Veckoprogram - Två-dagars Alpin vandring

Arrangemangen/utflykterna som har en * är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring.  Nedan följer ett preliminärt program. 

Vandringsdag 1 - Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan det är dags för en genomgång av dagens vandring. Vi delar in oss i grupper beroende på tempo, antal höjdmeter och fysisk form. Ni bestämmer själva vilken grupp ni vill delta i, mer information får ni under genomgången. Det går givetvis bra att byta grupp under veckan. Ena gruppen vandrar upp mot Capella di St. Anna medan den andra gruppen beger sig mot sjön Lago Bleu. Oavsett grupp kommer ni under dagen få uppleva Cervinias vackra miljöer och utsikten av Monte Cervino-Matterhorn. Under vandringarna kommer guiden berätta om områdets historia, natur och kultur.  Vid lunchtid stannar vi och äter en god itaiensk lunch typisk för norra Italien för att sedan bege oss tillbaka till byn längs med floden Marmore. Vi avslutar första dagen med veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

Vandringsdag 2 - Måndag

Vi startar dagen med en kortare bussfärd till Cheineil (2 100 m.ö.h), ett område som är känt för sin helikopterskidåkning under vinterhalvåret. Härifrån vandrar vi uppåt, längs med den kända vandringsrutten Grande Balconata del Cervino som bjuder på otrolig utsikt över dalen och mot den pittoreska alpbyn Torgnon. Vi passerar Colle Cheneil och fortsätter längs en vacker stig ner till den lilla byn Chamois där en god och välförtjänt lunch väntar. Vid klart väder erbjuds en mäktig utsikt över de tre grandiosa topparna: Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare. Efter lunch följer Matterhorn oss hela vägen ner till Valtournenche där en buss väntar för att köra oss tillbaka. På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*