Preliminärt veckoprogram

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige och ankomst till hotellet i Bad Gastein efter busstransfer från Salzburg. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch i Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

 

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av veckans program. Vi börjar med en enklare stadsrundvandring innan vi delar in oss i grupper och ger oss ut på veckans första vandring. Detta är en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Vi passerar stora vattenfall och grönskande ängar innan vi avnjuter en god lunch (ingår). Tillbaka i Bad Gastein väntar veckans första After Walk på Silver Bullet Bars solterrass. Dagen avslutas med en god middag på hotellet. 

 

Dag 3 – Måndag

Efter frukost gör vi oss redo för dagens mäktiga vandring på Graukogel (2 492 m ö h). Berget som kanske är mest känt för sina viktiga thermalvattenkällor. Vi tar liften upp till 1 950 meter och vandrar sedan bort till den vackert belägna och kalla alpsjön Palfnersee. För den som vågar finns det tid för ett uppfriskande dopp. Sedan fortsätter vi vidare genom den kända Cembratall skogen mot dagens lunchställe som intas på Graukogelhütte som bland annat är känd för sin hemmagjorda schnaps. Efter lunch (ingår) tar vi liften ner till Bad Gastein och laddar för After Walk. För den som vill finns det möjlighet att följa med på snapsprovning (mot tillägg) och smaka på lokalt producerad snaps på bondgården Durzbauers bränneri. På kvällen arrangeras även en vinprovning (mot tillägg) av österrikiska kvalitetsviner, följt av middag. 

 

Dag 4 - Tisdag

På morgonen njuter vi av den goda frukostbuffén innan vi provar ut våra cyklar och beger oss  ut på veckans första cykeltur – en enklare tur där vi bekantar oss med cykeln och omgivningarna. Vi håller oss mestadels på bredare grusvägar och undviker branta stigningar. På eftermiddagen kör vi veckans första ”After-Bike” på Silver Bullets terrass. 

 

Dag 5 - Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och det finns möjlighet att besöka några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension). Se alla utflykter och boka här »

 

Dag 6 - Torsdag

Vi laddar upp med en ordentlig frukost där vi samlar kraft inför dagens cykeltur, denna gång i mer kuperad terräng. Vi börjar turen med att cykla mot grannbyn Bad Hofgastein varifrån vi viker av in i dalen Angertal. Här inne börjar vi sedan ta oss upp mot dagens mål Gadaunerer Hochalm (1805 möh) där vi njuter av en välförtjänt lunchpaus. På eftermiddagen väntar After-Bike och kanske ett besök i spa-avdelningen. 

 

Dag 7 – Fredag

Vi avslutar veckan med en storslagen vandring på Bad Gasteins husberg Stubnerkogel. Efter genomgång och gruppindelning tar vi en kort lifttur upp till mittstationen. Härifrån tar vi sikte mot Stubnerkogels topp (2 246 m ö h) och dagens lunchhytta. Väl framme på toppen kan man vid klar sikt få en fantastisk utsikt mot Grossglockner, Österrikes högsta bergstopp (3 798 m ö h). På toppen finns även en 140 meter lång hängbron som man kan promenera ut på om man vågar. Efter vandringen väntar veckans sista After Walk. På kvällen samlas vi för avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. 

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi semesterparadiset Bad Gastein för denna gång.