Bike & Hike i Cervinia

E-mountainbike & vandring

Högt upp i Aostadalen på gränsen till Schweiz hittar vi den italienska pärlan Cervinia. Orten är sedan länge en välbesökt skiddestination men på senare år har fler och fler även fått upp ögonen för att besöka Cervinia under sommaren för att framförallt vandra och cykla. 

  • Kombinerar elcykling med vandring
  • Två dagar cykling & tre dagar vandring 
  • Passar dig som vill ha en aktiv semester

Under resan kommer vi tillsammans att få upptäcka det bästa som området har att erbjuda, till fots samt från cykelsadeln. Batteridrivna mountainbikecyklar är en transport- och träningsform som har slagit igenom med storm i Alperna under de senaste åren. Motorn hjälper oss att ta oss uppför backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då motorns effekt enkelt kan regleras.

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på tre dagar vandring och två dagar cykling under ledning av erfarna guider. Under cykelturerna tar vi oss gemensamt fram i en omväxlande terräng med en kombination av grusvägar och lite mindre stigar. Vandringarna är av medelsvår karaktär och vi går ca 8-10 km och 400-700 höjdmeter per dag. Tillsammans får vi uppleva vykortsliknande områden och varje dag stannar vi till för att avnjuta en härlig gemensam lunch eller picknick. Turerna avslutas i Cervinia med en välförtjänt ”After Bike/Walk” innan vi gör oss redo för kvällens middag.

Varför vandra och cykla i Cervinia?

Cervinia erbjuder tack vare sin omväxlande terräng perfekta förutsättningar för såväl vandring som cykling. Den höga höjden och alpina terrängen ger oss fantastiska vyer och kombinationen av vandring och cykling gör att vi varje dag utforskar nya områden. Hyra av E-mountainbikes och hjälm ingår i resans pris.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill uppleva Alpernas vackra natur på ett nytt och spännande sätt. Kombinationen mellan vandring och cykling gör veckan omväxlande och varje dag bjuder på något nytt. Du behöver vara cykelkunnig med tidigare vana från att cykla i naturen då terrängen kan vara bitvis tekniskt utmanande. Varje tur erbjuder en fysisk utmaning men fokus ligger på upplevelser, njutning och gemenskap. För att delta under veckan måste du vara minst 14 år gammal och 160 cm lång. 

Boende

Du bor bekvämt på något av våra egna hotell mitt i byn. Här sover du gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. 

Bike & Hike arrangeras vecka 29, 31, 32 & 34.

Gästrecensioner

”Helt suveränt rakt igenom! Trodde aldrig jag skulle tycka att det är roligare att cykla uppför än nerför. Kan varmt rekommendera Bike & Hike, det bästa men framförallt roligaste sättet att upptäcka den fantastiska naturen.” Ebba & Johannes, Ystad - jul 2019

”Guiderna och vår e-bike instruktör gjorde vår vecka helt magisk! Vilken frihetskänsla att cykla med en e-bike, både roligt och utmanande. ” Per & Jessica, Helsingborg - jul 2019

”Har vandrat tidigare i Alperna och är helt besatt. Men, så provade jag en e-mountanbike för första gången och är nu än mer besatt! Perfekt kombo, skriv upp mig för nästa år redan nu :)” Gustaf Juhlin - jun 2019

”BÄSTA SEMESTERN! Vår guide var helt suverän, kunde allt, inspirerande till alla, på alla nivåer. Alla kunde vara med, lätt-avancerad. Aldrig några problem. Stort engagemang, roliga turer, bäst! Min förste STS-resa, men absolut inte den sista! ” Maria Malmström - aug 2019