Veckoprogram - Alpin vandring

Arrangemangen/utflykterna som har en * är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring.  Nedan följer ett preliminärt program. 

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

Dag 2 - Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan det är dags för genomgång av dagens vandring. Vi delar in oss i grupper beroende på svårighetsgrad och tar liften upp till Plan Maison (2 550 m ö h). Härifrån vandrar vi mot den kristallklara konstsjön Lago Goillet vidare bort mot det vackra kapellet: Capella di St Anna. Vägen hit bär namn efter den kända bergsbestigaren J A Carrel som var den förste som besteg Matterhorn från den italienska sidan. Väl här stannar vi till och njuter av de mäktiga vyerna över Monte Cervino och äter en god picknick i det gröna. Efter lunch vandrar vi ner mot Saletteliften som tar oss vidare till Valtournenche där buss väntar för att ta oss tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen är det dags för veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

Dag 3 - Måndag

Idag åker vi buss till Cheineil (2 100 m.ö.h), ett område som är känt för helikopter skidåkning på vintern. Härifrån vandrar vi uppåt, längs med den kända vandringsrutten Grande Balconata del Cervino som bjuder på otrolig utsikt över dalen och mot den lilla fjällbyn Torgnon. Vi passerar Colle Cheneil och fortsätter längs en vacker stig ner till den lilla byn Chamois där en god och välförtjänt lunch väntar. Vid klart väder erbjuds en mäktig utsikt över de tre topparna: Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare. Efter lunch har man en magisk utsikt mot Matterhorn hela vägen ner till Valtournenche där en buss väntar för att köra oss tillbaka. På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka på After Walk innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*

Dag 4 - Tisdag

Vi inleder dagen med att ta liften upp till Plan Maison där vi fortsätter till fots upp till alpsjön Lago Cime Bianche som är dagens högsta punkt (2 850 m ö h). Härifrån har vi en enastående utsikt över det majestätiska Monte Cervino och den 3 kilometer långa bergskedjan Grand Murailles, även kallad ”den stora muren”. Den turkosblåa sjön skapar härliga kontraster mot den bergiga naturen och den gröna dalen nedanför. Vi slår oss ner och njuter av vår medhavda picknick innan vi påbörjar vandringen neråt. Väl tillbaka i byn finns det tid till en aperitif i solen eller ett spabesök* på Aux Pieds du Roi. 

Dag 5 - Onsdag

Idag vilar vi benen med en vandringsfri dag. Ett tips är att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter.  Ett tips är att följa med på vår trevliga dagsutflykt till Aosta Stad*.  Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike,  spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass. 

Dag 6 - Torsdag

Efter frukost tar vi bussen en bit ner i dalen till Perrères där vi påbörjar dagens vandring. Vi går genom lummiga skogar och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället. I nordost reser sig Monte Cervinos mäktiga pyramidformade topp. Vi når dagens högst punkt Finestre di Cignana (2400 m ö h ) varifrån vi har en fin utsikt över dalen och alpsjön Lago di Cignana med bergsrestaurangen Rifugio Bermasse som är målet för dagen. Här njuter vi av en utsökt lunch och något svalkande att dricka innan vi fortsätter vandringen ner via Frazione Falegnon vidare till Valtournanche där bussen väntar. På eftermiddagen finns det tid att strosa runt i byn eller gå på After Walk. 

Dag 7 - Fredag

Veckans sista vandring går direkt i skuggan av Monte Cervino. Från liftstationen på Plan Maison går vi till vänster upp till begshyttan: Rifugio Oriondé som ligger belägen direkt under Matterhorn (2 800 m ö h). Härifrån får vi uppleva en riktig högalpin känsla och en fantastisk vy över Cervinia. Vi äter en god sista lunch och njuter av vyerna innan vi fortsätter vandringen ner förbi Crot di Labiés vidare tillbaka till Cervinia. På kvällen samlas vi för en avskedsdrink och sammanfattar intrycken från veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. Därefter väntar en god middag i Ristorante Angelo.

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en god frukost lämnar vi vandringsparadiset för denna gång.