Alpin vandring

Alpin vandring - medelsvåra vandringar

Våra alpina vandringar är de mest populära vandringarna i våra vandringsprogram. De sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar för att komma upp och ned. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots.

Läs mer om veckoprogrammet>>
Läs om tips inför resan>>

Vi har delat in vandringen i 2 olika svårighetsgrader och tempo; Blå och Röd. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Blå och röd grupp möts alltid upp för en gemensam lunch och går ofta tillsammans tillbaka till bussen. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition.

Vandringarna arrangeras mellan v.26-35

Blå grupp: Är den enklare vandringen inom Alpin vandring där vi tar oss på enklare stigar och vägar samt gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det fortfarande i ett lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Sträcka: 8-10 km varje dag

Höjdskillnad: 400-700 höjdmeter varje dag

Röd grupp: Är den mer avancerade inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än tex den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man av det galant.

Sträcka: 10-12 km varje dag

Höjdskillnad: 450-800 höjdmeter varje dag

Se veckoprogram→

Vandringarna arrangeras mellan v.26-35

Veckans höjdpunkter

✔︎︎ Njut av en lunch på Restaurang Utia de Resciesa
✔︎︎ Vandring genom UNSECO - Världsarv
✔︎︎ Missa inte Apfelstrudeln på Cason Alm
✔︎︎ Vandringen genom Seiser Alm

"Storslagnare än fantasin, vackrare än verkligheten. På en vandring i italienska Dolomiterna inbilllar man sig gärna att landskapet formats av skickliga konstnärer som hämningslöst gått loss bland färg och form"

Aftonbladet

Hotell i Selva di Val Gardena

Sortera efter