Alpin vandring i Champoluc

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Boka före:

30/4

Magiska vandringar med fantastiska vyer

Att vandra i Champoluc är något utöver det vanliga – naturen, de massiva bergen som tornar upp sig och vyerna är häpnadsväckande. Utspritt bland bergen finns många små, mysiga hyttor med inbjudande ägare som gärna serverar lokala delikatesser. Det finns också många floder och sjöar, ofta turkosa och fyllda med färskt glaciärvatten. Champoluc har en spännande historia som lokalbefolkningen är stolta över och våra lokala vandringsguider delar gärna med sig av sina kunskaper kring både historia och naturen och växterna.

I Champoluc erbjuder vi Alpin vandring som är vår mest populära, och varierade, vandringstyp. Den passar de flesta och kräver inte tidigare erfarenheter av att vandra, men en bra grundkondition. Man kan välja mellan två grupper inom den Alpina vandringen; blå grupp som är lite enklare, och röd grupp som är lite mer utmanande. Våra vandringar utgår från Hotel Breithorn som ligger mitt på huvudgatan i byn och härifrån tar vi oss antingen till fots eller med buss beroende på dagens vandringsdestination. Under veckan vandrar vi i närheten av Champoluc, både ovanför och längre ner i dalen i Antagnod och Brusson.

Blå grupp: Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi tar oss fram på fina stigar och vägar och gör en hel del höjdmeter både upp och ner. Dock gör vi det i ett relativt lugnt tempo och tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen.

Vandringssträcka: ca 8–10 km/dag
Höjdskillnad: ca 400–700 höjdmeter/dag

Röd grupp: Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vi kan även vissa dagar göra mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen.

Vandringssträcka: ca 10–12 km/dag
Höjdskillnad: ca 500–850 höjdmeter/dag

Antalet vandringsgrupper och svårighetsgrader kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppernas vandringstakt.

Tips! Tre dagar Alpin vandring

För dig som inte vill vandra en hel vecka är våra tre-dagars vandringar ett utmärkt alternativ. Det är också ett bra prova-på-paket för dig som aldrig har vandrat tidigare. Sommarens tre dagars vandringar arrangeras vecka 26-34, mellan söndag-tisdag.

Hotell i Champoluc

Sortera efter