Söt smak- & vandringsresa

Ett sött smakäventyr i Alperna med Annie Hesselstad!

I sommar har vi den stora äran att välkomna Nobelkonditorn Annie Hesselstad till Bad Gastein och Hotel Salzburger Hof. Tillsammans med Annie har vi tagit fram en söt smak- och vandringsresa som kommer innehålla allt det bästa som Alperna har att erbjuda. Sagolik natur, härlig gemenskap, bekvämt boende, fantastiska vandringar och framför allt goda desserter.

  • Kombinera vandring med söta smakupplevelser
  • Boende på vårt finaste Hotel Salzburger Hof
  • Expertgenomgång om smaker, bakning & desserter
  • Fokus på gemenskap, upplevelser & njutning

 

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar vandring där vi varje dag utforskar nya vackra platser och vandringsleder. Vi kommer att följa vårt enklaste vandringsprogram Nordic Walking, ett program för livsnjutaren som vill upptäcka Alperna i ett lugnt och skönt tempo. Alla vandringar under veckan sker på lätt underlag. Vi tar oss fram på bra promenadvägar och fina vandringsleder tillsammans med våra omtyckta reseledare.

Under turerna besöker vi noggrant utvalda bergshyttor där vi varje dag serveras en välsmakande lunch gjord på helt färska, lokalt producerade råvaror. Luncherna avslutas självklart med något sött, och de som önskar kan välja att följa den österrikiska seden och runda av med en hembränd snaps.  

Show Cooking – Under veckan kommer vi få äran att se på när Annie Hesselstad bakar någon av sina paraddesserter, tillsammans med Hotel Salzburger Hofs kökschef Mario Hellmayr. Hon kommer dela med sig av sina bästa tips och erfarenheter, berätta om vart hon finner sin inspiration och hennes kreativa sätt att använda naturen i sina desserter. Mario kommer berätta mer om den österrikiska matkulturen och lokala specialiteter. Vi kommer självklart få smaka på bakverken de skapat, tillsammans med något gott att dricka.

Afternoon Tea & resan till Nobel– En eftermiddag står härlig Afternoon Tea på schemat. Annie kommer att berätta om resan till Nobel, och visa upp när hon bakar en utvald favorit från dessertbordet. Vi får njuta av godsakerna tillsammans med kallt, gott bubbel och kaffe & te.  

Dagsutflykt till kulturskatten Salzburg – På onsdagen lämnar vi vandringsskorna hemma och tar oss tillsammans till världsarvet Salzburg. Vi promenerar runt Salzburgs vackra torg, springbrunnar och kyrkor uppförda i klassisk barockstil. Höjdpunkten blir en söt fika på ett av alla de charmiga, klassiska österrikiska caféer som ligger längs med Salzburgs mysiga gator.

Varför vandra i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein naturupplevelser i absolut toppklass. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området ofta betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. Byn erbjuder dessutom en svårslagen kombination med aktiviteter, bekväma boenden, bra mat och avkopplande termalbad. 

För vem passar resan? 

Denna resa passar dig som vill vara aktiv, vandra och ta del av Alpernas vackra natur samtidigt som du gärna tar en paus och njuter av det goda i livet. Genom vårt fokus på mat, desserter och god dryck får vi testa lokala specialiteter vilket ger oss kunskap och förståelse för Österrikes spännande kultur och dess traditioner. Tillsammans med Annie kommer vi lära oss om och smaka desserter som når nya smaknivåer, och tillsammans kommer vi njuta av en resa fylld av allt det bästa som Alperna har att erbjuda.   

Bekvämt boende på vårt finaste hotell

Vi bor bekvämt på anrika Hotel Salzburger Hof där vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens äventyr. Hotellet ligger med bästa läge i hjärtat av Bad Gastein med utsikt över de mäktiga bergen och naturen. Här finns två lyxiga spa- och relaxavdelningar där man kan koppla av efter dagens aktiviteter. För den som vill unna sig det lilla extra kan man också boka massage och andra behandlingar här. På kvällarna serveras hotellets omtalade femrätters middagar i den trevliga restaurangen. 

Resan arrangeras den 14–21 september 2024.

Fotograf Dan Lepp. Nobel Prize Org.