Skidåkning i Aspen Snowmass

Världsberömd åkning 3 800 meter över havet

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp på alla skidresor

Gäller fram till den 31 augusti på alla veckoresor vintern 24/25.

Öppet köp till:

31/8

Skidåkning i Aspen Snowmass

Aspen är kanske varje skidfantast dröm och en av världens mest populära skidorter. Med halva Hollywood bland besökarna kan du räkna med champagne i överflöd: torrt champagnepuder i backen och välkyld champagne i glaset.

Aspen ligger i Rocky Mountains i Colorado stått som värd för flera alpina-VM. Orten är populär bland så väl kändisar som offpist-älskare. Trots att Aspen är en av världens mest populära skidorter är det förvånadsvärt lite folk i pisterna. Desto mer folk håller sig istället nere i byn på trendiga barer, lyxiga solterrasser och exklusiva klädbutiker. 

Skidåkning på nästan 4 000 m. ö. h. 

Aspen erbjuder fantastisk skidåkning med otroliga snöfall. Den höga höjden med möjligheter till skidåkning på 3 800 meter över havet gör orten snösäker. Den torra, fjäderlätta snön är världskänd och lockar tusentals besökare varje år. Eftersom snön har så lågt vatteninnehåll blir det inte heller isigt i pisterna. Aspen är därav både känt som ett pist- och offpistparadis. 

Ett Aspen - fyra områden

Aspen ingår i det gigantiska Snowmass-systemet som är det näst största skidområdet i USA. Skidsystemet består av fyra olika områden: Snowmass, Aspen Mountain, Aspen Highlands och Buttermilk.
Många väljer att bo i Snowmass, men det är en utmärkt idé att passa på att besöka områdena runt omkring. Varje område har nämligen sin egen karaktär. Några präglas av branta backar med avancerad offpist, och några av breda, sköna pister. Det går enkelt att besöka de olika områdena via skidbuss.

Snowmass är det största området, faktiskt större än de tre andra områdena tillsammans. Här finns en mängd olika alternativ på pister oavsett nivå. En perfekt destination för kompisgäng och familjer där alla har chans att utmana sig själva i backen. 

Aspen Mountain är det äldsta skidområdet, som omfattar 273 hektar. Här finns mycket tradition och kultur. Ett riktigt charmigt område med medelsvår skidåkning. 

Aspen Highlands erbjuder den mest extrema skidåkningen. Söker du en utmaning är det värt att göra en utflykt till detta område. Hit åker främst lokalborna. 

Buttermilk är det mest familjevänliga området. Här är pisterna breda och lättåkta. Barnfamiljer och nybörjare åker gärna hit. Här har man dessutom nyligen investerat 10 miljoner dollar i "The Hideout", ett system särskilt byggt för barn och familjer. 

* STS Alpresor erbjuder denna skidort för grupper (minst 15 personer) vid förfrågan. 

Pistkarta över Aspen Snowmass