Veckoprogram Nordic Walking

Nordic walking – enklare stavgångspromenader

Veckoprogram

Arrangemangen/utflykterna som har en *är frivilligt och sker mot tillägg. Du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. 

Säkerheten går självklart alltid före varför vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Vädret i Alperna skiftar snabbt och ofta och vi kommer att varje morgon, efter att ha studerat väderrapporterna, välja vilken tur vi går. Det är därför viktigt att veta att programmet som ni finner i vandringsbroschyren och på vår hemsida inte alltid kommer att stämma överens med hur vi i verkligheten väljer att gå under veckan. Nedan följer ett preliminärt vandringsprogram. 

Reser du i maj? - se veckoprogram här »

Dag 1 – Lördag

Flyg från Sverige. Vi ankommer till Bad Gastein och checkar in på hotellet. Idag kan du njuta av en promenad på egen hand och varför inte en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

Dag 2 – Söndag

Vi inleder morgonen med en god frukost följt av välkomstmöte och genomgång av dagens program. Idag väntar en spännande rundvandring i Bad Gasteins by. Vid lunchtid slår vi oss ner på restaurang Jagdstube och njuter av en god lunchbuffé (ingår). Efter lunch går vi den vackra Kaiserin Elisabeth-promenaden till Bad Gasteins grannby Böckstein. Längs vägen njuter vi av de vackra vyerna och det porlande ljudet från bäcken innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen väntar middag på hotellet.
Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 timmar

Dag 3 – Måndag

Efter frukost hoppar vi på bussen som tar oss vidare till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar med en rundvandring upp på berget Mönschberg där vi har en fantastisk utsikt över staden. Vid lunchtid slår vi oss ner på vackert belägna Stadtalm och äter en god måltid (ingår). Härifrån har vi en mycket fin utsikt över gamla stan i Salzburg. Efter lunch möter vi upp vår stadsguide som guider oss genom staden och berättar allt om Mozart födelsehus, domkyrkan och de klassiska festspelhusen. På eftermiddagen finns det tid till att strosa omkring och upptäcka Salzburgs mysiga gränder på egen hand. Väl tillbaka i Bad Gastein väntar middag och Pubquiz*.
Vandringstid (inkl lunch): fm 2 + em 3 timmar.

Dag 4 – Tisdag

Idag går vi en härlig tur på Martin Lodinger Höhenweg från Bad Gastein till grannbyn Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och de kringliggande bergen. Efter promenaden är vi är väl värda en god lunch (ingår) som vi avnjuter på Café Gamskars solterrass. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein. Den som vill kan stanna i Bad Hofgastein och shoppa. Senare finns det möjlighet att delta i snapsprovning* eller vinprovning* av österrikiska kvalitetsviner och därefter middag.
Vandringstid (inkl lunch): ca 5 timmar

Dag 5 – Onsdag

Idag har vi en vandringsfri dag. Idag rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Välj mellan världsarvet Venedig (mot tillägg) eller vackra Zell am See (mot tillägg). Bussen går tidigt till Venedig, och vi besöker några av alla sevärdheter såsom: St Markusplatsen, Dogepalatset och Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch. Återkomst och sen kvällssupé på Hotel Salzburger Hof (vid halvpension). Se alla utflykter här »

Dag 6 – Torsdag

Idag väntar en spännande dag på lite högre höjd. Efter frukost tar vi en kort busstur till Schlossalm. Härifrån tar vi den nybyggda liften hela vägen upp till toppen. Här går vi en högalpin promenad med vackra vyer och härlig natur. Har vi tur får vi skåda ett Murmeldjur på de gräsbeklädda bergsväggarna. Dagens lunch (ingår) äter vi på en den mysiga bergshüttan Fundernalm bland kor och getter. Mätta och belåtna rör vi oss tillbaka ner till byn där bussen står och väntar och tar oss tillbaka till Bad Gastein och After walk.
Vandringstid (inkl lunch): ca 5 timmar

Dag 7 – Fredag

Som avslutning på veckan går vi en av Gasteinerdalens vackraste leder. Vi åker med buss så långt in i dalen vi kan komma, närmare bestämt till Sportgastein och Nassfelddalen. Turen går på en naturstig med små stigningar som bjuder på en storslagen utsikt över glaciären Schareck (3 122 m ö h). Härifrån kastar sig vattenfallen ned och uppifrån bergen kan vi skymta murmeldjur och ibland mäktiga kungsörnar. Vi äter en god lunch på charmiga Valeriehaus (ingår) innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.
Vandringstid (inkl lunch): ca 4 timmar

Dag 8 – Lördag

Idag är det hemresedag.

Efter en härlig frukostbuffé lämnar vi vandringsparadiset Bad Gastein för denna gång.