Veckoprogram - två-dagars Alpin vandring

Arrangemangen/utflykterna som har en * är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring.  Nedan följer ett preliminärt program. 

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

Dag 2 - Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan det är dags för genomgång av dagens vandring. Vi delar in oss i grupper beroende på svårighetsgrad och tar liften upp till Plan Maison (2 550 m ö h). Härifrån vandrar vi mot den kristallklara konstsjön Lago Goillet vidare bort mot det vackra kapellet: Capella di St Anna. Vägen hit bär namn efter den kända bergsbestigaren J A Carrel som var den förste som besteg Matterhorn från den italienska sidan. Väl här stannar vi till och njuter av de mäktiga vyerna över Monte Cervino och äter en god picknick i det gröna. Efter lunch vandrar vi ner mot Saletteliften som tar oss vidare till Valtournenche där buss väntar för att ta oss tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen är det dags för veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

Dag 3 - Måndag

Idag åker vi buss till Cheineil (2 100 m.ö.h), ett område som är känt för helikopter skidåkning på vintern. Härifrån vandrar vi uppåt, längs med den kända vandringsrutten Grande Balconata del Cervino som bjuder på otrolig utsikt över dalen och mot den lilla fjällbyn Torgnon. Vi passerar Colle Cheneil och fortsätter längs en vacker stig ner till den lilla byn Chamois där en god och välförtjänt lunch väntar. Vid klart väder erbjuds en mäktig utsikt över de tre topparna: Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare. Efter lunch har man en magisk utsikt mot Matterhorn hela vägen ner till Valtournenche där en buss väntar för att köra oss tillbaka. På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka på After Walk innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*