Mer pist för pengarna

Publicerat: 2023-09-22

10 gånger mer pist för pengarna

I Alperna får du 10 gånger mer skidåkning för pengarna. Detta visar vår senaste undersökning där vi har jämfört liftkortspriserna på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och fjällen. I jämförelsen har vi tittat på vad priset för ett liftkort kostar och delat det med storleken på skidområdet.

 

I Alperna får du mer skidåkning för pengarna

I italienska Canazei betalar man exempelvis bara 3 kronor per pistkilometer, vilket kan jämföras med hela 64 kronor i norska Hemsedal. Skillnaden på pistkilometer i Alperna och fjällen är enorm. I Canazei får du tillgång världens största skidområdet, Dolomit Superski som omfattar 1220 km pist! Det motsvarar en bilresa från Göteborg till Luleå. Väljer man i stället att åka till Hemsedal, då hinner man inte ens från Göteborg till Borås. Skillnaden är tydlig, i Alperna får man mer för pengarna!

 

Dubbelt så mycket öl i Alperna

I Alperna är skidåkningen och afterskin inte bara bättre utan även ofta billigare. I afterski-meckat Saalbach och i svenskfavoriten Bad Gastein får man en stor stark för runt femtiolappen, det är svårt att slå i Sverige. Trots att den svenska kronan just nu är svagare mot euron så är det betydligt billigare att både äta och dricka i stora delar av Alperna. Du får generellt dubbelt så mycket öl för pengarna i Alperna. Skål! 

Boka vinterns skidresa till någon av våra 14 snösäkra orter i Österrike, Italien eller Frankrike! Läs mer och boka här »