Aktiviteter i Cervinia

Öppet köp på alla skidresor

Gäller på alla veckoresor vintern 23/24.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till 31/8 på alla veckoresor vintern 23/24.

Öppet köp till:

31/8

Aktiviteter i Cervinia

Under skidresan i Cervinia finns det mer än fantastisk skidåkning att se fram emot. Vi på STS Alpresor arrangerar massvis med aktiviteter och utflykter i sällskap av våra guider som du kan ta del av under veckan. 

Våra aktiviteter är väldigt populära bland våra gäster, därför rekommenderar vi dig att boka på förhand. Lägg till aktiviteter på din resa genom att logga in på Min resa.

Populärt!

Picknick i backen

Med utsikt över bergen tar vi en paus från skidåkningen och njuter av en festlig picknick mitt i backen. Intill Plan Maison dukar vi upp en stor picknickbuffé med  pastasallad, ostar, charkuterier, nybakad ciabatta, choklad och andra Italienska delikatesser med tillhörande dryck. Önskas en digestivo efter maten serveras Limoncello eller Grappa. Självklart finns också alkoholfria alternativ. Njut av sol, snö och riktigt god lunch omgiven av de vackra bergstopparna.

Lägg till i bokning

Pubrunda i Cervinia

Vi besöker några av Cervinias bästa pubar och provar på olika italienska dryckesspecialiteter. Stämningen brukar vara på topp, och under kvällen får du dessutom möjlighet att lära känna dina medresenärer.

Minimiålder: 18 år

Lägg till i bokning

Carving Clinic

Ta chansen att finslipa dina carvingkunskaper! Oavsett om du är en duktig skidåkare eller precis har lärt dig grunderna på skidor är detta ett mycket lärorikt arrangemang. Under två timmar får gruppens deltagare hjälp av en diplomerad skidinstruktör att utveckla och finslipa sin carvingteknik. 

Lägg till i bokning

Vinprovning

Vad är en vecka i vinets hemland Italien utan en vinprovning? Under två två timmar berättar vinexperten Luca om Italien och Aostadalens vinproduktion. På Lucas egen restaurang Jour et nuit kommer vi att få prova på fem olika viner tillsammans med italienska delikatesser i form av ost och charkuterier. Arrangemanget är exklusivt för STS Alpresor och mycket uppskattat. För garanterad plats rekommenderar vi att du bokar i förväg!

Lägg till i bokning

Heli-skiing

Det bästa och absolut enklaste sättet att ta sig till orörd offpist är med helikopter.  I Cervinia samarbetar vi med företaget Heliski Cervina som drivs av Nicola.  Med helikopter tar han med sig offpistfantaster upp i luften som sedan bli släppta på något topp de aldrig annars hade haft chansen att nå. Det finns många kända offpist åk som man enbart når med helikopter i och runt om Cervinia, men de kanske mest kända är Chateau Des Dames och Monte Rosa.

Är man sugen på att åka helikopter men inte är intresserad av offpist skidåkning så erbjuder Heliski Cervinia helikopterturer runt berget Matterhorn (Monte Cervino). Efter helikopterturen kan man välja om man vill flyga ner till byn eller om man har skidorna med sig kan man bli avsläppt på Plateau Rosa för att ta pisten ner till Cervinia igen.

Arrangemanget är väderberoende och dag för arrangemanget bestäms på resmålet.

Arrangemanget kan endast bokas på plats i Cervinia

 

Offpist med guide

Cervinias skidsystem är känt för sin fantastiska och lättillgängliga offpistskidåkning. Det är dock förbjudet att åka skidor utanför pisten utan rätt utrustning. Den dagen i veckan då snön och vädret är som allra bäst har du chansen att uppleva naturen och dess pudersnö. En utbildad och erfaren bergsguide tar med er på en skid- och naturupplevelse ni sent kommer att glömma!

Vi startar tidigt på morgonen och kör offpist fram till eftermiddagen. Vi stannar givetvis till under dagen för att äta lunch och för nödvändiga vätskepauser. Utrustning, så som lavinsond och bergssele, ingår. Grupperna består av max 6–7 deltagare.

Nivå: Bergsguiden anpassar nivån efter deltagarna. Du bör känna dig någorlunda säker på din skidåkning för att kunna ha glädje av offpistturen. Du behöver emellertid inte vara någon elitåkare för att kunna delta.

Arrangemanget är väderberoende och exakt dag för arrangemanget bestäms på resmålet.

Arrangemanget kan endast bokas på plats i Cervinia