Bra att veta inför vandringsresan

Alla våra vandringar leds av lokala vandringsguider som har stor kännedom om vandringsområdet och goda kunskaper om natur, djur, väder och kultur. Med på vandringarna är även våra uppskattade reseledare.

Vi samlas för ett morgonmöte efter frukost innan det är dags att bege sig ut i bergen. Under mötet går vi noggrant igenom upplägget för dagens vandring. Vi diskuterar säkerhet, visar höjdkurvor, tittar på väderutsikterna och uppskattade tider för dagens vandringsgrupper.

Säkerheten går alltid först och vi kommer att anpassa vandringarna efter de förutsättningar som gäller från dag till dag. För din egen säkerhet är det viktigt att du följer våra säkerhetsreglement. I reglementet är det ett krav att du bär högskaftade vandringskängor på våra Alpina vandringar i Bad Gastein.

Packa rätt inför vandringsresan

I Alperna kan vädret vara mycket varierande med allt från sol och värme, till blåst och regn. Det gäller därför att vara väl förberedd med rätt kläder och utrustning för att vandringsupplevelsen ska bli så bra som möjligt.

Har du glömt att packa ner något går det bra att köpa utrustning i sportaffärerna i Bad Gastein. Observera att affärerna har stängt på söndagar, vilket är veckans första vandringsdag. Vi har sammanställt en packlista åt dig så blir det enklare att packa. Du hittar packlistan här »

 

Kläder: Inför vandringarna är lager på lager-principen att rekommendera. Undvik att bära kläder i bomull närmast koppen då de suger åt sig fukt, vilket kan kyla ner dig och börja skava. Välj istället kläder i funktionsmaterial som både transporterar bort fukt från kroppen och skyddar mot kyla. Det kan även vara bra att bära en jacka som skyddar mot vind- och regn, samt en keps eller mössa som skyddar mot solen.

Skor: För din säkerhet är det ett krav att bära högskaftade vandringskängor på våra Alpina vandringar (se bild nedan). På våra vandringar med Nordic Walking rekommenderar vi enklare vandring- eller promenadskor med grövre sula.

Stavar: Vandringsstavar finns att hyra på Hotel Salzburger Hof, men naturligtvis går det även bra att ta med sig sina egna. Tänk dock på att stavarna inte får tas med ombord på flygplanet som handbagage, utan måste packas som incheckat bagage.

Ryggsäck: Ryggsäck är mycket bra att ha med sig på vandringarna. Det behöver inte vara en avancerad modell, en enklare ryggsäck med plats för ombyte, mellanmål och vattenflaska fungerar bra.

Vatten: Det är viktigt att hela tiden fylla på vätskeförrådet när du vandrar. Packa med dig en vattenflaska i ryggsäcken som du kan fylla på under dagens gång.