Preliminärt veckoprogram

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige och ankomst till hotellet i Cervinia efter den smidiga busstransfern. På kvällen väntar en god middag i hotellets mysiga restaurang.

 

Dag 2 - Söndag

Dagens startar vid den goda frukostbuffén innan det är dags för välkomstmöte och en genomgång av veckans program. Därefter ger vi oss ut för veckans första vandring. Vi tar oss söderut i dalen upp mot Kapell Sant´Anna där vi stannar till och njuter av utsikten. Härifrån vänder vi sedan nedåt mot den fotovänliga sjön Lago Bleu där berget Matterhorn vackert speglar sig i sjöns turkosa yta. Vi stannar till för att avnjuta vår lunch innan vi vänder tillbaka hemåt igen. Väl tillbaka i Cervinia slår oss ned för vår första ”After Walk” där vi gemensamt njuter av något gott att dricka innan vi förbereder oss för kvällens middag.

 

Dag 3 - Måndag

Idag har det blivit dags för veckans första cykeltur. Efter frukost provar vi därför ut våra cyklar och beger oss därefter ut på veckans första cykling. Vi börjar med att cykla uppför mot Lago Goillet innan vi viker söderut och tar oss via banvallen för det numera nedlagda bergståget vidare mot liftstationen Salette. Härifrån cyklar vi vidare ned mot grannbyn Valtournenche och stannar till för dagens lunch. På eftermiddagen cyklar vi sedan vidare ned till Valtournenche varifrån vi cyklar upp på andra sidan dalen där vi möts av den trevliga leden ”Strada Agricola Crepin Liortere”. Denna bredare vandringsväg tar oss med vacker utsikt vidare tillbaka mot Cervinia där dagens After-Bike väntar. På eftermiddagen kopplar vi av i hotellets lounge innan vi gör oss redo för kvällens middag. Efter middagen finns möjlighet att utmana våra nyvunna resekamrater i ett spännande quiz (mot tillägg).

 

Dag 4 - Tisdag

Idag står sommarskidåkning på schemat. Efter en tidig frukost tar vi liften från byn hela vägen upp till glaciären Plateau Rosa (3 500 m ö h). Liftturen tar cirka 45 minuter och bjuder på spektakulära vyer. Väl på toppen kan du njuta av 20 km pist, 7 liftar (toppliften 3 899 m ö h), en funpark, mäktiga vyer och förhoppningsvis massor av sol. Liften är öppen till 13.00, därefter finns det gott om tid att vandra på egen hand eller varför inte spela en golfrunda. Bra att veta: Liftkort, skidor, stavar och hjälm ingår i resans pris. Vill man sedan hyra kläder finns det möjlighet att göra det också (begränsat antal). Vi fixar all utrustning gemensamt dagen innan!

 

Dag 5 - Onsdag

Idag vilar vi benen med en ledig dag. Ett tips är att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Det finns också möjlighet spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra samt en rad andra aktiviteter. Fråga din guide på plats för fler tips och alternativ.

 

Dag 6 - Torsdag

Vi laddar återigen upp med en rejäl frukost innan vi beger oss ut för dagens vandringstur. Idag tar vi liften upp till Plain Maison varifrån vi inleder dagens vandring med att gå uppför mot Plan Torrette. Härifrån fortsätter vi sedan att vandra längs med foten på det mäktiga berget Matterhorn vilket ger en fantastisk kuliss. Vi når fram till dagens lunchhütta Rifugio Orionde där vi avnjuter vår lunch i sällskap med förväntasfulla bergsklättrare i full färd med att kontrollera sin utrustning inför deras bestigning av Matterhorn. Vi väljer dock att inte följa efter utan vänder efter vår lunch istället tillbaka nedåt och har under hela nedstigningen en vacker vy över Cervinia by och vidare ut över dalen. Tillbaka nere i Cervinia väntar avkoppling och ytterligare en god middag.

 

Dag 7 – Fredag

Idag har det återigen blivit dags för oss att hoppa upp på våra cyklar och fortsätta upptäcka dalens alla guldkorn. Vi börjar med att ta cykeln upp till Plan Maison varifrån vi sedan börjar cykla upp mot sjön Lago Goillet. Vi njuter av omgivningarna runt sjön innan vi forsätter att cykla upp mot nästa sjö, Laghi delle Cime Bianche. Härifrån cyklar vi vidare längs med foten på den mäktiga bergskam som utgör gränsen mellan Italien och Schweiz innan vi viker av nedåt mot dagens mysiga lunchhütta Chalet Etoile (även känd som "Ulla's"). Här njuter vi av lunchen i vetskap om att eftermiddagens cykling består utförskörning hela vägen tillbaka ner till byn. På kvällen väntar en ny inbjudande middag på hotellet.

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi vackra Cervinia för denna gång.