Veckoprogram - Alpin vandring plus

Arrangemangen/utflykterna som har en *är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Nedan följer ett preliminärt program. 

Dag 1 - Lördag

Vi anländer till Cervinia och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en god lunch på någon av byns soliga uteserveringar. På kvällen serveras en god middag på hotellet.

Dag 2 - Söndag

Veckans första vandring utgår från Cervinia och går via byn till starten på vandringsled 13. Vi går förbi ett vackert minneskapell och vidare upp förbi gröna ängar med sommarbetande kor. Långsamt blir naturen råare i takt med att vi kommer högre upp och så småningom når vi Rifugio Oriondé där vi äter dagens lunch. Hyttan är belägen direkt under Monte Cervino (Matterhorn) 2 800 m ö h och härifrån har vi en fantastisk utsikt över Cervinia och hela Valtournenche-dalen. Efter lunch fortsätter vi uppför, till minnesplatsen över J A Carrel som tillsammans med sin morbror Amé Gorret var den förste att bestiga Matterhorn från den italienska sidan. Därefter tar vi oss ner till Plan Maison och tar liften tillbaka till byn. På eftermiddagen är det dags för veckans första After Walk följt av en god fyrarätters middag på hotellet (ingår vid halvpension). 

Dag 3 - Måndag

Vi inleder morgonen med att ta liften upp till Plan Maison (2 550 m ö h). Härifrån går vi mot den uppdämda sjön Lago Goillet. Vi korsar över fjällbäcken: Marmore som rinner från sjön och fortsätter längs den turkosblåa sjöns västra sida. Vi tar oss vidare upp mot topparna Bec del Pio Merlo och Motta di Pleté Occidentale (2 840 m ö h). Här njuter vi av vår medhavda picknick med fantastiska vyer över det alpina landskapet. Efter lunch tar vi oss långsamt ned till Saletteliftens bergsstation som tar oss tillbaka till Cervinia.  På eftermiddagen njuter vi av något gott att dricka på After Walken innan det är dags för middag. Senare kan du vara med och testa dina kunskaper i veckans populära Pubquiz*.

Dag 4 - Tisdag

Vi åker buss ned till Perrères (1 800 m ö  h) där vi inleder dagens vandring. Vi går genom omväxlande skog och betesmarker tills vi kommer upp på kalfjället 2 200 m ö h. Vi når passet Finestre di Cignana och fortsätter därifrån upp till toppen på Mont Poncherot (2 614 m ö h). Härifrån får vi en härlig vy över de mäktiga bergsmassiven och Matterhorns dramatiska topp. Nedanför oss ligger den uppdämda sjön Lago di Cignana och Rifugio Bermasse som vi når fram till för en sen lunch. Efter lunch vandrar vi ner via Frazione Falegnon vidare till Frazione Valmartin och Valtournanche varifrån vi tar bussen tillbaka till Cervinia. Väl tillbaka i byn finns det tid till en aperitif i solen eller ett spabesök* på Aux Pieds du Roi. 

Dag 5 - Onsdag

Idag vilar vi benen med en vandringsfri dag. Ett tips är att följa med på vår trevliga dagsutflykt till Aosta Stad*.  Vill du hellre stanna kvar i byn finns det mycket att uppleva. Hyr mountainbike,  spela golf på Europas högst belägna golfbana, klättra eller bara njut av de vackra omgivningarna på en solig terrass. 

Dag 6 - Torsdag

Dagens vandring startar i Buisson en bit ner i dalen varifrån vi åker lift upp till Chamois och Lago di Lod (2014 m ö h). Vi lämnar den pittoreska, bilfria byn och från sjön börjar vi gå led nummer 3 över betesmarker, förbi fäbodar upp till bergskapellet Santuario di Clavalité 2 635 m ö h. Vi tar en kortare paus och njuter av de  härliga vyerna innan vi fortsätter en lättare stigning upp till dagens höjdpunkt Col de Nana (2 775 m ö  h). Härifrån får vi en strålande belöning med en härlig vy över Monte Rosa-gruppen. Lagom till lunch vänder vi om och går led 1 via Col des Fontainès ned till Cheneil. Vid klart väder har vi härifrån en vy över Grand Tournallin, Petit Tournallin och Trecare alla toppar över 3 000 meter. På eftermiddagen finns det tid att strosa runt i byn eller gå på After Walk. 

Dag 7 - Fredag

Veckans sista vandring utgår från liftstationen Plan Maison (2 550 m) där vi går vidare uppåt och möts av ett mer högalpint klimat. Härifrån kan vi se topparna Kleiner Matterhorn och Breithorn framför oss medan vi zick zackar oss upp mot kapellet Bontandini på 3 041 m ö h. Den sista biten härifrån upp till Rifugio del Teodulo (3 316 m ö h) är kort men ganska brant. Väl uppe njuter vi av en god lunch med fantastisk utsikt över det mäktiga alplandskapet. Nedstigningen går 

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag. Efter en god frukost lämnar vi vandringsparadiset för denna gång.