Aspen Snowmass

2 472 - 3 800 m ö h 

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp till:

31/8

Skidresa i lyxförpackning

Med sina fantastiska berg och magiska snö är Aspen Snowmass en dröm för många skidentusiaster. Här blir din skidsemester en upplevelse kantad med lyx och flärd, med skidåkning i världsklass. 

Aspen är en av USA:s mest klassiska skidorter som ibland jämförs med exklusiva St. Moritz i Schweiz. Men trots all glamour är Aspen främst destinationen för skidfantaster som vill åka riktigt grym skidåkning.  Aspen ligger ovanligt högt i jämförelse med andra amerikanska skidorter. Byn är belägen på omkring 2 500 meter över havet och det går att åka skidor på hela 3 800 meters höjd.  Detta ��r enligt många den kompletta skidorten, som årligen besöks av allt från skibums och barnfamiljer till kungligheter och kändisar.  Upplev en skidresa utöver det vanliga. Besök Alpen Snowmass!

Ett av fyra områden

Aspen ingår i det gigantiska Snowmassområdet, som är det näst största skidområdet i USA. Det består av fyra områden: Aspen Mountain, Aspen Highlands, Aspen Snowmass och Buttermilk. Det går enkelt att besöka de olika områdena via skidbuss. 


Snowmass är mycket populärt bland grupper och familjer och har flera gånger röstats fram som det bästa familjeområdet i USA! Buttermilk passar utmärkt för barn och nybörjare, här har man nyligen investerat 10 miljoner dollar i "The Hideout" - ett system byggt för barn och familjer. I Aspen mountain och Aspen Highland är pisterna lite mer utmanande och mer anpassade för avancerad skidåkning. 

Champagnepuder

I Aspen hittar du den lätta, torra snön som USA är världskänt för: champagnepudret. Många åker enbart till Aspen på grund av denna snö. Eftersom snön har så lågt vatteninnehåll blir det inte heller isigt i pisterna. Aspen är därav både ett pist- och offpistparadis. 

3 måsten under ditt besök i Aspen Snowmass

  •  Ajax Tavern – en drink med Beyoncé? Ja, har du tur kan du stöta på många välkända ansikten på denna exklusiva afterskibar. Ett minst sagt uppskattat poolparty bland bergen.
  • Aspen Highlands – grannområdet med mer anvancerad skidåkning för den som verkligen vill utmana berget. Här är pudersnön så djup att vi rekommenderar snorkel. 
  • Chef's Club – en av USA:s bästa restauranger enligt Time Magazine. Här kan du smaka på flera berömda kockars signaturrätter. En sann matupplevelse!

STS Alpresor erbjuder resor till Aspen Snowmass för grupper om minst 15 personer vid förfrågan.

Pister

509

km pist

42 liftar

79 68 139

Höjd över havet 2473 m

Högsta åkhöjden 3813 m

Största fallhöjd 1343 m

Transfertid 15 min (Aspen Airport)