Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din vandringsresa före 30 april ingår alla resans middagar.

Spara upp till 3 500 kr/person

När du bokar din vandringsresa före 30 april ingår alla resans middagar.

Preliminärt veckoprogram - Mountain Yoga

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Därför är det viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att genomföra veckan.

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. På kvällen väntar välkomstmöte, följt av en guidad rundtur i byn innan middagen. 

 

Dag 2 – Söndag

På morgonen väcker vi kroppen med ett lugnt yogapass innan frukost. Därefter är det dags för veckans första vandring, en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till höjden. Vi tar lunch på Cafe Gamskar (ingår), mjukar sedan upp kroppen med lite rörlighetsövningar innan vi fortsätter tillbaka till Bad Gastein. För den som fortfarande har krafter kvar väntar ett uppbyggande styrke-pass innan middag på hotellet.

Vandringstid (inkl. lunch): ca 6 timmar

 

Dag 3 – Måndag

Vi startar dagen med ett uppmjukande yogapass med bergen som bakgrund. Efter frukost beger vi oss till Bad Hofgastein och Schlossalm. Vi tar bergbanan till mittstationen (1 303 m ö h) och fortsätter ända upp till Hirchkarspitze (2 119 m ö h). Yogaövningar under dagen hjälper oss att frigöra stela leder och muskler och bli mer närvarande. På vägen tillbaka stannar vi på trevliga Hofgasteinerhaus för lunch (ingår). Väl tillbaka i Bad Gastein njuter vi av en välförtjänt öl på Silver Bullets terrass eller varvar ner med ett stillsamt yogapass.

Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar

 

Dag 4 – Tisdag

Efter frukost tar vi oss till fots till berget Graukogel (2 492 m ö h) På Graukogel finns de för Bad Gastein så viktiga thermalvattenkällorna. Vi tar liften upp till 1 950 meter, vandrar sedan bort till den vackert belägna och kalla alpsjön Palfnersee (2 074 m ö h). Dagens lunch äts på Graukogelhütte (ingår). Delar av dagens vandring sker i stillhet för att vi lättare ska kunna ta in och reflektera över naturens skönhet

Vandringstid (inkl lunch): ca 5 timmar

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och det finns möjlighet att besöka några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension). Se alla utflykter och boka här »

 

Dag 6 – Torsdag

Vi inleder dagen med ett skönt yogapass. Efter frukost tar vi bussen till Sportgastein där en naturskön vandring i Nassfelddalen väntar. Här finns flera trevliga almar och på någon av dessa avnjuter vi vår lunch (ingår). På eftermiddagen bjuds det på yoga/träningspass för den som inte har fått nog med rörelseglädje. Efter middagen kan den som vill delta på österrikisk afton* på mysiga Schafflinger Schialm.

Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar

 

Dag 7 – Fredag

Sista vandringsdagen inleds med morgonyoga och frukost, därefter tar vi liften upp till mittstationen på Stubnerkogel. Från mittstation vandrar vi till Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) och vidare till lunch hüttan. Vid klar sikt har vi från toppen en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h).. På kvällen samlas vi för en avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. 

Vandringstid (inkl lunch): ca 6 timmar

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.