Alpin vandring i Val Gardena

Medelsvåra vandringar

Våra alpina vandringar är de mest populära vandringarna i våra vandringsprogram. De sker på olika höjd och vi använder oss ibland av liftar för att komma upp och ned. Vi undviker alltför branta partier och långa nedstigningar till fots. 

Vi har delat in vandringen i 2 olika svårighetsgrader och tempo; Blå och Röd. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Blå och röd grupp möts alltid upp för en gemensam lunch och går ofta tillsammans tillbaka till bussen. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition.

Blå grupp: Är den enklare vandringen inom Alpin vandring där vi tar oss på enklare stigar och vägar samt gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det fortfarande i ett lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen. 

Sträcka: 8-10 km varje dag
Höjdskillnad: 400-700 höjdmeter varje dag

Röd grupp: Är den mer avancerade inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än tex den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen, då klarar man av det galant.

Sträcka: 10-12 km varje dag
Höjdskillnad: 450-800 höjdmeter varje dag

"Storslagnare än fantasin, vackrare än verkligheten. På en vandring i italienska Dolomiterna inbilllar man sig gärna att landskapet formats av skickliga konstnärer som hämningslöst gått loss bland färg och form" 
                                                                                                           
Aftonbladet

                                                                                                                                                                                                                                                                     

Gästbetyg
4,7 / 5
7568 omdömen
Gästrecensioner

”Tack för en fantastisk vecka i val Gardena. det har varit en utmaning och oerhört inspirerande. En aktiv semester som gett mersmak att fortsätta vandra i alperna. God mat, kunniga guider. Fantastiska utsiktsplatser och trevligt sällskap. Keep on walking!” Per-Olof, J-hov - jul 2018

”En väldigt trevlig och rolig vecka med fina vandringsleder, trevlig gemensamskap och många glada skratt. Maten på Hotel Somont var fantastiskt god! Våra härliga reseledare Agnes o Johanna bidrog till denna fina vistelse! Vandringsresa till Val Gardena kan varmt rekommenderas!” Susanne, Mölndal - jul 2018

”Bland det bästa vi gjort!” Carin, Enskede - jul 2018

”Val Gardena är helt fantastisk bra. Mycket bra hotell och mat. Underbara vandringar. Bra service och trevliga människor.” Jyrki, Mora - aug 2018

”Våga vandra i Dolomiterna. Högsta klass på hela arrangemanget!” Per, Karlskoga - jun 2018

Hotell i Selva di Val Gardena

Sortera efter