Vandringsguidens bästa tips - Del 2

BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV OCH DIN BAKGRUND SOM VANDRINGSGUIDE

– Jag är född och uppvuxen i Bad Gastein, och har sedan ung ålder intresserat mig för naturen och framförallt skidåkning. 1999 tog jag min skidguidesexamen och startade upp en skidskola i Bad Gastein som jag driver än idag. Jag har jobbat som vandringsguide med STS Alpresor sedan vi startade upp vandringskonceptet 2004.

VARFÖR ÄR JUST GASTEINERDALEN SÅ BRA FÖR VANDRING?

– Den otroliga variationen ger Gasteinerdalen en stark profil som vandringsdal. Utan att vi behöver ta oss ut ur dalen kan vi nå både mjuka, gröna alpängar och högalpina glaciärområden över 3000 meter över havet.

HUR FÖRBEREDER DU DIG INFÖR EN VANDRINGSTUR?

– Innan jag ger mig ut i bergen läser jag igenom dagens väderprognos samt kollar webbkameror och information om området jag planerar att vandra i. Jag tar sedan med mig en stark kopp kaffe, en macka med marillenmarmelade (aprikosmarmelad) och lyssnar på regionala nyheter på radion.

VILKEN ÄR DIN FAVORITLED I GASTEINERDALEN?

– Vandringen från Graukogels toppstation upp till alpsjön Palfnersee är fantastisk. Likaså stigen upp mot Untere och Obere Bockhartsee i Sportgastein.

VILKA HYTTOR FÅR MAN INTE MISSA?

– Jag skulle säga att maten på Grabneralm i Dorfgastein är svårslagen. Men om man vill upp och vandra på högre höjder så smakar den kända Schweinsbraten (fläskstek) otroligt bra uppe på Hagenerhütte (2475 möh).

NÄMN TRE SAKER MAN MÅSTE HA MED SIG PÅ VANDRINGSTUREN?

– Vattenflaska, första hjälpen-kit, och regnkläder!

HUR BÖR MAN TRÄNA INFÖR EN VANDRINGSRESA?

– Två grundelement i vandring är kondition och styrka. Inför en vandringsresa är det  viktigt att ge sig ut och promenera, löpa eller cykla för att hålla igång grundkonditionen. Jag rekommenderar långa lågintensiva pass.

VILKET ÄR DITT BÄSTA VANDRINGSMINNE?

– Det finns alldeles för många för att bara hitta ett. Men generellt så finns det ingen bättre känsla än att komma hem efter en rejäl vandringsdag, ta en dusch, och sitta och snacka igenom dagen över en öl med en god vän.

 

 

Läs vandringguidens bästa tips del 1 här >>

Upptäck några av våra andra inlägg här:

Vandringsguidens bästa tips - Del 1

Äntligen är årets vandringssäsong igång och som alltid leds våra turer av lokala guider som kan Gasteinerdalen på sina fem fingrar. I detta inlägget får du lära känna Erhard som bland annat delar med sig av sitt bästa vandringsminne och tipsar om var du äter den godaste charktallriken i Gasteinerdalen.

Packlista inför sommar-och vandringsresa i Alperna

När din semesterresa väl är inbokad tar den härliga planeringsfasen vid. Men när det kommer till packning är det många som blir stressade och undviker att plocka fram väskan till ett par timmar innan avresa. Oavsett om du hör till den skaran eller har stenkoll på vad som ska packas ner vill vi ge dig en praktisk packningslista som du kan skriva ut och bocka av när det börjar bli dags att packa.

Packa ryggsäcken rätt inför vandringsturen

Undrar du hur du ska packa din ryggsäck inför en vandringsresa med oss på STS Alpresor? Vi har sammanställt den ultimata packlistan som kommer ge dig de bästa förutsättningarna för en fantastisk vandring!