Veckoprogram maj

Nordic walking

Preliminärt veckoprogram för maj - Nordic walking

Arrangemangen/utflykterna som har en * är frivilliga och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Transporter och linbaneturer kan ersättas med andra alternativ beroende på väder och vind. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner nedan inte alltid stämmer överens med hur vi i verkligheten väljer att vandra under veckan. Reser du med barn krävs det att barnet är över 12 år för att delta i Alpin vandring.  Nedan följer ett preliminärt program. 

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av dagens program. Idag väntar en spännande rundvandring i Bad Gasteins by. Vid lunchtid slår vi oss ner på restaurang Jagdstube och njuter av en god lunchbuffé (ingår). Efter lunch går vi den vackra Kaiserin Elisabeth-promenaden till Bad Gasteins grannby Böckstein. Längs vägen njuter vi av de vackra vyerna och det porlande ljudet från bäcken innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen väntar middag på hotellet.
Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 timmar

Dag 3 – Måndag

Efter frukost hoppar vi på bussen som tar oss vidare till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med en rundvandring upp på berget Mönschberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vid lunchtid slår vi oss ner på vackert belägna Stadtalm och äter en god måltid (ingår). Härifrån har vi en mycket fin utsikt över gamla stan i Salzburg. Efter lunch möter vi upp vår stadsguide som guider oss genom staden och berättar allt om Mozart födelsehus, domkyrkan och de klassiska festspelhusen. På eftermiddagen finns det tid till att strosa omkring och upptäcka Salzburgs mysiga gränder på egen hand. Väl tillbaka i Bad Gastein väntar middag och Pubquiz*.
Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 timmar.

Dag 4 – Tisdag

Idag går vi en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till grannbyn Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och de kringliggande bergen. Efter promenaden är vi är väl värda en god lunch (ingår) som vi avnjuter på Café Gamskars solterrass. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. Senare finns det möjlighet att delta i snapsprovning* eller vinprovning* av österrikiska kvalitetsviner och därefter middag.
Vandringstid (inkl lunch): ca 5 timmar

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension).

Dag 6 – Torsdag

Efter frukost rör vi oss på den mytomspunna Erzherzog Johann promenaden i riktning mot Angertal. Turen tar oss genom ängar och kohagar och vi promenerar förbi flera bondgårdar. När vi har passerat den lokala blomsterodlingen kommer vi fram till dagens lunch som serveras på mysiga Ortenstein. Mätt och belåtna rör vi oss vidare till Bad Hofgastein för att ta bussen tillbaka till byn.
Vandringstid (inkl lunch) ca 6 timmar

Dag 7 – Fredag

Som avslutning på veckan går vi en av Gasteinerdalens vackraste leder. Vi åker med buss så långt in i dalen vi kan komma, närmare bestämt till Sportgastein och Nassfelddalen. Turen går på en naturstig med små stigningar som bjuder på en storslagen utsikt över glaciären Schareck (3 122 m ö h). Härifrån kastar sig vattenfallen ned och uppifrån bergen kan vi skymta murmeldjur och ibland mäktiga kungsörnar. Vi äter en god lunch på charmiga Valeriehaus (ingår) innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
Vandringstid (inkl lunch): ca 4 timmar

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter ett morgondopp och en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.