Vandringsprogram

Vandringsprogram – Alpin vandring

Detta är ett exempel på vandringar som sker under veckan, och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 12 år.

Tre dagar Alpin vandring: För dig som bokat Alpin vandring i tre dagar arrangeras vandringarna mellan söndag–tisdag, resterande dagar är valfria.

Observera! Onsdagar är en vandringsfri dag. Då rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Läs mer om våra utflykter »

Söndag

Magiska vyer över Matterhorn

Vi inleder morgonen med en god frukostbuffé innan vi delar in oss i grupper och gör oss redo för dagens vandring. Den ena gruppen vandrar upp mot Capella di St. Anna, medan den andra gruppen beger sig mot den vackra alpsjön Lago Blu. Oavsett grupp kommer man under dagen uppleva Cervinias magiskt vackra natur och mäktiga vyer över det ikoniska berget Matterhorn. Vid stannar för att äta en god lunch på någon av alla mysiga bergshyttor innan vi beger oss tillbaka till byn längs med floden Marmore. Dagen avslutas med en välförtjänt After Walk i solen.

 
Måndag

Välkända vandringsleden “Grande Balconata del Cervino”

Dagen startar med en kortare bussfärd till Cheineil (2 100 möh), ett område som är känt för sin helikopterskidåkning under vinterhalvåret. Härifrån vandrar längs med den kända vandringsrutten Grande Balconata del Cervino som bjuder på otrolig utsikt över dalen och mot den pittoreska alpbyn Torgnon. Vi passerar Colle Cheneil och fortsätter längs en vacker stig ner till den lilla byn Chamois där det är dags för en god och välförtjänt lunch. Vid klart väder erbjuds en mäktig utsikt över de tre grandiosa topparna: Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare. Efter lunch följer Matterhorn oss hela vägen ner till Valtournenche där en buss väntar för att köra oss tillbaka till Cervinia igen.

 
Tisdag

Picknick vid turkosblå alpsjön Lago Cime Bianche

Vi inleder dagen med att ta liften upp till Plan Maison där vi till fots tar oss till alpsjön Lago Cime Bianche som är dagens högsta punkt (2 850 möh). Härifrån har vi en enastående utsikt över majestätiska Matterhorn och den tre kilometer långa bergskedjan Grand Murailles, även kallad ”Den Stora Muren”. Den turkosblå sjön skapar imponerande kontraster mot de höga bergen och de gröna dalarna. Vi slår oss ner och njuter av vår medtagna picknick innan vi påbörjar vandringen nedåt. Väl tillbaka i byn finns det tid till en härlig aperitif i solen.

 
Torsdag

Vacker natur & utsökt lunch på Rifugio Barmasse

Efter frukost tar vi bussen en bit ner i dalen till Perrères där vi påbörjar dagens vandring. Vi går genom lummiga skogar och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället. Vi når dagens högst punkt Finestra di Cignana (2 400 m ö h) varifrån vi har en fin utsikt över dalen och alpsjön Lago di Cignana. Sedan tar oss vidare till bergsrestaurangen Rifugio Barmasse som är målet för dagen. Här njuter vi av en utsökt lunch och något svalkande att dricka innan vi fortsätter vandringen ner via Frazione Falegnon vidare till Valtournanche där bussen tillbaka väntar.

 
Fredag

Högalpin känsla längs med Matterhorn

Dagens vandring går direkt i skuggan av Matterhorn. Från liftstationen på Plan Maison går vi till vänster upp mot begshyttan Rifugio Oriondé som är belägen direkt under Matterhorn (2 800 möh). Härifrån får vi uppleva en riktig högalpin känsla med fantastiska vyer över Cervinia. Vi äter en god lunch och njuter av vyerna, innan vi fortsätter vandringen nedåt förbi Crot di Labiés och sedan vidare tillbaka till Cervinia. På eftermiddagen finns det tid för att varva ner och njuta av en trevlig After Walk.