Vandringsprogram

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Boka före:

30/4

Vandringsprogram – Högalpin vandring

Detta är ett exempel på vandringar som sker under veckan, och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Svårighetsgraden kan variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppens vandringstakt. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 18 år.

Observera! Onsdagar är en vandringsfri dag. Då rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Läs mer om våra utflykter »

Söndag

Magiska vyer över Cervinia från Bec Pio Merlo

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan det är dags för en genomgång av dagens vandring. Vi vandrar längs med vandringsled 17 och når så småningom den mäktiga toppen av Bec Pio Merlo (2 620 möh). Här får vi en fantastisk utsikt över Cervinia och Matterhorn. Vi fortsätter vandringen neråt, förbi Capella di St. Anna, mot området Perrerés. Här stannar vi för att äta en god italiensk lunch på Les Neige d'antan, innan vi vandrar tillbaka till Cervinia igen längs med den vackra bergsfloden Marmore.

 
Måndag

Vandring i skuggan av mäktiga Matterhorn

Idag beger vi oss ut på vandringled nr 65, som har fått sitt namn efter året 1965 – samma år som den första klättringen på Matterhorn från den italienska sidan. Vi vandrar längs med foten av det ikoniska berget, precis under bergskedjan Grandes Murailles. Dagens lunchstopp gör vi den mysiga bergshyttan Rifugio Oriondé, med fantatiska vyer över Cervinia. Påfyllda med ny energi beger vi oss vidare mot Croce di Carrel (2 920 möh), där den italienska bergsklättraren J.A. Carrel avled år 1890 när han hjälpte en klättrare ner från Matterhorn. Slutligen beger vi oss tillbaka till Cervinia igen, där vi varvar ner med något gott att dricka efter en härlig vandringsdag.

 
Tisdag

Omväxlande vandring till toppen av Mont Pancherot

Efter en god frukost åker vi buss ned till Perrères (1 800 möh) där vi inleder dagens vandring. Vi går förbi gröna betesmarker och lummiga skogar innan vi kommer upp på kalfjället som ligger 2 200 möh. Vi når passet Finestra di Cignana och fortsätter därifrån upp till toppen på Mont Pancherot (2 614 möh). Här får vi en härlig vy över de mäktiga bergsmassiven och Matterhorns dramatiska topp. Nedanför oss ligger den vackra alpsjön Lago di Cignana och bergshyttan Rifugio Barmasse, som är dagens lunchstopp. Efter en god lunch vandrar vi ner via Frazione Falegnon, vidare till Frazione Valmartin och Valtournanche. Härifrån tar vi bussen tillbaka till Cervinia igen.

 
Torsdag

Storslagna vyer och pittoreska alpbyar

Dagen startar med en bussresa till Buisson en bit ner i dalen, varifrån vi tar liften upp till Chamois (1 800 möh). Vi vandrar vidare från den pittoreska bergsbyn längs med led nr 10 till toppen av Mont Tantané (2 734 möh). Härifrån tar vi oss mot Col Pillonet där vi njuter av fantastiska vyer över grannbyn Ayas. Det är även här vi stannar för att äta vår medhavda picknick. Vi vandrar sedan tillbaka mot Chamois, och längs vägen passerar vi vackra ängar och kristallblå alpsjöar. Väl framme tar vi liften ner till Bruisson, och bussen tillbaka till Cervinia för en härlig After Walk i solen. 

 
Fredag

Col di Fontanes och Pointe de Fontana Freida

Vi börjar dagen med att vandra till den bilfria byn Cheneil (2 100 möh), och sedan vidare upp mot Col di Fontanes. På vägen njuter vi av vackra vyer över dalen samt bergen Grand och Petit Tournalin. Vi fortsätter vandringen upp till toppen av Pointe de Fontana Freida och vidare till Chamois. Här stannar vi för att äta en god lunch på Rifugio L'Ermitage innan vi beger oss vidare ner till Valtournenche. I Valtournenche väntar bussen som tar oss tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen finns det tid för att varva ner och njuta av en trevlig After Walk.