Vandringsprogram

Preliminärt vandringsprogram

Arrangemang/utflykter som har en * är frivilliga och sker mot tillägg.

Observera! Detta endast är ett exempel på hur en vecka kan se ut och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 12 år.

Dag 1 – Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

 

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan det är dags för en genomgång av dagens vandring. Vi delar in oss i grupper beroende på tempo, antal höjdmeter och fysisk form. Ni bestämmer själva vilken grupp ni vill delta i, mer information får ni under genomgången. Det går givetvis bra att byta grupp under veckan. Ena gruppen vandrar upp mot Capella di St. Anna medan den andra gruppen beger sig mot sjön Lago Blu. Oavsett grupp kommer ni under dagen få uppleva Cervinias vackra miljöer och utsikten av Monte Cervino-Matterhorn. Under vandringarna kommer guiden berätta om områdets historia, natur och kultur.  Vid lunchtid stannar vi och äter en god itaiensk lunch typisk för norra Italien för att sedan bege oss tillbaka till byn längs med floden Marmore. Vi avslutar första dagen med veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

 

Dag 3 – Måndag

Vi startar dagen med en kortare bussfärd till Cheineil (2 100 m.ö.h), ett område som är känt för sin helikopterskidåkning under vinterhalvåret. Härifrån vandrar vi uppåt, längs med den kända vandringsrutten Grande Balconata del Cervino som bjuder på otrolig utsikt över dalen och mot den pittoreska alpbyn Torgnon. Vi passerar Colle Cheneil och fortsätter längs en vacker stig ner till den lilla byn Chamois där en god och välförtjänt lunch väntar. Vid klart väder erbjuds en mäktig utsikt över de tre grandiosa topparna: Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare. Efter lunch följer Matterhorn oss hela vägen ner till Valtournenche där en buss väntar för att köra oss tillbaka. På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*

 

Dag 4 – Tisdag

Vi inleder dagen med att ta liften upp till Plan Maison där vi till fots tar oss till alpsjön Lago Cime Bianche som är dagens högsta punkt (2 850 m ö h). Härifrån har vi en enastående utsikt över majestätiska Monte Cervino och den 3 kilometer långa bergskedjan Grand Murailles, även kallad ”den stora muren”. Den turkosblå sjön skapar härliga kontraster mot de höga bergen och de gröna dalarna. Vi slår oss ner och njuter av vår medtagna picknick innan vi påbörjar vandringen nedåt. Väl tillbaka i byn finns det tid till en aperitif i solen eller ett spabesök* på Aux Pieds du Roi. 

 

Dag 5 – Onsdag

Idag vilar vi benen med en vandringsfri dag. Ett tips är att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter.  Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike,  spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass. 

 

Dag 6 – Torsdag

Efter frukost tar vi bussen en bit ner i dalen till Perrères där vi påbörjar dagens vandring. Vi går genom lummiga skogar och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället. I nordost reser sig Monte Cervinos mäktiga pyramidformade topp. Vi når dagens högst punkt Finestra di Cignana (2400 m ö h ) varifrån vi har en fin utsikt över dalen och alpsjön Lago di Cignana med bergsrestaurangen Rifugio Bermasse som är målet för dagen. Här njuter vi av en utsökt lunch och något svalkande att dricka innan vi fortsätter vandringen ner via Frazione Falegnon vidare till Valtournanche där bussen väntar. På eftermiddagen finns det tid att strosa runt i byn eller gå på After Walk. 

 

Dag 7 – Fredag

Veckans sista vandring går direkt i skuggan av Monte Cervino. Från liftstationen på Plan Maison går vi till vänster upp till begshyttan: Rifugio Oriondé som ligger belägen direkt under Matterhorn (2 800 m ö h). Härifrån får vi uppleva en riktig högalpin känsla och en fantastisk vy över Cervinia. Vi äter en god sista lunch och njuter av vyerna innan vi fortsätter vandringen nedåt förbi Crot di Labiés och sedan vidare tillbaka till Cervinia. På kvällen samlas vi för en avskedsdrink och sammanfattar veckan med hjälp av ett trevligt bildspel. Därefter väntar en god middag på hotellet (ingår vid halvpension).

 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en god frukost lämnar vi vandringsparadiset för denna gång.