Sista chansen: spara upp till 4 500 kr

Alla middagar ingår + 1 000 kr boka-tidigt rabatt - boka före 28/2!

Spara upp till 4 500 kr

Alla middagar ingår + 1 000 kr extra rabatt - boka före 28/2!

Uppge kod

SOMMAR-1000

Uppge kod

SOMMAR-1000

Veckoprogram - Bike & Hike

Veckan bjuder på tre dagar vandring och två dagar cykling förutom onsdag som är vilodag. Då väljer du själv om du vill upptäcka Cervinia på egen hand eller följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter.

Notera att dagsprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras utifrån väder och dagens förutsättningar. Programmet kan även förändras eller anpassas utifrån gruppens cykling- och vandringsnivå.

Dag 1 - Lördag

Flyg från Sverige och ankomst till hotellet i Cervinia efter busstransfer. På kvällen väntar en god middag i hotellets mysiga restaurang.

 

Dag 2 - Söndag

På morgonen njuter vi av den goda frukostbuffén innan det är dags för vårt välkomstmöte och en genomgång av veckans program. Därefter ger vi oss ut för veckans första vandring. Vi tar oss söderut i dalen upp mot Kapell Sant´Anna där vi stannar till och njuter av utsikten. Härifrån vänder vi sedan nedåt dalen mot den fotogeniska sjön Lago Bleu där berget Matterhorn vackert speglar sig i sjöns yta. Vi stannar till för att avnjuta vår lunch innan vi vänder tillbaka hemåt igen. Väl tillbaka i Cervinia slår oss ned för vår första ”After Walk” där vi gemensamt njuter av något gott att dricka innan vi förbereder oss för kvällens middag.

 

Dag 3 - Måndag

Idag har det blivit dags för veckans första cykeltur. Efter frukost provar vi därför ut våra cyklar och beger oss därefter ut på veckans första cykling. Vi börjar med att cykla uppför mot Lago Goillet innan vi viker söderut och tar oss via banvallen för det numera nedlagda bergståget vidare mot liftstationen Salette. Härifrån cyklar vi vidare ned mot grannbyn Valtournenche och stannar till för dagens lunch. På eftermiddagen cyklar vi sedan vidare ned till Valtournenche varifrån vi cyklar upp på andra sidan dalen där vi möts av den trevliga leden ”Strada Agricola Crepin Liortere”. Denna bredare vandringsväg tar oss med vacker utsikt vidare tillbaka mot Cervinia där dagens After-Bike väntar. På eftermiddagen kopplar vi av i hotellets baravdelning innan vi gör oss redo för kvällens middag. Efter middagen får vi sedan möjlighet att utmana våra nyvunna resekamrater i ett spännande quiz där temat för kvällen t.ex. kan vara Alperna (mot tillägg).

 

Dag 4 - Tisdag

Vi laddar återigen upp med en rejäl frukost innan vi beger oss ut för dagens vandringstur. Idag tar vi liften upp till Plain Maison varifrån vi inleder dagens vandring med att gå uppför mot Plan Torrette. Härifrån fortsätter vi sedan att vandra längs med foten på det mäktiga berget Matterhorn vilket ger en fantastisk kuliss. Vi når fram till dagens lunchhütta Rifugio Orionde där vi avnjuter vår lunch i sällskap med förväntasfulla bergsklättrare i full färd med att kontrollera sin utrustning inför deras bestigning av Matterhorn. Vi väljer dock att inte följa efter utan vänder efter vår lunch istället tillbaka nedåt och har under hela nedstigningen en vacker vy över Cervinia by och vidare ut över dalen. Tillbaka nere i Cervinia väntar avkoppling, kvällens middag samt planering inför morgonens lediga dag.

 

Dag 5 - Onsdag

Idag vilar vi benen och tar en välförtjänt ledig dag. Tips på aktivitet:

Följ med på en trevlig utflykt till Les Crêtes - en av Aosta-dalens främsta vinhus. Vingården ligger knappt en timme med buss från Cervinia.  Här har familjen Charrère odlat vin i ett par hundra år och idag hittar man kända druvsorter såsom Chardonnay och Pinot Noir men även flera regionaltypiska sorter som Fumin, Cornalin och Mayolet (alla röda) som tillsammans med Petit rouge utgör grunden till dalens mest producerade rödvin Torrette. Under vårt besök provar vi flera olika sorter av vita och röda viner och lär oss mer om dalens vinproduktion. Innan vi åker tillbaka till Cervinia tillbringar vi eftermiddagen i Aosta stad som är "huvudstaden" i regionen Aostadalen. Ta tåget till Salzburg. Besök den vackra borgen Hohen Salzburg, strosa runt i gamla stan och njut av en äkta Mozartkula.

Du kan förboka utflykten hemifrån eller hos din reseledare på plats i Cervinia.

 

Dag 6 - Torsdag

Idag har det återigen blivit dags för oss att hoppa upp på våra cyklar och fortsätta upptäcka dalens alla guldkorn. Vi börjar med att ta cykeln upp till Plan Maison varifrån vi sedan börjar cykla upp mot sjön Lago Goillet. Vi njuter av omgivningarna runt sjön innan vi forsätter att cykla upp mot nästa sjö, Laghi delle Cime Bianche. Härifrån cyklar vi vidare längs med foten på den mäktiga bergskam som utgör gränsen mellan Italien och Schweiz innan vi viker av nedåt mot dagens mysiga lunchhütta Chalet Etoile. Här njuter vi av lunchen i vetskap om att eftermiddagens cykling består utförskörning hela vägen tillbaka ner till byn. På kvällen väntar en ny inbjudande middag på hotellet.

 

Dag 7 – Fredag

Sista dagen och för många resans höjdpunkt. Efter att vi avnjutit vår frukostbuffé hoppar vi in i vår väntande taxi som tar oss ut ur dalen ned till byn Buisson. Härifrån tar vi liften upp på berget Chamois. Här vandrar vi med ett fantastiskt panorama mot den gemytliga byn La Magdeleine där dagens restaurang väntar på att få servera oss vår lunch. Därefter vänder vi via en annan led tillbaka mot Chamois där vi tar liften tillbaka ned till Buisson där taxin väntar på att ta oss tillbaka till Cervinia. Före middagen samlas vi sedan för att gemensamt sammanfatta, se tillbaka på och skåla för en härlig vecka tillsammans.

 

Dag 8 - Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en sista härlig frukostbuffé lämnar vi vackra Cervinia för denna gång.