Fullbokat!

Bike & Hike Week

Kombinera e-mountainbike & vandring

E-mountainbike och vandring i en oslagbar kombination

Högt upp i Aostadalen på gränsen till Schweiz hittar vi den Italienska pärlan Cervinia. Orten är sedan länge en välbesökt skiddestination men på senare år har fler och fler även fått upp ögonen för att besöka Cervinia under sommaren för att framför allt vandra och cykla. Byns läge i kombination med de spektakulära och omslutande bergen erbjuder scenerier som är svåra att hitta någon annanstans.

 • Kombinerar elcykling med vandring
 • Tre dagar vandring & två dagar cykling 
 • Passar dig som vill ha en aktiv semester 
 • Fokus på upplevelser, njutning & gemenskap

Under den här veckan kommer vi tillsammans att få upptäcka allt det bästa som området har att erbjuda, till fots samt från sadeln på våra e-MTBs. Dessa batteridrivna mountainbikecyklar är en transport- och träningsform som slagit igenom med storm i Alperna under de senaste åren då motorn hjälper oss att ta oss uppför backar och utforska områden som tidigare inte var möjligt. Dessutom tillåter de en familj eller grupp med olika fysiska förutsättningar att cykla tillsammans då motorns effekt enkelt regleras och därmed hittar alla deltagare snabbt den nivå som passar just dem.    

Bike & Hike Week arrangeras:

 • Vecka 26 (22-30 juni) - Fullbokat
 • Vecka 32 (3-11 augusti) - Fullbokat

Sätt upp dig på väntelistan >>

Vad händer under resan?

Veckan bjuder på tre dagar vandring och två dagar cykling under ledning av erfarna guider. Under cykelturerna tar vi oss gemensamt fram i en omväxlande terräng med en kombination av grusvägar och lite mindre stigar. Vandringarna är av medelsvår karaktär och vi går ca 8-10 km och 400-700 höjdmeter per dag. Tillsammans får vi uppleva vykortsliknande områden och varje dag stannar vi till för att avnjuta en härlig gemensam lunch. Turerna avslutas i Cervinia med en välförtjänt ”After Bike/Walk” innan vi gör oss redo för kvällens härliga middag. Se hela veckoprogrammet här >>

Varför vandra och cykla i Cervinia?

Cervinia erbjuder tack vare sin omväxlande terräng perfekta förutsättningar för såväl vandring som cykling. Den höga höjden och alpina terrängen ger oss fantastiska vyer och kombinationen av vandring och cykling gör att vi varje dag utforskar nya områden. El-mountainbikes finns på plats och då dessa ingår i priset behöver du alltså inte ta med dig din egen. Med hjälp av cyklarnas elmotorer så anpassar vi enkelt motståndet efter vår egen fysiska förmåga och dagsformen.

För vem passar resan?

Denna resa passar dig som vill uppleva Alpernas vackra natur på ett nytt och spännande sätt. Kombinationen mellan vandring och cykling gör veckan omväxlande och varje dag bjuder oss på något nytt. Du behöver inte vara en duktig vandrare/cyklist men viss cykel- och vandringsvana rekommenderas då terrängen kan vara bitvis tekniskt utmanande. Varje tur erbjuder en fysisk utmaning men fokus ligger på upplevelser, njutning och gemenskap.

Boende

Vi bor bekvämt på vackra Hotel Marmore, perfekt beläget på byns huvudgata. Här sover vi gott i sköna sängar och njuter av en god frukostbuffé innan vi ger oss ut på dagens tur. På eftermiddagarna erbjuds avkoppling i hotellets wellness-avdelning eller dess mysiga lounge innan vi slår oss ned för att avnjuta kvällens härliga fyrarättersmiddag.

Detta ingår i resans pris:

 • Flyg t/r inkl. 20 kg bagage 
 • 7 nätter i dubbelrum på Hotel Marmore****
 • Stor frukostbuffé 
 • Delikata middagar 
 • Hyra av e-Mountainbike (inkl. hjälm)
 • 3 dagar vandring och 2 dagar med guide
 • 5 stycken goda luncher
 • Reseledarservice

 

Prisexempel med avresa 3/8

Dubbelrum på Hotel Marmore***+ 

Pris fr 14 625  kr