Bike, Hike & Ski

En fullmatad aktivitetsvecka

Bike, Hike & Ski är en fullmatad vecka som innehåller det bästa Cervinia har att erbjuda under sommaren. E-mountainbike,  vandring och skidåkning kombineras med härlig gemenskap, god italiensk mat och fantastiska naturupplevelser. Detta är en resa för dig som vill ha en omväxlande semester, maxat med aktivitet.

  • E-mountainbike, vandring & sommarskidåkning
  • Erfarna instruktörer & guider
  • Fokus på nya upplevelser
  • God mat och bekvämt boende

Vad händer under resan?

Under veckan kommer vi tillsammans i en grupp om max 14 personer upptäcka några av Cervinias bästa sommaraktiviteter. Vi kommer att vandra två dagar, cykla e-bike två dagar samt prova sommarskidåkningen på glaciären Plateau Rosá (3 500 möh). Alla aktiviteter leds av våra egna guider samt professionella lokala vandrings- och e-bike instruktörer som är experter på området samt har goda kunskaper om naturliv, väder och kultur.

Alpin vandring

Vandringarna är av medelsvår karaktär och sker på varierande underlag. Alla vandringar sker på varierande höjd och vi använder oss ibland av liftar för att ta oss upp och ner för berget.  Säkerheten går alltid först men långa nedstigningar till fots kan förekomma. 

E-mountainbike

De batteridrivna mountainbikecyklarna är en transport- och träningsform som har slagit igenom med storm i Alperna under de senaste åren. Motorn hjälper oss att ta oss upp för backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då motorns effekt enkelt kan regleras. Hyra av E-mountainbikes och hjälm ingår i resans pris. Notera att du måste ha god cykelvana för att delta.

Glaciärskidåkning

Att åka skidor mitt i sommaren är en speciell upplevelse. På den soliga glaciären, Plateau Rosà 3 500 m ö h, kan du åka skidor året runt i hela 20 km pist. Glaciärens höga höjd garanterar bra snöförutsättningar, så bra att många skidlandslag väljer att lägga sin sommarträning här varje år.

Med ca: 45 minuters liftfärd från Cervinia når vi glaciären och kan ta våra första svängar. Här finns skidåkning som passar nybörjare såväl som mer avancerade åkare. Hos skiduthyrningen kan du hyra pjäxor men även kläder och vantar så att du slipper packa med dig egen utrustning (begränsat antal). I Bike, Hike & Ski-paketet ingår hyra av skidor, stavar och hjälm.

Varför vandra, cykla och åka skidor i Cervinia?

Cervinia erbjuder tack vare sin omväxlande terräng perfekta förutsättningar för såväl vandring som cykling och tillsammans med glaciären är skidåkning också möjligt året runt. Den höga höjden och alpina terrängen ger oss fantastiska vyer och kombinationen av vandring, cykling och skidåkning gör att vi varje dag kan utforska nya områden. 

Boende

Vi bor bekvämt på vackra Hotel Marmore, perfekt beläget på byns huvudgata, eller på något av våra andra fina hotell. Vi sover gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. 

Guiden tipsar!

"Under er lediga dag rekommenderar jag att följa med på någon av våra dagsutflykter. På onsdagar kan ni välja mellan en dagstur till Aosta stad eller vinprovning i Les Crêtes!"

Läs mer här »