Vandra i Val Gardena

Vandra i de vackra Dolomiterna

Val Gardena (1563 möh) ligger på Alpernas solsida i italienska Sydtyrolen, mitt i Dolomiterna (världsarv) som kanske är mest känt för sina dramatiska och vackra bergsmassiv – ett eldorado för alla naturälskare.

  • 300 km vandringsleder
  • Unika bergsmiljöer
  • UNESCO-världsarv
  • Eldorado för naturälskare

Sydtyrolen beskrivs ofta som ”den andra sidan av Italien”. Med sin dramatiska historia och med en blandning av det österrikiska och italienska har denna region en mycket speciell kultur. I den vackra dalgången Val Gardena hittar du trevliga uteterrasser där man gärna njuter av en iskall apertivo efter vandringen.

Underbar mat och goda viner i Dolomiterna

Även på tallriken hittar man en kombination av Österrike och Italien och det är inte ovanligt att här bli serverad både Gulaschsuppe och Antipasti. Sydtyrolska viner är kända långt utanför den egna regionen och druvsorterna Gewürztraminer och Lagrein har sitt ursprung här.

Vandringarna arrangeras mellan v.26-35 (Alpin vandring plus, v.28-32)

Vilken vandring passar dig?

   
Vandring Svårighet Sträcka Höjdmeter
Alpin vandring   10-15 km 500-800 m
Alpin vandring plus 8-14 km 600-1000 m
Tabellen visar hur lång sträcka (km) och höjdmeter som vi går per dag.

Förhandsbokning av sommar- eller vandringsresa

- 2020 -

Förhandsboka

Våra fina hotell i Val Gardena

Sortera efter

Blogg

Packlista inför sommar- och vandringsresa i Alperna

När semesterresan väl är inbokad tar den härliga planeringsfasen vid. Men när det kommer till packning är det många som blir stressade och undviker att plocka fram väskan till ett par timmar innan avresa. Här listas allt du behöver ha med dig inför din resa till Alperna

3 guidetips till Val Gardena

Vår guide Simon berättar om orten som ligger honom varmt om hjärtat. Nu vill han dela med sig av 3 saker som du måste se och uppleva i Val Gardena.