Veckoprogram

 

Preliminärt veckoprogram

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på klassiska Hotel Salzburger Hof. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand, avkoppling i någon av hotellets relaxavdelningar eller varför inte en lunch på mysiga Jagdstube på hotellet. På eftermiddagen träffas vi för vårt välkomstmöte där vi går igenom veckans upplägg. Därefter väntar en god middag på hotellet.

 

Dag 2 – Söndag

Frukostbuffé följt av samling och gemensam resa till Golfclub Zell am See – Kaprun för vår första golfrunda. Här spelar och njuter vi av golf i toppklass med de mäktiga kulisserna från skidåkningsglaciären Kaprun i bakgrunden och utnyttjar några av de nycklar vi fått lära oss under lördagens föreläsning. Efter rundan slår vi oss ner för en välsmakande lunch på klubbens uteservering (ingår ej). Därefter tar vi oss tillbaka till Bad Gastein för att avnjuta något att dricka på Jagdstubes uteservering. 

 

Dag 3 – Måndag

Idag tar vi efter att ha njutit av vår frukost bussen upp till Nationalparken Hohe Tauern varifrån vi vandrar ut i den oerhört vackra Nassfelddalen. Turen går på en naturstig med svå stigningar och ovanför oss ligger glaciären Schareck varifrån vattenfallen kastar sig ned. Om vädret tillåter stannar vi till för yoga i det fria och har vi tur kan vi kanske få syn på några murmeldjur då de visslar för att varna varandra för den mäktiga kungsörnen. Vi avnjuter vår lunch på charmiga Valeriehaus (ingår) innan vi återvänder mot Bad Gastein. För de som därefter önskar finns möjligheten att prova kunskaperna tillsammans med våra nyvunna kamrater i ett Pubquiz (mot tillägg).

 

Dag 4 – Tisdag

Idag inleder vi dagen med vår härliga frukostbuffé innan vi samlas och tar taxi ned till den anrika golfbanan Golfclub Gastein. Här väntar veckans andra golfrunda på en av Österrikes äldsta golfklubbar. Efter rundan tar vi oss tillbaka till Bad Gastein där vi avrundar dagen med en gemensam lunch på Hotel Salzburger Hofs uteservering (ingår ej). På eftermiddagen finns det möjlighet till snapsprovning eller vinprovning av österrikiska kvalitetsviner (mot tillägg). Därefter väntar kvällens goda middag. 

 

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en fri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig eller den vackra alpbyn Zell am See (mot tillägg). Bussen till Venedig går tidigt och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch innan vi vänder tillbaka mot Bad Gastein. På hotellet väntar vid hemkomst en kvällssupé.

 

Dag 6 – Torsdag

Idag tar vi oss återigen till Golfclub Zell am See - Kaprun för veckans sista golfrunda. Efteråt slår vi oss ner för en trevlig lunch på klubbens uteservering (ingår ej) innan vi återvänder tillbaka till Bad Gastein. På eftermiddagen finns det återigen möjlighet till att besöka någon av Hotel Salzbuger Hofs två spaavdelningar, och på kvällen väntar en god middag på hotellet.

 

Dag 7 – Fredag

Som avslutning på veckan har det återigen blivit dags att vandra. Efter frukost tar vi bussen till Bad Hofgastein varifrån vi tar liften upp på berget Schlossalm. Härifrån får vi ett härligt panorama över de omkringliggande bergen och efter en vacker vandringstur når vi fram till Hofgasteinerhaus där vi serveras dagens lunch (ingår). På eftermiddagen tar vi sedan liften ned igen och bussen tillbaka till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink och middag.

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter vår härliga frukostbuffé lämnar vi sommarparadiset Bad Gastein för denna gång.