta pisten är drygt 10 kilometer lång. Det finns också gott om lättåtkomliga offpistområden, många med väldigt stora ytor.

Pistkarta »
Längdskidåkning »

Schindlerspize har härliga carvingpister. Röd 14, blå 17 och blå 1 är en skönt sammanhållen löpa som vi rekomenderar skarpt. Stuben har härliga röda backar som sträcker sig ner till byn. Rendl är bäst efter lunch när solen tittat fram. Röd 2 från toppen av Gampberg via röd 1 ner till byn är ett utmanande och ett bra test för mjölksyran.

Det stora liftsystemet St Anton – Galzig har den bästa och tuffaste åkningen med de längsta pisterna. I Kandahar kör du i legendernas spår. Svarta pisten nummer 2 är en riktig utmaning. Här gick det berömda Kandaharracet redan 1928.

Från Gampen åker du rodel från toppen i fyra fartfyllda kilometer tillbaka till byn med vätskepaus på Rodelhütte.

Lite enklare välpreparerade pister finns i Happy Valley, eller Steissbachtal som det heter lokalt. Zürs och Lech har också snällare åkning med framför allt röda och blå pister. i År har Lech även kopplats samman med ett av Alpernas snörikaste system, Warth-Schröcken. Vita Ringen är en dagsutflykt bland pister och ski routes mellan grannorterna Zürs och Lech. Pist 34 i Lech kanske du känner igen från skidscenerna i ”På spaning med Bridget Jones”?

Offpist

Tufft, utmanande, offpist och orörd pudersnö. Rutinerade åkare återvänder gärna till St Anton. Möjligheterna till nya utmaningar verkar närmast oändlig. Skiroute 33 startar på toppen av Madlochbahn i Zürs och är en kontrollerad offpist som du inte får missa efter ett snöfall.

Hinter-Valluga finns det oändliga offpistmöjligheter, inte sällan med orört puder. På baksidan av den högsta toppen i området, 2 811 meter över havet, får du ett offpiståk med 1 200 meter i fallhöjd ner till Zürs, naturligtvis med kunnig offpistguide.

Offpist med bergsguide

Vill man hyra bergsuide under sin vecka i St Anton rekommenderar vi att boka med Piste to Powder. Med 17 års erfarenhet av offpiståkning i St Anton får ni på ett säkert sätt uppleva den bästa svängen utanför pisten. Välj mellan 3 anpassade nivåer, från offpist-nybörjare till expert. Boka via länken nedan eller prata med några av våra duktiga reseledare på plats så hjälper dem er..

>> Boka guide här

Pistkarta för St Anton

Pister

305

km pist

88 liftar

18 46 65

Höjd över havet 1304 m

Högsta åkhöjden 2650 m

Största fallhöjd 1507 m

Transfertid 1 tim 30 min eller 3 tim*

Gästbetyg
4,6 / 5
9526 omdömen
Gästrecensioner

”Jag åker för skidåkningen och i St Anton får jag den absolut bästa!” David, Hägersten - jan 2019

”Grym offpist och likaså afterski. Vi reste ett gäng kompisar och detta var absolut en perfekt ort för det. St Anton har något för alla.” Max, Stockholm - mar 2019

”Helheten på resan till St Anton har varit superbra! Riktigt svårt att hitta något som var dåligt. Nästa resa går självklart genom er.” Gunnar, Frösön - mar 2019

”Ett skidparadis om jag får säga mitt. Vi bodde på Genewein, supermysigt pensionat men mest tid spenderade vi i backen.” Susanne, Växjö - feb 2019

”Inspirerande reseguider som var engagerade och väldigt trevliga.” Kristina, Jonsered - feb 2018

”Bästa mixen av offpist, branta backar och afterski. Mooserwirt hade den bästa afterskin jag har varit på.” Alex, Båstad - jan 2019

”Ytterst professionell, trevligt och personligt bemötande av våra reseledare. De höjde nivån på resan och gjorde så att vi vill tillbaka asap.” Paul-Philip, Enskede - mar 2019

”En mycket trevlig, härlig och fin resa. Servicen från reseledarna var toppen och hjälpte till med alla frågor som uppstod. Tusen tack för denna vecka, vi kommer tillbaka <3 ” Emma, Vimmerby - feb 2019

”Väldigt glada och positiva reseledare här i St Anton - alla fyra tjejerna! Ett sant nöje att få träffa dem & åka tillsammans!” Peter, Malmö - jan 2019

”Tack för den här resan! Vill aldrig åka hem från St Anton.” Anna, Valbo - mar 2019

Längdskidåkning i
St Anton

St Anton am Arlberg har länge varit en stor alpinort. Men det är inte många som vet att St Anton har långa fina längdskidåkningsspår. 

Det finns ungefär 40 kilometer spår. Eftersom det är gott om bra snö, ett stort antal längdskidspår av varierande svårighetsgrad och parkeringsmöjligheter för dagsbesökare så är St Anton idealiskt för längdskidåkaren. De långa spårnätverket erbjuder bekväma, men också något kupperade slingor och därmed gott om variation.

Se spårkartor för St. Christoph, Lech och St Anton.

Längdspår i St Anton

Längdspår Längd Typ av åkning
St. Christoph Totalt 2,5 km Klassisk och skating
Stanzertal Totalt 22 km Klassisk och skating
Ganderau Totalt: 3 km Klassisk och skating
Verwall Totalt: 10 km Klassisk och skating
Reitl Totalt: 2 km Klassisk och skating

Om St Antons skidåkning i bloggen

På tur i St Anton

Möjligheterna för offpist i St Anton är näst intill oändlig. Med ett skidsystem som erbjuder 280 km pist finns det givetvis även en hel del möjligheter att lämna säkerheten i pisten mot ett äventyr utanför markeringarna.

Gemensam skidåking i St Anton

Är det första gången man besöker en viss ort kan det hända att mycket tid går åt till att studera pistkartan och försöka orientera sig rätt. Vill man få ut lite mer skidtid kan det vara skönt att hänga på någon som känner systemet.