Aktiviteter i Cervinia

Från Heli-skiing till picknick i backen!

Aktiviteter i Cervinia

Under skidresan har ni inte bara fantastisk skidåkning att se fram emot. Vi på STS Alpresor arrangerar även utflykter och arrangemang i sällskap av våra guider och andra gäster för er att ta del av under veckan. Lägg till aktiviteter genom att logga in på Min resa.

Våra arrangemang och utflykter

 
Populär!

Picknick i backen

Vila dina trötta skidåkarmuskler under en lunch i det fria. Intill Plan Maison dukar vi upp en stor buffé med Italienska delikatesser. På menyn står bland annat italiensk pastasallad, smakrika ostar, charkuterier, nybakad ciabatta, choklad och andra italienska läckerheter med tillhörande dryck. Önskas en liten digestivo efter maten, serveras en Limoncello eller Grappa. Självklart finns också alkoholfria alternativ. Njut av sol, snö och riktigt god lunch omgiven av de vackra bergstopparna.

Lägg till i bokning

Pubrunda i Cervinia

Vår pubrunda är en perfekt start på veckan där vi lär känna byn och Cervinias nattliv. Vi börjar kl. 21:00 och besöker därefter några av Cervinias absolut populäraste barer och klubbar, för att till sist avsluta kvällen på den mest fartfyllda nattklubben i byn.

Lägg till i bokning

Carving Clinic

Både nöjesåkaren och elitskidåkaren kan förbättra sin skidåkning på ett eller annat sätt. Att skidskola bara är till för nybörjare är en myt. Av en diplomerad skidinstruktör får du under två timmar lära dig rätt teknik och knep för att kunna utnyttja skidorna på allra bästa sätt. Du kommer garanterat bli en skickligare skidåkare. Nivå: För den medelgoda åkaren.

Lägg till i bokning

Vinprovning

Vad är en vecka i vinets hemland Italien utan en vinprovning? Här i Aostadalen finns en av Europas högst belägna vingårdar på hela 1 100 meters höjd. Under drygt två timmar berättar vinexperten Luca om Italiens vinproduktion på ”Jour et nuit”. Under vinprovningen kommer ni att få smaka på fem olika viner. Till detta serveras flera italienska specialiteter i form av ost och charkuterier. Arrangemanget är exklusivt för STS Alpresor och mycket uppskattat, så boka vinprovningen redan idag! 

Lägg till i bokning

Heli-skiing

Det absolut bästa och absolut enklaste sättet att ta sig till den orörda offpisten är med helikopter. I Cervinia har det länge varit mycket populärt med helikopterskidåkning och är det fortfarande. Vi samarbetar med företaget Heliski Cervina som drivs av Nicola som själv tycker om att ta med sig offpistfantaster upp i luften med helikopter för att sedan bli släppt på något topp man aldrig annars hade haft chansen att nå. Det finns många kända offpist åk som man enbart når med helikopter i och runt om Cervinia, men de kanske mest kända är Chateau Des Dames och Monte Rosa.

Är man sugen på att prova åka helikopter men inte är så intresseradav själva offpist skidåkningen så erbjuder Heliski Cervinia helikopter turer runt berget Matterhorn (Monte Cervino). Efter helikopterturen kan man välja om man vill flyga ner till byn eller om man har skidorna med sig kan man bli avsläppt på Plateau Rosa för att ta pisten ner till Cervinia igen.

Arrangemanget är väderberoende och exakt dag för arrangemanget bestäms på resmålet.

Arrangemanget kan endast bokas på plats i Cervinia

 

Offpist med guide

Cervinias skidsystem är känt för sin roliga och framförallt lättillgängliga offpiståkning. Det är dock förbjudet att åka skidor utanför pisten utan rätt utrustning. Den dagen i veckan då snön och vädret är som allra bäst har du chansen att uppleva naturen och dess pudersnö. En utbildad och erfaren bergsguide tar med er på en skid- och naturupplevelse ni sent kommer att glömma!

Vi startar kl 9.00 och kör offpist fram till eftermiddagen. Vi stannar givetvis till under dagen för att äta lunch och för nödvändiga vätskepauser. Utrustning, så som lavinsond och bergssele, ingår. Grupperna består av max 6–7 deltagare.

Nivå: Bergsguiden anpassar nivån efter deltagarna. Du bör känna dig någorlunda säker på din skidåkning för att kunna ha glädje av offpistturen. Du behöver emellertid inte vara någon elitåkare för att kunna delta.

Arrangemanget är väderberoende och exakt dag för arrangemanget bestäms på resmålet.

Arrangemanget kan endast bokas på plats i Cervinia