Alpin vandring i Cervinia

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Alla middagar ingår – värde upp till 3 000 kr

När du bokar din vandringsresa före den 30 april ingår alla resans middagar!

Boka före:

30/4

Medelsvåra vandringar i sommarparadiset Cervinia 

Alpin vandring är vårt populäraste vandringprogram där vi vandrar tillsammans med erfarna guider, upptäcker nya områden varje dag och njuter av goda luncher uppe på bergen. Under veckan delar vi in oss i grupper beroende på svårighetgrad, så att du på bästa sätt kan skräddarsy din alpina vandringsresa. Det gör programmet flexibelt och ultimat för både nybörjare och mer erfarna vandrare.

Vandringssträcka: ca 8–14 km/dag
Höjdskillnad: ca 400–800 höjdmeter/dag

Alpin vandring är vårt mest flexibla vandringsprogram. Under veckan delar vi upp oss i olika två grupper baserat på svårighetsgrad; Blå och Röd grupp. På så sätt får alla möjlighet att delta i den gruppen som passar en själv bäst. Alpin vandring kräver att man har en god allmänkondition, men du behöver inte ha vandrat förut. Alla våra vandringar leds av erfarna guider som är måna om att lära känna gruppen för att anpassa tempot. På så sätt ser alla veckor och grupper olika ut, och guiderna är experter på att skapa ett bra upplägg som passar för alla. 

Vandringsupplevelser utöver det vanliga

I Cervinia är naturupplevelserna något utöver det vanliga. Eftersom byn redan ligger på hela 2050 möh upplever man vandringar på helt nya höjder, något som också ger oförglömliga vyer, vackra alpsjöar och orörd natur. Ett annat stort plus är det behagliga klimatet med milda dagstemperaturer och svala nätter. Cervinia under sommaren är helt enkelt en dröm för aktiva naturälskare och matfantaster. Alla vandringar sker tillsammans med lokala vandringsguider som ofta växt upp i området och kan allt om naturen, djurlivet, vädret och kulturen.

Golf, sommarskidåkning eller spännande utflykter – njut av en vandringsfri dag mitt i veckan

På onsdagar vilar vi benen med en vandringsfri dag. Det brukar vara uppskattat med en paus i mitten på veckan och möjligheten att själv välja hur man vill spendera dagen. Ett tips är att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter för att uppleva några av Italiens vackraste platser. Varför inte åka på vinprovning i ett av Italiens mest omtalade vinområden, Barolo i Piemonte? Eller uppleva kultur och historia i Aosta stad, som brukar kallas "Lilla Rom"?

För den som hellre stannar kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike, spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra, testa världens högsta sommarskidåkning eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass med en svalkande dryck i handen.

Tips! Tre dagar Alpin vandring

Tre dagar Alpin vandring är ett friare vandringsprogram för dig som vill utforska mer av vad Cervinia har att erbjuda. Veckan kickstartas med tre dagars guidade vandring (söndag–tisdag), resterande dagar är valfria. Fortsätt i vandringsgruppen, vandra på egen hand, cykla, spela golf eller följ med på någon av våra dagsutflykter – möjligheterna är många!

Gästrecensioner

”En toppenresa på alla sätt. Fina vandringar bra guider. Fint hotell med trevlig personal och god mat. Och solen var med oss!🥰 ” Marita Stavgren - aug 2023

”De lokala guiderna Elleonora och Elisabetta var helt fantastiska - så kunniga, trevliga och professionella! De förgyllde våra vandringar och utflykter under hela veckan.” Marie Nygren - aug 2023

”Stort plus att ni alltid har reseledaren på plats. Trevliga, kunniga, och alltid humör på topp! Personligt och trevligt bemötande satt ner tillsammans efter dagen och pratade.” Mimmi Tiden - jul 2018

”Vi är helnöjda med ert koncept och resan har varit toppen :). Våran reseledare Christian har varit jättebra, lugn, tydlig och trevlig.” Magdalena Sannemo - aug 2018

”Reseledaren var mycket professionell (Christian) skapade trygghet och samhörighet (+Frida) Hotell Marmore var över förväntan bra. Motsvarar 4 stjärnor. Personligt mottagande, fantastiskt service och personal. God mat!! ” Eva Lundberg - jul 2018

”Vilka fina vandringar och vilket trevligt hotell. Fantastisk gullig och omtänksam personal.” Ingela Carlsson - aug 2018

Vandringsgrupper

Blå grupp

Den blå gruppen är den enklare varianten inom Alpin vandring. Vi vandrar på fina stigar och leder, och tar oss ann en del höjdmeter både upp och ner. Tempot är relativt lugnt och vi tar regelbundna pauser för att kunna njuta av omgivningen.

Vandringssträcka: ca 8–12 km/dag
Höjdskillnad: ca 400–800 höjdmeter/dag

 

Röd grupp

Den röda gruppen är den mer avancerade varianten inom Alpin vandring. Tempot är lite högre och vissa dagar går vi längre sträckor och mer höjdmeter än den blå gruppen. En bra måttstock är att klara av att göra 300 höjdmeter i timmen. 

Vandringssträcka: ca 8–14 km/dag
Höjdskillnad: ca 500–800 höjdmeter/dag

 

Hotell i Cervinia

I våra vandringsresor ingår alltid flyg t/r, bagage, boende, frukost, 3-5 dagars vandring med guide, 3-5 luncher och reseledarservice.