Högalpin vandring i Cervinia

 

 

Oförglömliga vandringar på hög höjd 

Högalpin vandring tar vid efter Alpin vandring, och är vår mest avancerade vandringstyp. Vandringarna går upp till höga höjder och man vandrar långa sträckor varje dag vilket kräver god fysisk kondition och uthållighet. Under veckan njuter vi av medhavd god picknick eller luncher på mysiga små bergshyttor, alltid i fantastisk miljö med otroliga vyer. Alla vandringar leds av erfarna vandringsguider som kan bergen utan och innan.

Vandringssträcka: ca 8–16 km/dag
Höjdskillnad: ca 600–1200 höjdmeter/dag

Högalpin vandring är vår mest krävande vandringstyp. Den förutsätter god fysisk kondition och uthållighet, då vandringarna går upp- och ner för bergen med höjdskillnader på upp till 1 200 meter varje dag. För dig som är ute efter utmanande vandringar är detta ett helt fantastiskt vandringsprogram med nya upplevelser varje dag. Under veckan kommer vi tillsammans att njuta av den orörda alpnaturen. Vi vandrar förbi lummiga skogar, kristallklara alpsjöar och tar oss högt upp i bergen där vi får njuta av helt oslagbara panoramavyer. 

Vandringsupplevelser utöver det vanliga

I Cervinia är naturupplevelserna något utöver det vanliga. Eftersom byn redan ligger på hela 2050 möh upplever man vandringar på helt nya höjder, något som också ger oförglömliga vyer, vackra alpsjöar och orörd natur. Ett annat stort plus är det behagliga klimatet med milda dagstemperaturer och svala nätter. Cervinia under sommaren är helt enkelt en dröm för aktiva naturälskare och matfantaster. Alla vandringar sker tillsammans med lokala vandringsguider som ofta växt upp i området och kan allt om naturen, djurlivet, vädret och kulturen.

På våra Högalpina vandringar kan svårighetsgraden variera från vecka till vecka beroende på antalet deltagare, väder och gruppens vandringstakt. Observera att vi inte har olika gruppindelningar, utan alla vandrar tillsammans under veckan. Våra vandringar leds alltid av erfarna lokala guider som kan det mesta man behöver veta om områdenas spännande historia, natur och kultur. Givetvis är våra reseledare med på alla vandringar. Att vandra ihop under en hel vecka skapar fin gemenskap och otroliga minnen.

Golf, sommarskidåkning eller spännande utflykter – njut av en vandringsfri dag mitt i veckan

På onsdagar vilar vi benen med en vandringsfri dag. Det brukar vara uppskattat med en paus i mitten på veckan och möjligheten att själv välja hur man vill spendera dagen. Ett tips är att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter för att uppleva några av Italiens vackraste platser. Varför inte åka på vinprovning i ett av Italiens mest omtalade vinområden, Barolo i Piemonte? Eller uppleva kultur och historia i Aosta stad, som brukar kallas “Lilla Rom”?

För den som hellre stannar kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike, spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra, testa världens högsta sommarskidåkning eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass med en svalkande dryck i handen.

Högalpin vandring arrangeras vecka 27-34.

Gästrecensioner

”Den lokala guiden Stefano T. var suverän. Gav oss mycket intressant information och tog oss till ställen som medförde utmanande vandring. Bra mix med lunchpaket och "hytte". Fredagens lunch på hotell i Madeleine var fantastisk. Marmore höll mycket hög klass avseende service, mat och rum. ” Anders Ahlin - jul 2023

”Helt fantastisk vandringsresa. Kunna få utmana sig själv och även andra. Träffa nya människor som är på semester också och även ledarna har varit pratglada. Fantastisk vandring i Alpin + -gruppen!” Lena Jakobsson - aug 2018

”Tack för en fantastisk vecka i Cervinia. Det har varit en utmaning och oerhört inspirerande. En aktiv semester som gett mersmak att fortsätta vandra i Alperna. God mat, fantastiska utsiktsplatser, trevlig sällskap och kunniga guider. ” Daniel Steinbach - jul 2018

”Fantastiskt bra vandringspaket (alpin vandring plus) med mycket proffsiga och kunniga guider samt välkomponerade vandringar. Väldigt god mat! ” Elenor Jansson - jul 2018

Hotell i Cervinia

I våra vandringsresor ingår alltid flyg t/r, bagage, boende, frukost, 5 dagars vandring med guide, 5 luncher och reseledarservice.