Smakresan i Bad Gastein

Ett smakfullt äventyr!

Välkommen på en vandringsvecka i det österrikiska kökets tecken. Under veckan så kommer vi förutom att få njuta av underbara vandringar i sagolika miljöer även att utforska det österrikiska kökets många specialiteter. Resan bjuder dessutom på spännande utflykter, cooking class samt vin- och snapsprovning på lokala gårdar, allt med kunniga kockar och guider. 

  • Kombinera vandring med smaker från Österrike
  • Boende på vårt finaste Hotel Salzburger Hof****+
  • Cooking class, vinprovning & snapsprovning
  • Fokus på gemenskap, upplevelser & mat

Varje dag besöker vi någon av dalens alla trevliga hüttor där vi får avnjuta regionala och lokala rätter, ofta producerade med gårdens egna råvaror. Dessutom frestar vi våra smaklökar ytterligare med vinprovning, snapsprovning samt ett besök på anrika Stieglkeller.  

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på fem dagar vandring där vi varje dag utforskar nya platser och vandringsleder. Under våra turer besöker vi noggrant utvald hüttor där vi varje dag serveras en välsmakande lunch varefter de som önskar sedan kan välja att följa den österrikiska seden och runda av med en hemmabränd snaps. För dig som reser med Nordic Walking, sker fyra av vandringarna i Gasteinerdalen och en dag gör vi en dagsutflykt till Mozarts vackra hemstad Salzburg. Här utforskar vi gamla stan, dess mysiga gränder och sevärdheter innan vi vandrar upp på berget Mönchberg. Härifrån får vi en fantastisk utsikt över staden och de omkringliggande bergen. Dagens lunchstopp gör vi i det anrika ölbryggeriet Stiegls alldeles egen ”Biergarten” där en klassiskt tillagad Wienerschnitzel står på menyn. För dig som reser med Alpin Vandring, sker veckans samtliga vandringar i Gasteinerdalen.

Utöver detta kommer vi även att delta på en vinprovning på Hotel Salzburger Hof där vi får smaka några av österrikes bästa viner. Dessutom besöker vi bonden Hans på hans gård ”Durzbauers” där han ger oss en introduktion i konsten att bränna riktig kvalitetssnaps. Hans har vunnit flera priser för sina snapsar och vi kommer givetvis få prova några av dem. Självklart finns möjligheten att köpa med sig sin favorit hem.

Cooking Class - Österrikes godaste bakelse är och kommer alltid att vara en klassisk apfelstrudel. Under veckan kommer en mästare på bakverket som även är köksmästare på Hotel Salzburger Hof att demonstrera hur den tillagas på klassiskt österrikisk manér. 

Varför vandra i Bad Gastein?

Med sitt vackra läge, precis vid Alpernas största nationalpark Hohe Tauern, erbjuder kurorten Bad Gastein naturupplevelser i absolut toppklass. Kombinationen av glaciärer och blomstrande betesängar gör att området ofta betraktas som ett av Alpernas vackraste och med sitt stora utbud av vandringsleder så finns det alltid något nytt att upptäcka. Byn erbjuder dessutom en svårslagen kombination med aktiviteter, bekväma boenden, bra mat och avkopplande termalbad.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill vara aktiv, vandra och ta del av Alpernas vackra natur samtidigt som du gärna tar en paus och njuter av det goda i livet. Genom vårt fokus på mat och dryck får vi testa regionala och lokala specialiteter vilket även ger oss kunskap och förståelse för landets kultur och dess traditioner.

Boende

Vi bor bekvämt på anrika Hotel Salzburger Hof****+  där vi sover gott i sköna sängar och njuter av en härlig frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. Vi har fri tillgång till hotellets spa- och relaxavdelningar och på kvällarna serveras vi hotellets omtalade femrätters middagar.

Gästrecensioner

”Vilken upplevelse och vilka fina minnen vi fick med oss hem. Har varit en fantastisk vecka. Vill tacka alla underbara guider främst Robert som var vår guide i röda gruppen så otroligt duktig och kunnig. Tänk vad vi fått lära oss och se mycket. Hugo, som höll i våra möte på morgonen, vilken go kille. Och Anna som var med oss till Venedig. Tusen tack för allt!” Lars & Ingela, Vimmerby - aug 2022

”Vi älskar mat och natur. Smakresan var right up our alley, minst sagt! Gud så trevligt och GOTT. Fantastiska arrangemang, trevlig boende och mycket lärorikt. Tack :D” Markus & Lena, Stockholm - aug 2019

”Vinprovningen och snapsprovningen var utmärkta för att inte tala om maten som var rakt igenom sanslös. Fantastiska vandringar med ännu bättre guider! ” Jonas & Caroline, Borgholm - aug 2019

”Mat är min stora passion och mat fick jag uppleva i Bad Gastein. Både genom smak men även historien och kulturen bakom rätterna. Supertrevlig grupp och reseledare. ” Magnus, Vinslöv - aug 2019