Din sommarguide till SalzburgerLand

 

Salzburgerland har sedan en längre tid varit svenskarnas favoritregion i Alperna under vinterhalvåret med orter som Bad Gastein, Saalbach och Zell am See. Men på senare år har sommaren fått ett stort lyft och blivit ett omåttligt populärt semesteralternativ med mängder av aktiviteter för hela familjen. Våra sommarresor utgår från kurorten och vandringsparadiset Bad Gastein. Härifrån finns alla möjligheter till en aktiv semester med mängder av guidade utflykter, vandringar och temaresor.

 

Bad Gastein på sommaren

Med Bad Gastein som utgångspunkt

Gasteinerdalen och Bad Gastein som är beläget i SalzburgerLand mitt i nationalparken Hohe Tauern har av många utsetts till Österrikes vackraste naturområden. Landskapet som blandas av höga toppar och grönskande dalar bjuder in till en mängd olika aktiviteter som vandring, e-mountanbike, golf, yoga och total avslappning. Det är härifrån våra sommar- och vandringsresor utgår där du bor bekvämt på något av våra 7 egna hotell. I Bad Gastein hittar du den härliga mixen av äventyr och avkoppling.

Äventyrliga aktiviteter

I Bad Gastein finns alla möjligheter i världen för en aktiv och äventyrlig semester för hela familjen. Från händelserika familje- och äventyrveckor för barn med klättring och forsränning till olika vandringar med guide, golf, yoga och allt däremellan.

 

Kurort med avkoppling

Avkoppling och välmående infinner sig av sig självt i Bad Gastein med sina termalbad och varma källor. Varje dag pumpas 2 miljoner liter vatten upp direkt från de varma underjordiska källorna vilket gör att man inte behöver använda klor – och vattnet håller alltid behagliga 36 grader.

• Felsentherme – granne med Hotel Salzburger Hof ligger Europas mest miljövänliga bad och spa-anläggning – Felsentherme. Här finns tusentals kvadratmeter spa-område med flera sorters bastu, ångbad, sollandskap och uppvärmda pooler – både inne och utomhus.
• Alpentherme – en hel värld av 100% termalvatten i unik atmosfär. Med relax, olika typer av bassänger, spa och bastur erbjuder Alpentherme allt du önskar dig för en behaglig upplevelse. Anläggningen är uppbyggd i fyra världar, Relax world, Sauna world, Kids world och Ladies world.

Upplev mer av SalzburgerLand

Bad Gastein ligger perfekt beläget, ca 10 mil söder om Salzburg, i hjärtat av Europa med närhet till trevliga städer och dess mångsidiga kulturliv. Vi erbjuder ett stort utflyktsprogram till några av SalzburgerLands vackraste platser och främsta sevärdheter. Nedan hittar du mina favoriter.

Salzburg i Österrike

Mozarts hemstad Salzburg

Österrikes fjärde största stad Salzburg bjuder på historia, vackra vyer, barockarkitektur och musik. Dagen är till för dig som vill uppleva en av Österrikes äldsta städer med guide och allt som den har att erbjuda. Historiska inslag blandad med avkopplande promenader i gränderna vid resturangstråken, är några av det lockelser som Salzburg har att erbjuda.

Grossglockner – Österrikes högsta berg

3 798 m ö h i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern får vi en naturupplevelse utöver det vanliga. Toppen bestegs första gången 1799 och har sedan dess hänfört våra gäster med dess pampiga vyer.

 

Salzkammergut

Salzkammergut är en spektakulär kurort där sjön i kombination med bergen ger en spektakulär vy som vi ges möjligheten att beskåda i en avslappnad miljö. En rogivande och härlig känsla gör att denna utflykt blir som balsam för själen. Allt från barnfamiljen till äldre har chansen att njuta av staden och vad den har att erbjuda.

Upptäck några av våra andra inlägg här:

7 österrikiska maträtter du inte får missa!

De österrikiska köket står för en varierad matkultur där många rätter har tydliga influenser från landets grannländer. Gemensamt för all mat är att den är otroligt vällagad och serveras i generösa portioner, oavsett om du besöker en liten bergshytta 2000 m ö h eller en stjärnrestaurang. Vi har listat våra sju favoriträtter som du måste testa när du är i Österrike.

Vandringsguidens bästa tips - Del 1

Äntligen är årets vandringssäsong igång och som alltid leds våra turer av lokala guider som kan Gasteinerdalen på sina fem fingrar. I detta inlägget får du lära känna Erhard som bland annat delar med sig av sitt bästa vandringsminne och tipsar om var du äter den godaste charktallriken i Gasteinerdalen.

Elcykeln, Alpernas hetaste trend!

Elcykeln slog världen med en tystlåten e-boom och har säkerligen svischat förbi dig retsamt uppför djävulsbacken efter jobbet ett par gånger, om du själv inte är retstickan… Försäljningen av elcyklar fortsätter slå nya rekord år efter år, men är det någonstans den verkligen når sin fulla potential så är det i just Alperna, djävulsbackarnas hemland.