Vandringsprogram

Preliminärt vandringsprogram

Arrangemang/utflykter som har en * är frivilliga och sker mot tillägg.

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 18 år. 

Dag 1 – Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

 

Dag 2 – Söndag

Veckans första vandring utgår från Cervinia. Vi vandrar längs vandringsled 17 och når så småningom toppen av Bec Pio Merlo - här får vi en fantastisk utsikt över Cervinia. Efter detta vandrar vi nedåt förbi Capella di St. Anna mot veckans första lunch i det område som kallas Perrerés på Les Neige d'antan. Därefter vandrar vi tillbaka längs med floden Marmore.  Väl i Cervinia är det dags för veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

 

Dag 3 – Måndag

Idag tar vi oss ut på vandringled nr 65. Denna vandringled har fått sitt namn efter året då den första klättringen begav sig upp till Monte Cervino via den Italienska sidan, alltså 1965. Vi tar oss längs foten av Matterhorn precis under bergskedjan Grandes Murailles. Lunchen avnjuter vi på Rifugio Oriondé. Innan vi beger oss tillbaka till Cervinia besöker vi Croce di Carrel, där J.A. Carrel avled när han hjälpte klättrare ner från Monte Cervino. På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*.

 

Dag 4 – Tisdag

Vi åker buss ned till Perrères (1 800 m ö  h) där vi inleder dagens vandring. Vi går genom omväxlande skog och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället 2 200 m ö h. Vi når passet Finestra di Cignana och fortsätter därifrån upp till toppen på Mont Poncherot (2 614 m ö h). Härifrån får vi en härlig vy över de mäktiga bergsmassiven och Matterhorns dramatiska topp. Nedanför oss ligger den uppdämda sjön Lago di Cignana och Rifugio Bermasse vilket också är dagens lunchplats. Efter lunch vandrar vi ner via Frazione Falegnon vidare till Frazione Valmartin och Valtournanche varifrån vi tar bussen tillbaka till Cervinia. Väl tillbaka i byn finns det tid till en aperitif i solen eller ett spabesök* på Aux Pieds du Roi. 

 

Dag 5 – Onsdag

Idag vilar vi benen med en vandringsfri dag. Ett tips är att följa med på vår trevliga dagsutflykt till Aosta Stad*.  Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike,  spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass. 

 

Dag 6 – Torsdag

Dagens äventyr startar med en bussresa till Buisson en bit ner i dalen, varifrån vi åker lift upp till Chamois (1 800 m ö h). Vi lämnar denna pittoreska, bilfria byn och vandrar på led nr 10 till toppen av Mont Tantané (2 734 m ö h). Efter det tar vi oss mot Col Pillonet. Härifrån är vyn över grannbyn Ayas fantastisk och vi tar tillfället i akt att avnjuta en picknick. Vi tar oss sedan tillbaka mot Chamois - på vägen går vi förbi vackra sjöar och betesmarker. Vi åker lift ner från Chamois för att sedan ta bussen tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen finns det tid att strosa runt i byn eller gå på After Walk. 

 

Dag 7 – Fredag

Veckans sista vandring går till den bilfria byn Cheneil (2 100 m ö h). Härifrån vandrar vi upp mot Col di Fontanes och njuter av dalens vackra vyer och bergen Grand- and Petit Tournalin. Vi fortsätter sedan vandringen upp till toppen av Pointe de Fontana Freida och därifrån vidare till Chamois. I Chamois äter vi lunch på Rifugio L'Ermitage innan vi vandrar de sista kilometrarna ner till Valtournenche. I Valtournenche väntar vår buss som tar oss tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen har vi vårt sista möte tillsammans där vi sammanfattar veckan i ett bildspel från våra vandringar och tar farväl av våra nyfunna vänner.

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en god frukost lämnar vi vandringsparadiset för denna gång.