Blogg för vandringsresor 

Här hittar du STS Alpresors samlade inlägg om våra vandringsresor i Alperna. När du reser till Alperna för en vandringsresa med oss kommer du få uppleva häpnadsväckande vyer och miljöer, matupplevelser i världsklass och skapa minnen för livet. På denna blogg kan du läsa om våra vandringsresor, guider till olika platser i Alperna på sommaren samt hitta en utförlig packlista som säkerställer att du kommer få den ultimata vandringsresan. Kombinera inspiration med information och läs något av våra inlägg idag!

Din sommarguide till SalzburgerLand

Salzburgerland har sedan en längre tid varit svenskarnas favoritregion i Alperna under vinterhalvåret med orter som Bad Gastein, Saalbach och Zell am See. Men på senare år har sommaren fått ett stort lyft och blivit ett omåttligt populärt semesteralternativ med mängder av aktiviteter för hela familjen. Våra sommarresor utgår från kurorten och vandringsparadiset Bad Gastein. Härifrån finns alla möjligheter till en aktiv semester med mängder av guidade utflykter, vandringar och temaresor.

Läs mer

Packlista inför sommar-och vandringsresa i Alperna

När din semesterresa väl är inbokad tar den härliga planeringsfasen vid. Men när det kommer till packning är det många som blir stressade och undviker att plocka fram väskan till ett par timmar innan avresa. Oavsett om du hör till den skaran eller har stenkoll på vad som ska packas ner vill vi ge dig en praktisk packningslista som du kan skriva ut och bocka av när det börjar bli dags att packa.

Läs mer

Vandringsguidens bästa tips - Del 1

Äntligen är årets vandringssäsong igång och som alltid leds våra turer av lokala guider som kan Gasteinerdalen på sina fem fingrar. I detta inlägget får du lära känna Erhard som bland annat delar med sig av sitt bästa vandringsminne och tipsar om var du äter den godaste charktallriken i Gasteinerdalen.

Läs mer

Vandringsguidens bästa tips - Del 2

Här hittar du en intervju med den erfarna vandringsguiden Robert. Han kommer ge dig sina absolut bästa tips när det kommer till vandring, samt prata om hur det är att vandra i Alperna. 

Läs mer

Packa ryggsäcken rätt inför vandringsturen

Undrar du hur du ska packa din ryggsäck inför en vandringsresa med oss på STS Alpresor? Vi har sammanställt den ultimata packlistan som kommer ge dig de bästa förutsättningarna för en fantastisk vandring!

Läs mer