Veckoprogram

 

Veckoprogram – Golf & Hike

Detta är ett exempel på hur en vecka kan se ut, och programmet kan komma att ändras och varierar beroende på instruktör och vecka. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Vecka 31 &32: Proffset Malin Vingeskog kommer följa med oss ut på banan och dela sina bästa tips och tricks under veckans rundor. Vecka 31 är även golfproffset Sebastian Vingeskog med under veckan. Dessa veckor spelar vi en dag på Golf Club Gastein och två dagar på de välkända banorna på Golf Club Zell am See – Kaprun.

Vecka 38: Golfproffset Adam Fischer håller två förmiddagsträningar på Golf Club Gastein och delar med sig av sina erfarenheter och bästa råd. Denna vecka spelar vi två dagar på Golf Club Gastein och en dag på vackra Golf Club Radstadt.

Observera! Onsdagar är en ledig dag. Då rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Läs mer om våra utflykter »

Söndag

Mäktigt golfspel bland bergen

Vi börjar dagen med en härlig frukostbuffé för att sedan samlas och gemensamt ta oss till Golf Club Zell am See – Kaprun för att spela på 18-hålsbanan Schmittenhöhe. Här kommer Malin och Sebastian att hålla i en träning innan det är dags att slå ut. Under dagen njuter vi av golf i världsklass med den mäktiga glaciären Kaprun som tornar upp sig i bakgrunden. Efter golfrundan slår vi oss ner för en god lunch på golfklubbens trevliga uteservering (ingår ej). Därefter tar vi oss tillbaka till Bad Gastein för att avnjuta något svalkande att dricka på Jagdstubes uteservering, innan det är dags för middag. 

 
Måndag

Vackra vyer över nationalparken Hohe Tauern

Vi börjar dagen med en busstur till ett av Gasteinerdalens vackraste områden: Sportgastein i nationalparken Hohe Tauern. Vi utgår från Nassfeld (1580 möh) som ligger längst in i dalen, och vandrar olika riktningar beroende på gruppens svårighetsgrad. Vandringslederna bjuder på storslagna vyer över några av Österrikes högsta berg och glaciärer. Vi vandrar förbi porlande bäckar och blomstrande alpängar med chans till att se djur som murmeldjur, bergsgetter och alpkor. Vi tar en välförtjänt lunchpaus på någon av alla mysiga bergshyttor innan vi tar bussen tillbaka till Bad Gastein och laddar för en välförtjänt After Walk. 

 
Tisdag

Träning och golfspel på anrika Golf Club Gastein 

Dagen startar som vanligt med en god frukost innan vi samlas och tar taxi till den anrika golfbanan Golf Club Gastein som bara ligger några minuter från hotellet. Här väntar veckans andra golfrunda och denna gång spelar vi på en av Österrikes äldsta golfklubbar. Även här får vi njuta av den friska luften, omgivna av den magiska alpnaturen. Efter rundan avnjuter vi en gemensam lunch på golfklubbens populära restaurang (ingår ej).  Efter lunch tar vi oss gemensamt tillbaka till Bad Gastein igen.

 
Torsdag

Tillbaka på Golfclub Zell am See - Kaprun

Idag tar vi oss återigen till vackra Golf Club Zell am See - Kaprun för veckans sista golfrunda på Kitzsteinhorn. Här kommer vi avsluta rundan med en rolig lagtävling. Efteråt slår vi oss ner för en trevlig lunch på golfklubbens uteservering (ingår ej) innan vi återvänder tillbaka till Bad Gastein igen. På eftermiddagen finns tid för att strosa runt i byn, eller varför inte besöka någon av Hotel Salzbuger Hofs två lyxiga spa-avdelningar för att låta kroppen varva ner och koppla av. På kvällen väntar en god middag på hotellet.  

 
Fredag

Vandring på högre höjder i Schlossalm

Idag står högre höjder på schemat. Efter en god frukost tar vi en kort busstur till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi liften hela vägen upp till toppen, som ligger på mäktiga 2 050 möh. Väl uppe vandrar vi på fina stigar och njuter av spektakulära vyer över Gasteinerdalen. Har vi tur ser vi murmeldjur, bergsgetter, och förmodligen en och annan råmande alpko. Dagens lunch äter vi gemensamt på någon av alla mysiga bergshyttor som finns här. Mätta och belåtna rör vi oss sedan tillbaka ner till byn där bussen står och väntar för att ta oss tillbaka till Bad Gastein.