Preliminärt veckoprogram

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Veckoprogram - Nordic Walking

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du t.ex. njuta av en promenad på egen hand, avkoppling i någon av hotellets spa-avdelningar och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 

Dag 2 – Söndag

Frukostbuffé följt av välkomstmöte med genomgång av dagens program innan vi går en rundvandring i Bad Gastein för att orientera oss på orten. Vi promenerar därefter Kaiser Wilhelm-promenaden in mot den vackra dalen Kötschachtal och byn Grüner Baum där vi stannar till på Himmelswandhütte för att avnjuta vår lunch. Väl tillbaka i Bad Gastein gör vi oss redo för kvällens utflykt till bonden Hans Durzbauer där en traditionell snapsprovning väntar. Därefter tar vi oss tillbaka till Bad Gastein för kvällens middag.

 

Dag 3 – Måndag

Idag tar vi oss efter frukost med hjälp av buss till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi skidliften vidare upp på berget Schlossalm. Väl uppe på toppen så får vi en fantastisk vy över dalen och de omkringliggande bergsmassiven. Vi går en vacker runda på toppen innan vi tar liften tillbaka ner till mittstationen varifrån vi vandrar vidare till den gemytliga hütten Fundneralm där bonden Simon med familj välkomnar oss med dagens lunch. Efter lunch tar vi liften tillbaka ned till byn där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein. Väl tillbaka väntar en vinprovning med totalt sex stycken österrikiska kvalitetsviner innan kvällens goda middag serveras. 

 

Dag 4 – Tisdag

Idag åker vi efter frukost på dagsutflykt med buss in till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med att vandra norrut längs med floden Salzach innan vi vikar av upp på berget Mönschberg varifrån vi har en fantastisk utsikt över staden. Vi äter en god lunch i ölträdgården på det anrika ölbryggeriet Stiegl innan vi vandrar tillbaka ner till de gamla stadsdelarna där vi får en guidad promenad förbi bl.a. Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen väntar middag på hotellet. 

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig eller den vackra alpbyn Zell am See (mot tillägg). Bussen till Venedig går tidigt och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch innan vi vänder tillbaka mot Bad Gastein.

 

Dag 6 – Torsdag

Efter att vi avnjutit vår frukost har det återigen blivit dags för oss att snöra på oss vandringsskorna och ge oss ut på dagens tur. Idag vandrar vi norrut längs med den vackra Erzherzog Johann promenaden varifrån vi efter en stund viker in i den angränsande dalen Angertal. Väl inne i dalen tar vi de sista höjdmetrarna upp mot dagens lunchhütta Angerblick där vi slår oss ned för en välförtjänt lunch. Härifrån har vi sedan en härlig vandring utför ned till dalplatån där bussen väntar på att ta oss tillbaka till Bad Gastein. På eftermiddagen får vi sedan lära oss att baka det mest österrikiska som finns, nämligen en apfelstrudel.

 

Dag 7 – Fredag

Som avslutning på veckan är det återigen dags för vandring. Efter frukost så tar vi bussen till Sportgastein och Nassfelddalen där vi får njuta av ett av dalens vackraste naturområden. Vi vandrar härifrån in i Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern. Turen går på en naturstig med små stigningar och vi stannar ofta till för att njuta av omgivningarna. Ovanför oss stoltserar glaciären på berget Schareck, 3 122 m ö h, varifrån vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen kan vi höra murmeldjurens klara varningsrop och har vi tur kan vi kanske få syn på några av dem. Vi äter lunch på charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter vår härliga frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång. 

 

Veckoprogram - Alpin vandring

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av veckans program. Vi börjar med en enklare stadsrundvandring innan vi delar in oss i grupper och ger oss ut på veckans första vandring. Detta är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi passerar stora vattenfall och grönskande ängar innan vi avnjuter en god lunch. Väl tillbaka i Bad Gastein gör vi oss redo för kvällens utflykt till bonden Hans Durzbauer där en traditionell snapsprovning väntar. Dagen avslutas med en god middag på hotellet. 
Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 3 – Måndag

Idag väntar en spännande dag på hög höjd. Efter frukost delar vi in oss i grupper och tar oss vidare med buss till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här vandrar vi på fina stigar och njuter av spektakulära vyer över Gasteinerdalen. Har vi tur får vi se ett eller fler Murmeldjur och lyssna till råmande alpkor. I hyttorna på Schlossalm är dem kända för att göra den bästa Tiroler Grösteln i området. Dagens lunch intas på en trevlig bergshytta. Väl tillbaka väntar en vinprovning med totalt sex stycken österrikiska kvalitetsviner innan kvällens goda middag serveras. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 4 – Tisdag

Efter frukost gör vi oss redo för dagens mäktiga vandring på Graukogel (2 492 m ö h). Berget som kanske är mest känt för sina viktiga thermalvattenkällor. Vi tar liften upp till 1 950 meter och vandrar sedan bort till den vackert belägna och kalla alpsjön Palfnersee. För den som vågar finns det tid för ett uppfriskande dopp. Sedan fortsätter vi vidare genom den kända Cembratall skogen mot dagens lunchställe som intas på Graukogelhütte som bland annat är känd för sin hemmagjorda schnaps. Efter lunch tar vi liften ner till Bad Gastein och laddar för After Walk. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar.

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig* eller vackra Zell am See*. Bussen går tidigt till Venedig, och det finns möjlighet att besöka några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på hotellet.
* mot tillägg

 

Dag 6 – Torsdag

Efter frukost tar vi bussen längst in i ett av Gasteinerdalens vackraste område: Sportgastein. Från Nassfeld, som är dalens slut, vandrar vi beroende på grupp i olika riktningar med varierande svårighetsgrad. Turen bjuder på storslagna vyer över glaciären Schareck (3 122 m ö h).  Här finns även många trevliga almar och på någon av dessa avnjuter vi vår lunch. I Nassfeld böjar den stora nationalparken Hohe Tauern vilket ger oss goda möjligheter till att skåda vilda djur så som gems, örn och murmeldjur. Tillbaka i Bad Gastein väntar After Walk följt av en god middag. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 7 – Fredag

Vi avslutar veckan med en storslagen vandring på Bad Gasteins husberg Stubnerkogel. Efter genomgång och gruppindelning tar vi en kort lifttur upp till mittstationen. Härifrån tar vi sikte mot Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) och dagens lunchhytta. Väl framme på toppen kan man vid klar sikt få en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h). På toppen finns även en 140 meter lång hängbron som man kan promenera ut på om man vågar. Efter vandringen väntar veckans sista After Walk. På kvällen samlas vi för avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. 
Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar. 

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.