Vandringsprogram

Vandringsprogram – Nordic Walking

Detta är ett exempel på vandringar som sker under veckan, och programmet kan komma att ändras. Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa veckan efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. Dessa vandringar riktar sig till dig som är över 12 år. 

Observera! Onsdagar är en vandringsfri dag. Då rekommenderar vi dig att följa med på någon av våra trevliga dagsutflykter. Läs mer om våra utflykter »

Söndag

Vackra promenader i ett grönskande Bad Gastein

Dagens vandring börjar med en spännande rundtur i Bad Gasteins vackra by. Bad Gastein har en lång unik historia, som tack vare sina varma källor blev en världsberömd kurort redan under 1790-talet. Dåtidens största celebriteter och kungligheter besökte byn år efter år för att njuta av ren alpluft och helande kurbad. Vackra historiska byggnader, den rika kulturen och de varma källorna gör Bad Gastein till en unik plats.

När det är dags för lunch slår vi oss ner på restaurang Jagdstube och äter en god lunchbuffé. Efter lunch går vi den vackra Kaiserin Elisabeth-promenaden till Bad Gasteins mysiga grannby Böckstein. Längs vägen njuter vi av de vackra vyerna och det porlande ljudet från bäcken innan vi återvänder tillbaka till byn och hotellet.

 
Måndag

Härlig tur till charmiga grannbyn Bad Hofgastein

Idag går vi en härlig tur på leden Martin Lodinger Höhenweg, från Bad Gastein till grannbyn Bad Hofgastein. Den platta fina vägen på bergets sida ger oss en fantastisk utsikt över Gasteinerdalen och de mäktiga omgivande bergen. Efter promenaden är det dags för en god lunch som vi avnjuter på Café Gamskars solterrass. På eftermiddagen tar vi bussen tillbaka till Bad Gastein, men de som vill kan stanna kvar i Bad Hofgastein för att shoppa och strosa i den trevliga byn.

 
Tisdag

Högre höjder och vackra vyer i Schlossalm

Idag står högre höjder på schemat. Efter frukost tar vi en kort busstur till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi liften hela vägen upp till toppen, som ligger på mäktiga 2 050 möh. Här går vi en högalpin promenad med vackra vyer och fantastisk alpnatur. Uppe på berget kan man se allt från murmeldjur till bergsgetter på de gräsbeklädda bergsväggarna. Dagens lunch äter vi på en den mysiga bergshüttan Fundneralm som serverar österrikiska delikatesser mitt bland grönska, kor och getter. Mätta och belåtna rör vi oss sedan tillbaka ner till byn där bussen står och väntar för att ta oss tillbaka till Bad Gastein.

 
Torsdag

Utflykt till sommarparadiset Zell am See

Efter en god frukost hoppar vi på bussen som tar oss till dagens vandringsmål – den idylliska alpbyn Zell am See. Byn ligger vackert belägen mellan de höga alptopparna, vid den nästan overkligt kristallblå sjön Zeller See. Vi promenerar tillsammans runt sjön, får lära oss mer om byn och dess historia samt pausar vid de olika utsiktsplatserna (om vädret tillåter). Lunch stannar vi och äter längs promenaden.

När vi promenerat runt sjön kommer vi tillbaka till byns mysiga centrum. Då finns det tid för aktiviteter som fika, shopping eller bad. Varför inte passa på att gå in i den välkända butiken "Charisma", som har fyra våningar fyllda med vackra souvenirer och husgeråd. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Bad Gastein och laddar för en god middag.

 
Fredag

Glaciärvyer och vandring i hjärtat av nationalparken Hohe Tauern

Idag kommer vi att vandra längs några av Gasteinerdalens vackraste leder. Efter frukost åker vi med buss så långt in i dalen vi kan komma, närmare bestämt till Sportgastein och Nassfelddalen. Vandringen följer en naturstig med små stigningar, och som bjuder på en storslagen utsikt över välkända glaciären Schareck (3 122 möh). Härifrån forsar vattenfall och från bergen kan vi skymta murmeldjur och ibland mäktiga kungsörnar. Bli inte heller förvånad om vi möter en ko eller två på bete under vår tur. Lunchen avnjuter vi tillsammans på charmiga Valeriehaus innan vi återvänder till Bad Gastein.