Dagsprogram för Mountain Yoga

Veckan bjuder på ledarledd träning, vandring & yoga alla dagar förutom onsdag som är vilodag. Då väljer du själv om du vill upptäcka Cervinia på egen hand eller följa med på dagsutflykt.

Dagsprogrammet är preliminärt och kommer att anpassas utifrån deltagarnas nivå och dagens förutsättningar. 

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. Under eftermiddagen träffar vi våra medresenärer och instruktörer som kommer leda veckan. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

 

Dag 2 – Söndag

På morgonen väcker vi kroppen med en god frukost. Därefter är det dags för veckans första vandring, en dalvandring i lagom kuperad terräng som ger kroppen möjlighet att anpassa sig till den höga höjden. Under vandringen pausar vi och hämtar ny energi genom stärkande yogaövningar med bergskullisen bakom oss. Vi äter en lunch längre ner i dalen och får njuta av lokala läckerheter från Aosta. Vi vandrar sedan förbi vackra Lago Bleu, längs med Marmore floden för att avsluta dagen i Cervinia. För den med krafter kvar väntar sedan ett stärkande styrkepass innan middagen.

 

Dag 3 – Måndag

Vi startar dagen med ett uppmjukande yogapass med bergen som bakgrund. En buss tar oss till den idylliska byn Cheneil som ligger som en gömd pärla 2000 m ö h. Från denna lilla bilfria by vandrar vi längs med Grande Balconata del Cervino norrut med Monte Cervino som ledpunkt. Vi stannar till framför de majestätiska bergsmassiven och gör yogaövningar som hjälper oss att frigöra stela leder och gör våra muskler mer närvarande. Vi äter en medhavd picknic på en av utkiksplatserna för att sedan avsluta i höjd med Cervinia. Här väntar "After walk" för den som vill.

 

Dag 4 – Tisdag

Morgonen börjar med en bussresa till Buisson där liften tar oss upp till ännu en mysig alpby, Chamois. Efter att passerat genom byn kommer vi ut på slätterna där djuren betar under sommaren. Vi vandrar upp till Col Pila där vi får fantastisk utsikt över dalslutet och på håll kan vi skymta nationalparken Gran Paradiso. En perfekt plats för ett yogapass innan lunchen serveras på en trevlig hytta i La Magdeleine. Efter lunch vandrar vi tillbaka mot Chamois och ta bussen tillbaka till Cervinia där det under kvällen bjuds på en intressant föreläsning där vi får verktyg och inspiration till hur vi genom yogan kan leva ett mer balanserat liv.

 

Dag 5 – Onsdag

Idag vilar vi benen och sinnet med en vandrings/yogafri dag. Ett tips är att följa med på vår trevliga dagsutflykt till vingården Les Crêtes. Här har familjen Charrère odlat vin i flera hundra år. Under vårt besök provar vi flera olika viner bland annat dalens mest producerade rödvin Torrette. Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike, spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass.

 

Dag 6 – Torsdag

Vi inleder dagen med en god frukost för att sedan påbörja dagens vandring. Med siktet inställt på sjön Lago Goillet tar vi liften upp till platån Plan Maison. Vandringen går därefter förbi den mäktiga fördämningen och längs med sidan på den kristallklara sjö. Det turkosblåa vattnet skapar en otroligt vacker kontrast mot bergen som omger oss. Dagens lunch serveras på ett av områdets mest omtalade bergsrestaurang, Chalet Etoile. Efter den utsökta lunchen tar vi några lätta steg mot Plan Maison och liften tillbaka till byn. På eftermiddagen kan du välja mellan att delta på ett härligt flödande yogapass eller låta sinnet och kroppen landa i en meditationsklass.

 

Dag 7 - Fredag

Morgonyoga och frukost, därefter tar vi veckans sista vandring. Vi går i skuggan av Monte Cervino från liftstationen på Plan Maison. Målet är berghyttan Rifugio Oriondé som ligger belägen direkt under Matterhorn (2 800 m ö h), här får vi träffa på de klättrare som ska utmana toppen av det mytomspunna berget. Vi får uppleva en riktig högalpin känsla och en fantastisk vy över Cervinia. Vi äter en god sista lunch och njuter av vyerna innan vi fortsätter vandringen ner förbi Crot di Labiés vidare tillbaka till Cervinia. På vägen ner stannar vi till och yogar för att suga in våra sista timmar på berget. På kvällen samlas vi för en avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. Därefter väntar en god middag på hotellet.

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset för denna gång.